Şimdi Ara

Kaliforniya'da geliştirilen elektrikli helikopter Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Elektriğe geçiş sürecinin daha çok otomobiller üzerinden ilerlediği günümüzde nadir de olsa farklı çalışmalara rastlamak mümkün. Havacılık sektörü de bu çalışmaların yapıldığı alanlar arasında. Bu doğrultuda geliştirilen elektrikli helikopterlerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.
     

    Tier 1 Engineering’in geliştirdiği elektrikli helikopterin Lung Biotechnology tarafından hastanelere organ nakletmek için kullanılması hedefleniyor. Robinson R44 modelini baz alan helikopterde 67 kWh lityum polimer bataryalar ve iki adet elektrik motoru kullanılıyor. Motorların Rinehart Motion Systems isimli elektrikli araç tedarikçisinden, bataryaların ise elektrikli motosiklet üreticisi Brammo’dan alındığı belirtiliyor.

     
     

    22 dakika havada kaldı 

    Bundan önceki rekor 2011 yılında bir elektrikli helikopterin Fransa’da sadece iki dakika havada kalmasıyla kırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bu rekor Tier 1 Engineering’in helikopteri tarafından geride bırakıldı. 22 dakika boyunca havada kalarak Guinness Rekorlar Kitabına giren helikopter bu süre zarfında 240 metre yüksekliğe ve 150 km/s hıza ulaştı.

     

    Aşağıdaki videoda şirketin 21 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirdiği test uçuşunun görüntülerini izleyebilirsiniz. İki yıl önceki bu testte helikopter 5 dakika havada kalarak 120 metre yükseklikte 148 km/s hıza ulaşmıştı.

     








  • biz yapsak bunu bombalarla vay hükümet şöyle böyle elin gavuru yapar vay be yapıyor adamlar der nasıl bir millet olduk biz Türkiye tarihinde yapılmayanı yapmak birilere batıyor

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    Nasil da uyduruyorsun bir taraflarindan. Bari sahte hesapla onceden bir yorum yapsaydin, ona cevap verir gibi yazardin. Ama sark kurnazligin o kadarini akil edememis.... Anca yalanlari siralamaya gelince calisiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan önceki rekor 2011 de 2 dakika ama, 2016 da 5 dakika havada kalmış. O zaman bir önceki rekor nasıl 2 dakika anlayamadım.

  • Vidyonun tarihi 30 Eyl 2016 tarihinde yayınlandı yazıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.