Şimdi Ara

İngiltere, tehlikeli alanlarda çalışabilecek mikro robotlara yatırım yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere hükümeti, yeraltı boru şebekelerinde veya hizmet dışı bırakılmış nükleer tesisler gibi tehlikeli sektörlerde çalışmak üzere tasarlanan mikro robotların geliştirilmesine milyonlarca dolar yatırım yapıyor.

     


    26.6 milyon sterlin yatırım yapıldı 


    Havada ve su altında çalışabilecek bu mikro robotlar, rüzgar santralleri, petrol rafinerileri ve nükleer tesisler gibi ulaşılması ve çalışılması zor yerleri denetleyebilecek. İngiltere Bilim bakanı Chris Skidmore, bu mikro robotların geliştirilmesi için 15 projede toplam 26.6 milyon sterlin yatırım yaptıklarını açıkladı.


    Üretilecek olan 1 cm uzunluğundaki robotlar, cihazlardaki borulardan girerek çatlakları ve aksaklıkları bulmak için kullanılacak. Ayrıca yılda 5 milyar avroya mal olan yol çalışmalarındaki sorunların giderilmesinde de kullanılması ve maliyetleri düşürmesi bekleniyor. Skidmore konuyla ilgili şunları söyledi: "Şimdilik sadece hayatımızı etkilemeyen yol çalışmalarını hayal ederken, bu mikro tamir robotları, gelecekte hayatımızı kolaylaştıracak bir teknolojinin başlangıcını müjdeliyor."

      







  • 3 metrelik çatlağa düşmesi veya mesafenin 100 mtre gibi olması durumda 1 cm lik robot kaç saate veya kaç günde yol kat edecek peki ironi bu amaçları kesin başka birşeydir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.