Şimdi Ara

Electrum cüzdanlarından 200 Bitcoin çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Gün geçmiyor ki kripto para dünyasından bir güvenlik zafiyeti haberi gelmesin. Bu kez Electrum Bitcoin cüzdanları sahte sunucu yönlendirmesi üzerinden saldırıya uğradı ve 200 üzerinde Bitcoin çalındı.


     


    Aradaki adam saldırısı


     


    Geçtiğimiz hafta başlayan siber saldırı sürecinde saldırganlar Electrum ağına pek çok zararlı sunucu ekledi. Kullanıcıların başlattığı Bitcoin transferlerinden birisi bu sunucuya denk gelirse bir hata mesajı alıyor ve GitHub üzerinde bir güncelleme sayfasına yönlendiriliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple yeni bir 3D kamera teknolojisi arayışında

    Kullanıcı durumun farkına varamaz ve güncellemeyi yaparsa bu kez iki aşamalı doğrulama istenerek veriler ele geçiriliyor. Sonrasında da cüzdana girilerek saldırganın Bitcoin adresine bütün paralar çekiliyor. Toplamda 200 üzerinde Bitcoin yani yaklaşık 750 bin doların bu şekilde çalındığı ifade ediliyor.


     


    Saldırının tespit edilmesinden sonra GitHub sayfası kaldırılmış ve Electrum geliştiricileri uygulamayı güncellemiş. Bununla birlikte halen ağ içerisinde tespit edilemeyen zararlı sunucular var ve yeni GitHub sayfaları ile kullanıcılar yemlenebilir. Bu bakımdan Electrum kullanıcılarının her güncelleme mesajına itibar etmemesi ve geliştiricilerden resmî açıklama beklemesi gerekiyor.


     







  • Şu kripto paralar, cüzdanlar ne kadar da güvenli hergün ayrı bir yenilik, güvenlik önlemi.

  • Benim teorim Bitcoin sıradan bireylerin gündelik kullanımı için değil, büyük bankaların firmaların ve hatta devletlerin para transferi ve ticaret aracı olması için tasarlanmış. önümüzdeki yıllarda ABD'nin diğer ülkeler karşısında baskınlığını yitirmesiyle Bitcoin'e talep artabilir tabi bu birkaç yıl içinde gerçekleşecek birşey değil fakat gerçekleşirse 1 Bitcoin için Milyon dolarları konuşuruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0LDB0Y -- 30 Aralık 2018; 17:30:42 >
  • sırf böyle bir olaydan tırstığım için bulaşmadım şu bitcoin e
  • Bu yüzden bu paralar hiç bir zaman kabul görmez. Bankalar varken P2P sistem mümkün değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shitcoinleri görüp görüp bitcoin’e laf atmak da iyyiniş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.