Şimdi Ara

Apple'a bir patent ihlali davası daha açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple markasının büyüklüğü göz önüne alındığında, birçok şirketin Apple'dan uzlaşma parası alabilmek için mahkemelerin kapısını aşındırdığını biliyoruz. Zira şirket, patent ihlalleri davalarından bir hayli bezmiş durumda. Şimdi de Fintiv adında bir şirket mahkeme kapılarını aşındırmaya başladı.

     


    Patent ihlali Apple Pay ile ilgili


    Mobil ödeme konusunda 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiğini iddia eden Austin merkezli Fintiv, Apple'ın ödeme sistemi olan Apple Pay'de sanal kartların yönetimi konusunda patent ihlali yaptığını öne sürüyor. Patent ihlali, dijital cüzdan verilerinin çevrimiçi alışverişler için mobil cihaza kaydedilmesini kapsıyor.


    Fintiv'den yapılan açıklamaya göre bu ihlal, Apple Pay'i destekleyen tüm iOS cihazları kapsıyor. Bu gibi davalar genellikle karşılıklı iki şirketin uzlaşmaya varması ile sonuçlansa da, Apple'ın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmaması, davanın nereye varacağını kestirmemizi zorlaştırıyor.

      







  • Iyi oluyo applea

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acıların şirketi Küçük Apple!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Apple markasının büyüklüğü göz önüne alındığında, birçok şirketin Apple'dan uzlaşma parası alabilmek için mahkemelerin kapısını aşındırdığını biliyoruz" Editör e bak nasıl kin dolmuşsa sanki kendi mirasından pay alıyorlar? Nerde kaldı tarafsızlık? Nerde kaldı objektiflik?

  • khaos kullanıcısına yanıt
    Kimse elinde patent olmadan ve patent ihlali yaşanmadan kafasına göre mahkemeye gidip uzlaşma parası alamaz kardeşim. Aksi takdirde davanı işleme bile sokmazlar. Objektiflikten falan bahsetmişsiniz ama yazdığınız yorum subjektifliğin tanımının altına örnek olarak verilecek nitelikte. Ayrıca editörün nerede hata yaptığını düşündünüz bilemiyorum ama haberin altında olması gerektiği gibi kaynak vermiş ve oradan çeviri yapılıp gayet düzgünce haberleştirilmiş. İtiraz ettiğiniz yer tam olarak nedir anlayamadım.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş benim de katıldığım görüşlerini bildirmiş. Editörü koruyayım, kaynak verip çeviri yapmış derken kaynağı bile okumamışsınız. Kaynakta belirtilen öznel yorum bulunmuyor. Olayı yazıp, yorumlamadan, haberi yapıp geçmişler. Buradaki editör kendi saçma sapan yorumunu habere dahil ederek haber yapmış. Belki de kendisini bir şeyler eklemek zorunda hissetmiş ya da böyle olunda daha güzel bir habercilik yaptığını zannetmiş ama yanılmış.

    Her neyse, konuya geleyim. Rahatsız eden ve anlayamadığınız kısım editörün bir ton şirket sırf para koparabilmek için yerli yersiz dava açıyormuş gibi seviyesiz bir yorumla haber yapmış olması. O iş öyle değil. Kimin patenti ihlal edilmişse dava açmak onun hakkıdır. Öyle para koparmak için açılan bir dava olamaz sizin de dediğiniz gibi. Kısacası haberlerde öznel yorumlara yer yok, editörler arkadaşlarıyla muhabbet etmiyorlar burada. Size de tavsiyem kaynaktan çeviri yapılmış diye yazmadan önce kaynağı bir okumanız yönünde. Aksi halde bu haberde "sadece" çeviri yapılmış gibi aslında olmayan bir şeyi savunursunuz.





  • khaos kullanıcısına yanıt
    Yalan mı? Sırf para koparabilmek adına da dava açan ve para koparamayıp dava açtığıyla kalan bir sürü şirket var. Söz konusu Apple olunca nedense hemen bir saldırı. Bahsettiğinizin de tarafsızlık ve objektiflikle alakası yok. Genel herkesin bildiği bir bilgi vermiş editör.

    Gerçi size göre "Apple markasının büyüklüğü" yazılması bile eleştirmek için bir sebep.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Evet, apaçık yalan ve herkesin bildiği bir bilgi falan da değil. Kendinizi kandırmanın alemi yok. Yorumun da objektiflikle alakası var.
    Sanırım ben Apple'ye dava açmak istiyorum diyen her firma sorgusuz sualsiz dava açabiliyor sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz. Dava açanlar tabii ki var ve siz hiçbir firmanın niyetini bilemezsiniz. O yüzden atıp tutmaya lüzum yok. Her firma fikri mülkiyetini korumak ister. Söz konusu Apple büyüklüğünde bir firma olunca patent ihlali yapmayacağı anlamına mı geliyor? Burada Apple'ye saldırma ya da Apple'yi savunma diye bir şey söz konusu değil. Apple nasıl diğer firmalara dava açıyorsa diğerleri de Apple'ye açıyor ve bundan normal bir şey yok. Bir firma davayı kaybederse bu onun haksız olduğu anlamına da gelmez. Mesela aynı davayı bir ülkede kazanırken başka bir ülkede kaybedebilir. Bu durum aynı zamanda siyasi de olabilir.

    Kısacası, firmalar arasındaki davalar haber yapılıp geçilir. Saçma sapan, üstelik gerçekliği bile öznel olan, yorumlara girmeye gerek yok. İnsanlar haber okumaya geliyor, editörün yorumunu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizanagi -- 28 Aralık 2018; 1:6:26 >




  • gizanagi kullanıcısına yanıt
    Her dava açanı adam yerine koymaya devam edin, patent trolleri falan varken Apple kim ki zaten.
    https://9to5mac.com/2018/12/26/patent-troll-apple-pay/

    Ayrıca söylediğimi kabul etmeni beklemiyordum. Fakat bunu yalanlayamazsın, adı üstünde genel bir bilgi. Apple'ın ilgilendiği davalar hakkında en ufak bilgiye sahip olmak için zaten akıbetlerinin ne olduğuna bakmak yeterli. Söz konusu Apple olunca açılan dava çok oluyor, patent ihlali yapılsın yapılmasın. Bunu anlamak pek zor olmamalıydı.

    Buraya gelip patent ihlali hakkında hikaye yazmanıza gerek yok. Amacınız muhafeletse başka yerlerde icra edebilirsiniz. Gerçekliği öznel diyorsunuz ama siz değil o editör onlarca Apple davası hakkında haber yapmıştır. Yani her şeyi siz biliyorsunuz ve özellikle Apple hakkında herkes itinayla bilgi sahibi, hiç şaşırtmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 28 Aralık 2018; 5:43:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gizanagi kullanıcısına yanıt
    Kardeş laf olsun diye gelip yorum mu yapıyorsun? Arkadaşın mesajına itiraz edip yazdığım (patent sahibi olmayanın öyle kafasına göre dava açamayacağı) şeyin aynısını yazıp farklı bir şey söylemiş gibi gelip bir dolu ahkam kesmişsin.

    Khaos kullanıcısı editörün Apple'a karşı düşmanca tarzda ve objektiflikten uzak bir haber yaptığını söylemiş, sen de gelmiş editörü Apple'ı koruyan seviyesiz bir yorum yapmakla itham ediyorsun. Birinize göre adam Apple düşmanı, diğerinize göre Apple övücüsü. Bir ortanız yok mu sizin? Editörler ne yapsın, hangi birinizin suyuna gitsin anlamadım ki?

    "Bu gibi davalar genellikle karşılıklı iki şirketin uzlaşmaya varması ile sonuçlansa da, Apple'ın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmaması, davanın nereye varacağını kestirmemizi zorlaştırıyor."

    Adam haberin sonuna bu cümleyi eklemiş. Bu mudur sizin tabirinizle "bir ton şirket sırf para koparabilmek için yerli yersiz dava açıyormuş gibi seviyesiz bir yorumla haber yapmış olması"nı çağrıştıracak yorum. Bu cümleden bunu mu çıkardınız? Ne var şimdi bu cümlede. İngiltere'de yaşıyorum ve İngilizcem var, kaynağı da okudum ayrıca. Haberine kendi yorumunu bir cümle ile de olsa yazamayacaksa neden haber editörlüğü yapsın ki? Kaynağın aynısını çevirsin biz de ona editör değil çevirmen diyelim o vakit. Bu mudur istediğiniz?




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Anlamadığınız nokta da tam burası işte. Patent trolleri yok demedim. Patent trolleri patentleri toplar ve dava açar. Dava açmak da haklarıdır. Patent ihlali yapılıp yapılmamasıyla ilgilenmiyorum. Fikri mülkiyetin sahibi olan firma ya da şahıs elbette hakkını savunma yoluna gidecek.

    Dedim ki insanlar haber okumaya geliyorlar, editörün kendi uydurduğu yorumu değil. Buna anlayış göstermek bu kadar zor olmamalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun cevap vermeyeceğim çünkü yazdığınızda mantık yok.
    Editörün işi kimseye yaranmak değildir, haberini yapıp geçsin. Ayrıca nerede yaşadığınız ya da İngilizce bilip bilmediğinizle ilgilenmiyorum. Neden bunlara değindiğinizi de anlamadım. Sadece kaynağı okuyun dedim.

    Davanın akıbetinden falan da bahsatmesin diyoruz işte. Dava açıldı, şu şirket açtı, sebepleri şu, varsa delilleri bu, bir gelişme olursa buradan aktaracağız şeklinde yazsa yeterli olacak ama yorum da yorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gizanagi kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark ne idüğü belirsiz bir firma olması ve patent davasıyla gündeme gelmesi. Ki reklamlarını yaparak belki de fikri mülkiyetten elde edecekleri var ise ondan daha fazlasını elde ettiler. Sonu da büyük ihtimal uzlaşmayla biter.

    Madem haberini veya editörün yorumunu beğenmiyorsunuz okumamayı tercih edebilirsiniz. Fintiv'i bilmem ama Apple'ın kapısını aşındıran çok şirket var gördük duyduk, biliyoruz. Siz görmediyseniz editörün suçu ne.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Eleştiri yapılınca "beğenmiyorsan okuma" diyen zihniyet nereden türedi merak ediyorum.
    Kaynak gösterilen haber gibi haber görmeyi istemek, yani haber gibi haber istemek ne zamandan beri suç oldu?

    Çok mantıklı bir insansınız ama mantığınız ya sev ya da terket mantığı. Başarılar dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gizanagi kullanıcısına yanıt
    Editörlere iş mi öğretecektiniz bir de, madem haber niteliğini "kendinize uygun" bulmuyorsunuz kendinize uygun başka yerler bulabilirsiniz. Bu kadar kompleksli olmayın. Zihniyet falan komik.

    Zaten gerçekten haber niteliği arasaydınız editörün kendi yorumunu eleştirmek yerine patentin ayrıntılı içeriğini neden haber yapmadığını sorgulardınız.

    Siz benim nasıl bir insan olduğumla kafanızı yormayın, sizi ilgilendirmez. Bu ne perdesizlik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Aklınızdan zorunuz var galiba. Eleştirmekle birisine bir iş öğretmenin ne ilgisi var? Mesela Windows eleştirildiğinde Microsoft'a işletim sistemi yapmayı mı öğretmeye kalkmış oluyoruz? Bir belediye başkanı eleştirildiğinde belediyecilik mi öğretilmiş olunuyor?

    Karşılıklı bir tartışma içerisinde olduğumuz için zihniyetiniz beni ilgilendirir ve komik yorumlarınız da şüpheye mahal vermiyor. Her neyse, bu da son mesajım olsun. Kendinize iyi bakın.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Hocam boşuna cevap yazmayın arkadaş buraya sırf laf olsun torba dolsun kabilinden tartışma çıkarmaya gelmiş. Söylenecek çok şey var ama ben söylemeye değer görmedim. Tutarsızlığında ısrar eden insan profilini ikna edebilecek bir konuşma yöntemi icat olunmadı henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.