ne kadar cok taleplisi varmış mevcut kartlarınızdan hızlı değil bu kartlar testler belirtilen gibi cıktı evet kart puan alıyor ama aynı testler oyunlarda mevcut dx9 kartlara yeniliyor malesef ben beğenmedim atiyi beklicem sanırım dx10 orta sınıf için bakalım onun orta sınıf kartları nasıl
| Intel Core2Duo E6320 1866@3003 Mhz | Asus P5B P965 | 2x1 A-Data Vitesta DDR II 800@858 Mhz 4-4-4-12 | 512 MB Sapphire Ati Radeon X1950XTX | 250 GB Seagate Sata II | Cooler Master CAC-T05 Centurion | Cooler Master Extreme 600W | LG Flatron F700B | LG GSA-4167B | Microsoft Comfort Curve 2000 | Microsoft Laser 6000 | Airties RT-103 |
Arkadaşım iyi güzel söylemişsinde şu anda palit 8600gt sonic 149 dolar+kdv sparkle 8800gts 289 dolar+kdv' ye alınıyor. İki katı fiyat farkına karşın 8800GTS iki kat fazla performans veriyor, buraya kadar herşey doğru, ama herkesin 8800GTS alım gücü yok, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı !! 150 dolara bu kadar köfte oluyor. Ama 8600GTS' nin 220 dolarlık fiyatını kesinlikle kabul etmiyorum, zaten palit böyle bir kart çıkarmasaydı benimde seçimim 8800GTS olacaktı, yoksa bende bu kartlardan bu kadar kötü bir performans beklemiyordum.
quote:
Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®
quote:
Orjinalden alıntı: DualCore_6600
BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
8800 lerin 320 bit olduğu ve fiyatların yakın zamanda düşeceğini göz önüne alırsak bu kart bu paraya alınmaz.
kesinlikle ayni fikirdeyim.. bu karti bende dusundum almayi fakat inceledikten sora 128 bit olgunu ogrendim. bu zamanda 128 bit kart alinmaz dedigin gibi 8800 fiyatlari dusucek. beklemek lazim.
8600gt nin 128bit olması insanları 8800lere yöneltecek bu kart ne 7600gs sonic nede 6600gt gibi süskse yapabilir bence. DX10 için geçiş kartı olarak düşünülmüş bu kart tahminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugiboy -- 22 Nisan 2007; 15:28:56 >
Referanslarım için profilimi açınız.Orada hatırlayabildiğim tüm referanslarım yazmaktadır. Güzide ses sanatçısı Sevim Tanürek'in ölümünü lütfen araştırınız.
Bu ekran kartı 3dmark testlerinde yüksek değer veriyor belkide nedeni sürücülerin 3dmark testlerine göre ayarlanmıs olmasıdır. Nvidia bu yöntemi bir kaç kere daha yapmıstı...
Şu an ne oyun var piyasada ne de dx10 ekran kartlarını mutlak gerekli kılan başka bir uygulama. Beklemek en mantıklısı.
Arkadaşlar yukarıda açıklamış. 8600gts de DDR3 8600gt de DDR3.O yüzden 8600gt sonic in getirdiği büyük bir avantaj yok.TR ye gelenlerin soğutucuları da iyi çıkmamış. Ayrıca 8600gts üzerinde ek güç girişi var ve PCB si farklı.(8 katman) Tüm bu özellikleri ile 8600gts in,8600gt ye geçilmesi çok zor.
işin anlamadığım tarafı,diyelim 150$ lık değil de 230-250$ lık bir kart almak istiyorum,8600gts kesinlikle bu parayı hak etmiyor çünkü 289$ lık 8800gts ile arasında performans açısından fark çok. Peki ne olacak? 8800gts ile 8600gts arasında büyük bir boşluk var doldurulması gereken.
su anda orta sınıfta 100 150 dolar arasında rainbow six vegas gibi bir oyunu iyi bir şekilde çalıştıracak olan kart hangisidir? Ben bu kartı almayı düşünüyorumn açıkcası bu akşam sipariş vericem
Bhd1R, Arkadaşım daha önce sormuştum ama gözünden kaçmış olabilir.. Çok karıştı burası...
Kartın kendi fanıyla çıkabildiği stabil core ve mem hızları nedir? (ısı problem yaratmadan veya herhangi bir artifact olmadan)
Ayrıca bu hızdaki 3dmar03 skoru?
Kendi fanıylada zalmanlada 740 da tıkanıyor. Isı sorunu yok Kendi fanıyla 55-56 derece zalman ile 43-45 derece. Pencil mod yapınca kart daha gidicektir. Def v 1.32v pencil mod ile 1.5v ye kadar arttırılabiliyor. Deneme yapıcam.
Şu an ne oyun var piyasada ne de dx10 ekran kartlarını mutlak gerekli kılan başka bir uygulama. Beklemek en mantıklısı.
Arkadaşlar yukarıda açıklamış. 8600gts de DDR3 8600gt de DDR3.O yüzden 8600gt sonic in getirdiği büyük bir avantaj yok.TR ye gelenlerin soğutucuları da iyi çıkmamış. Ayrıca 8600gts üzerinde ek güç girişi var ve PCB si farklı.(8 katman) Tüm bu özellikleri ile 8600gts in,8600gt ye geçilmesi çok zor.
işin anlamadığım tarafı,diyelim 150$ lık değil de 230-250$ lık bir kart almak istiyorum,8600gts kesinlikle bu parayı hak etmiyor çünkü 289$ lık 8800gts ile arasında performans açısından fark çok. Peki ne olacak? 8800gts ile 8600gts arasında büyük bir boşluk var doldurulması gereken.
Hocam ankara' da nova biligsayarda ve istanbulda kadıköy exa bilgisayarda 289 dolar+kdv' den alabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: Blade__
quote:
Orjinalden alıntı: Storm Bringer
arkadaşlar bu kartı alıyımmı nediyorsunuz istediğim rahatça son cıkan oyunları takılmadan oynamak aa lar acık olsun olmasın okadar önemli değil orta segmentte 2 yıl beni idare etsin oyüzden bu kartı düşünüyorum alıyımmı?
Hocam bi ss verebilir msnz oc değerlerini size zahmet
Ey Türk! Bunları Oku Öğren ve UNUTMA! Fransuva'ya Fransa'yi bağışladığımızı,Viyana'da hala Türkler buraya kadar geldiler diye sokaklara ufak notlar düsüldüğünü,Haçlı Seferlerini,Mondros Ateşkes Ant.,TekYumruk Olduğumuz Kurtuluş savaşımızı,Çanakkale'yi,RusCephesini,ErmenilerinTahliyesinin nedenlerini,Araplarin İngilizlere kucak açmasını,17 Ağustos 1999 tarihini,04 Temmuz 2003'te ABD tarafindan 13 ASLANIMIZIN başına Cuval Geçirildiğini,Dünyanın EN ETKİLİ 5 Ordusu arasinda Olduğumuzu,Fransiz Ermeni Soykırımını Doğrulama CeZa Yasasını... Ve Şimdi Çevrene Bir Bak;Değişen Birşey Var Mı?
arkadaşlar bende bu kartın siparişini vericem gigatekden 2gb ramile birlikte birde antec neo power ve birde ds3 anakart acaba gigatek nasıl bir firma sorun cıkartırmı biri bana alana kadar iyi davranıyorlar sonra yüzüne bakmıyorlar dedi bu doğrumu? birde mesela aldığımız ürün bozuldu diyelim direk ithalatcıya gönderebilme sansımız oluyormu yoksa illa aracı kurum gigatekemi göndercez?
arkadaşlar bende bu kartın siparişini vericem gigatekden 2gb ramile birlikte birde antec neo power ve birde ds3 anakart acaba gigatek nasıl bir firma sorun cıkartırmı biri bana alana kadar iyi davranıyorlar sonra yüzüne bakmıyorlar dedi bu doğrumu? birde mesela aldığımız ürün bozuldu diyelim direk ithalatcıya gönderebilme sansımız oluyormu yoksa illa aracı kurum gigatekemi göndercez?
Gigatekle hiç sorun yaşamadım ben hep oradan satın alıyorum. Bir kere yanlışlıkla anakartın bios unu uçurdum. (Asus P5B) adamlara derdimi anlattım. Kartı yollayın dediler yolladım 2 gün sonra yeni kart geldi.
3 pc topladım gigatekden birde ara parça siparişlerim oldu. Hiç sorun yaşamadım. Umarım yaşamam da, yakında yine alışveriş yapacağım sanırım. Tavsiye ederim.
şimdi arada kaldık borç harç bir şekilde son oyunları hakkı ile oynayabilmek için 1 - 1.5 yıl idare edecek şekilde 8800 mü alsak yoksa fazla para vermeye gerek yok palit 8600 işini görürmü dersiniz kullanan arkadaşlar lütfen bir cevap
şimdi arada kaldık borç harç bir şekilde son oyunları hakkı ile oynayabilmek için 1 - 1.5 yıl idare edecek şekilde 8800 mü alsak yoksa fazla para vermeye gerek yok palit 8600 işini görürmü dersiniz kullanan arkadaşlar lütfen bir cevap
8600gt gördüğün gibi dx9 destekli oyunda 1280*1024 de AA vs açınca 30 fps verebiliyor.Daha fazla kasacak oyunlarda durum daha kötü olacaktır. Para ayarlayabiliyosan 8800 gts 320mb al derim.Ama acele etmeye gerekte yok,en iyisi aynı sınıfta ATI'nin cevabını beklemek.
Mayısta indirim gelecek inşallah ve atide cevap verecek su an ekran kartı almak için hiç doğru bir zaman değil 1 ay sabredin
Bu 8600 gtler cok az bir süre sonra yalan olacak max 2 ay testlere aldanmayın
peki gelecek olan atinin performansı 8800 gts 320mb den çokmu üstün olacak acaba çünkü bilgisayarımı sattım ve acilen makina almak zorundayım mayıs sonunu beklemem çok zor oyuzden kaldık arada...
8800GTS sini satan ve x300se alan ben birşey biliyorumialmayın bekleyin ati de bir gelsin 8800GS de çıkar durun almayın hiçbişi bi sakin..
arkadaşlar haklısınız beklemek lazım ama tüm parçalar hazır sistem toplanıyor eski makinamı sattım adamdan süre istedim biraz yani ekran kartı almam lazım en ucuzunu alsam yinede 60 dolar falan mesela x550 e 2 ay sonra yinemi ekrankartı alayım ve aldığım düşük fiyatlı kartı çöpemi atayım bu durumda 60 dolar zarar zaten , çok kötü bir durumda kaldım öneriniz ney peki yaptığım iş gereği makinasız 1 ay bekleyecek durumda değilim çünkü çok sakat zamana denk geldim
Arkadaşım 8800 lerde indirim olacak haberleri var. Eğer sabrederim diyorsan ikinci el bir ekran kartı almalısın. Mesela PCI yuvaya takılanlardan bile alabilirsin. (Yani AGP ya da PCI Ex değil bildiğimiz, senin uydu kartını takacağın beyaz slotlar. Yani maksat görüntü versin.) Bunları çok ucuza bulabilirsin.
Bence bu kartın ilk çıkanları iyi o/c olur sonradan çıkanlar pek o/c olmaz.Aynı 7600GS Sonic teki gibi.
+1
1938'de, General McArthur'un en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; 'Şuanda hiçbirinizi değil,büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim' dediğini...Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki; Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu... Norveç`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu... Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu... Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu...BİLİYORMUSUNUZ...
buradada bir inceleme var aşağıdaki cümleden anladığım kadarıyla şu an için fiyat/perfornmans kartı deniliyor orta segmente So, for the mainstream segment, our Value for Money award goes to 8600GT. We feel that cards based on this chip offer the best price-performance ratio at this point in time.
Ey Türk! Bunları Oku Öğren ve UNUTMA! Fransuva'ya Fransa'yi bağışladığımızı,Viyana'da hala Türkler buraya kadar geldiler diye sokaklara ufak notlar düsüldüğünü,Haçlı Seferlerini,Mondros Ateşkes Ant.,TekYumruk Olduğumuz Kurtuluş savaşımızı,Çanakkale'yi,RusCephesini,ErmenilerinTahliyesinin nedenlerini,Araplarin İngilizlere kucak açmasını,17 Ağustos 1999 tarihini,04 Temmuz 2003'te ABD tarafindan 13 ASLANIMIZIN başına Cuval Geçirildiğini,Dünyanın EN ETKİLİ 5 Ordusu arasinda Olduğumuzu,Fransiz Ermeni Soykırımını Doğrulama CeZa Yasasını... Ve Şimdi Çevrene Bir Bak;Değişen Birşey Var Mı?
Birçok oyunu 1024*768 2AA 8AF ile yüksek kalite ayarlarında oynatabildiği testlerde yazıyor. Daha yüksek çözünürlük için daha fazla sömürülmeniz gerekir.
Tabiki bu bir öngörü ama crysis'de 1280x1024 çözünürlükte hdr açık,diğer ayarlar ortalamanın biraz üstünde 30-35fps nin altına düşmeyen ekran kartları bizi rahat 1-1,5 sene idare eder diye düşünüyorum.
testlere devam :)) 2570mhz sistem 720GPU stabil 6000 küsürlük Bhd1r ın skorundan sonra böyle bi sistem için iyi bence... sonuçta işlemci 125 kıyat anakart 105 kıyat...
bunlarda ekran görüntüleri
AMD X2 3600ADO3600IAA5DD270FSB@1.35vcore|ABIT KN9S|1GB hynix DDR2667|PALIT 8600GT Sonic 700/1700|250GB samsung sataII SP25047200RPM | NEC 3520A BLACK (DVD-RW) | AOPEN H600B-28 BLACK (FSP 400watt) | 107E PHILIPS | Logitech s510
arkadaşlar anlamadım gitti şimdi orta segmente hangi işlemciyi alıcaz aldınmı beni 1,5 2 sene idare etsin istiyorum ve buyüzden bu kartı almayı düşünüyorum ama testlere bakıncada aklım karıştı sizce hangi ekran kartı alınmalı? http://forum.donanimhaber.com/m_13762300/tm.htm
rv630 800mhz gpu'yla gelecek...2.2ghz bellek hızı oc'yle 3ghz i devirir...Gddr4 ün nimetleri bunlar...65nm lik gpu da 1.1 ghz'e çıkması lazım....Valla kağıt üstünde çok sağlam duruyor bekleyip bu kartı almak daha mantıklı bence...Eğer aceleniz yoksa bekleyin derim...
rv630 800mhz gpu'yla gelecek...2.2ghz bellek hızı oc'yle 3ghz i devirir...Gddr4 ün nimetleri bunlar...65nm lik gpu da 1.1 ghz'e çıkması lazım....Valla kağıt üstünde çok sağlam duruyor bekleyip bu kartı almak daha mantıklı bence...Eğer aceleniz yoksa bekleyin derim...
Fiyatı 200-220 dolar olursa süper olur
hd 2600 xt de dandik soğutucuyla ucuza satan modellere yanaşmamak lazım...Kaliteli sıvı soğutucu ya da iyi bir hava soğutuculu kart çok sağlam iş çıkarır...Fiyat 220$ olursa çok iyi olur bu şartlarda...Zaten nVidia ati'nin orta segmenti çıkınca 8600GTS i 190$'a falan çeker büyük ihtimal...