Şimdi Ara

ABD ordusunun kullandığı Android uygulamalarında önemli açıklar bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Gelişen teknolojiler askeri alanda da büyük değişimler yaşanmasına sebep oluyor. Bunun farkında olan ABD, askeri kuvvetleri için bazı Android uygulamaları geliştirilerek operasyonlar sırasında birliklere yardımcı olacak hizmetler sunmuş. Bu uygulamaların ikisinde fark edilen önemli bir açık, askerlere ait bilgilerinin dışarıdan erişme açık olduğunu ortaya koydu.

    KILSWITCH ve APASS


    ZDNet tarafından yayınlanan rapora göre bu uygulamalar KILSWITCH (Kinetik ve düşük maliyetli yazılım entegreli taktiksel muharebe el aleti) ve APASS (Android Hassas Hücum Vuruşu Aracı) olarak adlandırılmışlar. Askerler bu uygulamalara DARPA tarafından üretilen Android mağazası üzerinden ulaşabiliyor. Bu mağazada bulunan uygulamalardan birinin test videosu da YouTube’a eklenmiş. KILSWITCH ve APASS uygulamaları canlı uydu görüntüleri ve iletişim seçenekleri sayesinde ABD askerleri arasında hızla popüler bir hale gelmiş. Ancak raporda yazan bilgiler ışığında uygulamaların gerçek operasyonlarda kullanılma onaylarının olmadığı görünüyor. Tatbikatlar ve eğitim amaçlı görevlerde denenmeleri istenmiş.


    Ayrıca Bkz.Mars'taki dev 'buz gölü' görüntülendi: İşte muhteşem fotoğraf

    ABD Deniz Kuvvetleri Müfettiş Yardımcısı çoğu askeri şubenin düzgün bir şekilde bilgilendirilmediği için uygulamaların uygunsuz ortamlarda (çatışma bölgeleri) kullanılmasına neden olunduğunu söyledi. Yani askerlere ait bilgiler uzun bir süre boyunca saldırganlar tarafından erişme açık durumdaymış. Geliştiriciler şimdi bulunan güvenlik açığını kapatmak için çalışıyorlar.









  • Android ve açık sıradan şeyler.Normal insanların kullandığı uygulamalarda da onlarca açık çıkıyor bize birşey olmaz deyip geçiyoruz :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: foreveriphone

    Android ve açık sıradan şeyler.Normal insanların kullandığı uygulamalarda da onlarca açık çıkıyor bize birşey olmaz deyip geçiyoruz :)
    Sanki İos da felan acik yokmus gibi yazmissiniz... Bende iphone kullaniyorum. Ama uygulamalarda zaman zaman acik buluyorum bende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

    Sanki İos da felan acik yokmus gibi yazmissiniz... Bende iphone kullaniyorum. Ama uygulamalarda zaman zaman acik buluyorum bende.

    Alıntıları Göster
    Nickinde iphone yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tizen, iOS, Sailfish OS ve açık sıradan olmayan bir şey mi? Yazılım ve açıklar sıradan şeylerdir ama önemsiz değildir. Eğer özellikle Android ve açık diyorsanız iOS ve açık ikilisini de hatırlatırlar. Kaldı ki normal olmasına rağmen haberde Android'de bir açık bulundu bile demiyor. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.