Şimdi Ara

Apple hisseleri çakıldı: Yüzde 9 oranında düşüş var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple hisselerinin fiyatı, Perşembe günü Wall Street'in açılışı sonrasında yüzde 9 oranında değer kaybetti. Yaşanan bu sert düşüş şirketin piyasa değerinden 75 milyar doları silip götürdü. Çarşamba akşamı borsa kapanışı sonrasında Apple'ın gelir tahminlerini revize ettiğini duyurması ile birlikte teknoloji devinin hisselerinde büyük bir düşüş yaşanacağı kendini belli etmişti.

     

    Ayrıca Bkz.Xiaomi açıkladı: Redmi bağımsız bir marka oluyor, ilk telefon 10 Ocak'ta tanıtılacak
    Apple CEO'su Tim Cook yatırımcılara gönderdiği mektupta, 29 Aralık'ta sonra eren 2019 mali yılının ilk çeyreğinde -yani 2018 yılının dördüncü çeyreğinde- 84 milyar dolar gelir elde etmeyi beklediklerini açıkladı. Şirket daha önce 89 milyar dolarlık bir gelir öngördüğünü açıklamıştı. Apple'ın gelir beklentilerini revize etmesi Perşembe gününün ilk saatleri ile birlikte piyasalara yansıdı.

     


    Çin'deki düşüşü öngöremedik


    Apple hisseleri yüzde 9.07 oranında değer kaybederek 143.60 dolara geriledi. Cook yatırımcılara gönderdiği mektupta "Gelişmekte olan kilit pazarlardaki bazı zorlukları öngörmemize rağmen, özellikle Çin'deki ekonomik yavaşlamanın büyüklüğünü öngörmedik" ifadelerini kullandı.

     

    Özellikle de Çin, Tayvan ve Hong Kong'daki akıllı telefon satışlarının ciddi anlamda düşmesi, şirketin gelir beklentilerini olumsuz yönde etkilemiş durumda. Zira şirket gelirlerinin yüzde 20'lik kısmını bu bölgelerden elde ediyor.







  • Daha hızlı işlemciyi androidciler yapıyor ama o işlemci telefona girince telefonlar apple cihazlar kadar hızlı çalışamıyor ne yazıkki, performans ve kalite olarak bir android cihaz ne yazıkki piyasada apple kadar olamıyor. Bugün iPhone 6'dan bu yana 4-5 sene geçmiş hala güncelleme verebiliyorlarsa bu kalitedir. iPhone 6 ile aynı anda çıkan kaç telefon şimdi Android güncellemesini alabiliyor bir sorun kendinize ve hangisi iPhone 6 kadar hızlı çalışabiliyor.
  • Nvidia çok daha pis çakıldı ama geleceği daha parlak değil mi?

  • Apple fanatikleri kaybedilen meblayı telafi eder. Böyle algı oyunları tırı vırı vesaireler ile kimse Apple'ın boynunu bükemez. Kimsede bükmeye kalkışmasın, bedelini ağır öder. Apple bu. :)
  • Apple yüzünden dün gece bizim dövizlerde uçtu gitti. Adamların yüzünden olan bize oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dahada düşsün yetmezz

  • Bunun gelecegini gorememek icin kör olmak lazim, apple android trenine bindigi gun oyunu kaybetmisti..



    Inovasyondan uzaklasip hem de fiyat artiran bir sirketin basina ne gelebilir ki..



    Daha buyuk ekran, daha hizli islemci, daha cok ram, daha cok kamera... bunlari androidciler zaten yapiyor..



    Iphone 6 ve sonrasi tamamen hayal kirikligidir..

  • 1000 dolara cihaz satarsan olacağı bu Tim efendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların cirosu bizim memleketteki bütün markaların toplamından daha fazla.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Daha hızlı işlemciyi androidciler yapıyor ama o işlemci telefona girince telefonlar apple cihazlar kadar hızlı çalışamıyor ne yazıkki, performans ve kalite olarak bir android cihaz ne yazıkki piyasada apple kadar olamıyor. Bugün iPhone 6'dan bu yana 4-5 sene geçmiş hala güncelleme verebiliyorlarsa bu kalitedir. iPhone 6 ile aynı anda çıkan kaç telefon şimdi Android güncellemesini alabiliyor bir sorun kendinize ve hangisi iPhone 6 kadar hızlı çalışabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 4 Ocak 2019; 10:29:51 >
  • Bunlar hep Cin'in oyunu :D

  • WB kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum 4s ios 6 ile iphone x ios 11 de aynı hızda çalşıyorsa hatta 4s hızlı bile ise apple dan bilirim ben bu kabahati. Sizin yorumun benzerini youtube da bir kanala yazmıştım ingilizce olarak. Devam etsinler steve in yolundan kaçmaya ios 6 lı günleri mumla aramanız dileğimle apple...

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Nvidia toplar merak etmeyin 400 serisinden gtx 460 ile ucu ucuna kurtaran firma rahat kurtarır. Apple firma bile değil bence nvidia nın yanında.

  • Bu kadar bktan tasarım ve oyuncak arayüz ile bu kadar satabilmeleri mucizeydi.

  • Apple, biraz vertu gibi olmaya başladı. Fiyat olarak elit kesime hitab eden cihazlar üretiyor sadece. Ama Android cephesinde firmaların hiçbiri boş durmuyor.
    İnsanlar "iphone alır 3 sene kullanırım" diyerek risk almak yerine "o kadar paraya 3 sene boyunca her sene değişik bir xiaomi, meizu kullanırım" mantığına büründü. Ayrıca aralarında süper ötesi bir fark yok bence.
    Mi8 ile XR arasında 3500TL lik bir fark varmı sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple, biraz vertu gibi olmaya başladı. Fiyat olarak elit kesime hitab eden cihazlar üretiyor sadece. Ama Android cephesinde firmaların hiçbiri boş durmuyor.
    İnsanlar "iphone alır 3 sene kullanırım" diyerek risk almak yerine "o kadar paraya 3 sene boyunca her sene değişik bir xiaomi, meizu kullanırım" mantığına büründü. Ayrıca aralarında süper ötesi bir fark yok bence.
    Mi8 ile XR arasında 3500TL lik bir fark varmı sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az düşmüş daha düşer uzun süredir olmasi gerekeni göstermediler artık vakti geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son aldığım duyumlara göre Apple ceo'su ve şirkette istediği gibi at koşturanların son hallleri... İlk baştaki Tim Cook'un tepkisine çok benziyor diyorlar.

    [simage]
    [/simage]
  • Çindeki ekonomik yavaşlamayı ön göremedik diyor, bizi mi yiyorsun Cook. Trump, Huawei ve ZTE'ye saldırdıktan sonra Çinliler Apple'a direk cephe aldılar. Artık çok az Çinli Apple ürünlerini tercih ediyor. Apple'a darbeyi bir bakıma Trump vurdu. Apple hisselerinin düşüşü borsayı düşürdü, Amerika borsalarının düşüşü de tüm dünyayı etkilerken TL'yi negatif ayrıştırdı ve dolar kuru birden 5.85'i tekrar gördü. Olayın özeti budur.

  • Adamlar en azından kıvırtmadan, suçu birilerine atmadan hatalarını kabul etmişler. Biz de olsa Android lobisi mi ararsın, Çin üzerinden hisse saldırısı mı? Yoksa vatan hainlerinin yerli ve milli markaları değil yahudi markalarını tercih etmesini mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.