Şimdi Ara

Activison kaynak arayışında, işten çıkarmalar Blizzard’a da sıçradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Call of Duty gibi pek çok önemli yapımın sahibi Activison mali sıkıntıya girince iştiraki Blizzard da etkilendi. Oyun dünyasının en uzun soluklu ve en çok oyuncuya sahip yapımlarından World of Warcraft geliştiricisi Blizzard geliştiricilerine çıkış tazminatı teklif ediyor.


     


    Kadro küçülüyor


     


    Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre ağırlığı Avrupa’da olmak üzere 100 üzerinde geliştiriciye işi bırakmaları karşılığında çıkış tazminatı teklif edildi. Doğrudan işine son vermekten ziyade ikna etme yöntemi Career Crossroads adındaki yeniden yapılanma sürecinin bir parçası.


     


    Ayrıca Bkz.Roomba süpürgesi ile odanızı Doom oyununa aktarın

    Aslında sıkıntı ilk olarak Activision cephesinde başladı. Blizzard’ı satın aldıktan sonra bir süre bağımsız olarak devam etmesine izin veren Activison sonrasında mali yönetim de dahil olmak üzere pek çok konuda ağırlığını koymaya başladı.


     


    Ne var ki projelerine fazla kaynak ayırmak zorunda kalan Activision, Blizzard’ın ise kaynaklarını azaltarak yapımlarına odaklanmasını istedi. Bunun sonucunda da Blizzard çalışan sayısını azaltmak zorunda kaldı.


     


    Otoriteler Activison’un mevcut yönetim anlayışının ayağına sıkmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyor. Blizzard’ın gelecekte yetersiz kalacağı konusunda endişeler artarken elbette yapımlar da bundan fazlasıyla etkilenecek.


     


    Overwatch ve World of Warcraft gibi dev yapımların bir şekilde istikrarını koruyacağı tahmin edilirken Diablo projelerinin akıbetinden endişe ediliyor. Diğer taraftan Activison durumunu düzeltemezse işler daha da karmaşık bir hal alabilir.


     



  • Her sene mininum maliyetle aynı oyunu çıkarıp en çok satanlardan biri olan firmaya kaynaklar nasıl yetmiyor? Şaşırdım. Üstelik blizzard da aynı şekilde para basan bir firma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Activison, Blizzard'ı batırıyor resmen...

  • Resmen bir blizzcon ile bu hale geldiler şuana kadar zaten kötü idid ama bu blizzcon herşeyi sona erdirdi.

  • Bunlar da EA ile aynı yöntemi deniyor demek ki, Blizzard tan geriye kalan hisseleri daha ucuza mal etmek için yeni oyunlarinin başarısız olmasını istiyor olabilirler. Hazır Blizzard kötü bir Diablo sunumu ile bu fırsatı Activision'a altın tepsi içinde sunmuşken...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazandıkları paranın %90 ını mumyalayıp geri kalanla iş yapmaya çalışıyorlar sanırım!

  • Blizzard bunyesine bu sirketi dahil ederek basli basina bir aptallik yapti bence.
    Benim gorusume gore Call of Duty bir konsol oyunu PC cephesinde her oyun yayinlandiginda steam uzerinden sayisiz negatif yorum aldigi icin Blizzard'a gecerek satislarini arttirmayi planlamis olabilir. Cunku Blizzard iceriginde oyuna puan veren bir arayuz yok. Bu durum Steam'de olsaydi simdiye coktan negatif yorum almis olurdu diye dusunuyorum.

  • blizzardı bitirmeye çalışıyor activision aklı sıra.artık neden olduğunu söylemeye gerek yok.salak olsa anlar

  • İnşallah batar rezil firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoft satın alır bunları, call of duty xbox exc. olur bundan sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.