Şimdi Ara

iPhone şimdi de Almanya’da yasaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Patent ihlali gerekçesiyle Çin’de bazı iPhone modellerinin satışı yasaklanan Apple, şimdi de Almanya’da yasaklanmak üzere. Qualcomm’un Almanya’da Münih Bölge Mahkemesi’nde Apple’a açtığı açtığı patent ihlali davasında Qualcomm haklı bulundu.  Mahkeme iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin Almanya’da satışa sunulması, satışı ve ithaline kalıcı tedbir kararı alındı.

    Mahkemeye göre iPhone 7 ve iPhone 8 ailesinde kullanılan Intel ve Qorvo çiplerde, Qualcomm'un “envelope tracking” olarak adlandırdığı teknolojinin patenti ihlal edildi. Bu teknoloji kablosuz sinyal aktarımı esnasında güç tüketiminin azaltılmasını sağlıyor. Yeni iPhone modellerinde bu teknolojinin patenti ihlal edilmiyor.

    Alınan karar nedeniyle Apple ürünlerinin satışı yasaklanabilir. Apple’ın karara itiraz hakkı bulunuyor. Apple’dan gelecek itiraz sonrasında iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışının yasaklanıp yasaklanmayacağı belli olacak.

    Apple satışları askıya aldı 

    Apple tedbir amacıyla Almanya’daki 15 mağazada iPhone 7 ve iPhone 8 satışlarını askıya aldı. Yaklaşık 10 gün önce Çin’de mahkeme kararıyla 7 farklı iPhone modelinin satışı yasaklandı. Fuzhou Halk Mahkemesi, Apple’ın Qualcomm’a ait iki patentini izinsiz kullandığını belirterek iPhone 6S’ten iPhone X’a kadar olan modellerin satışını tedbiren yasakladı.

    Intel Genel Danışmanı Steven Rodgers, Qualcomm’un patent davalarının çip sektöründeki rekabete olumsuz etki edeceğini ifade ediyor. Çip fiyatlarını arttıracağını ve teknolojik gelişmelerin yavaşlayacağının altını çiziyor. 

    Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre karar, Qualcomm’un Apple’ın neden olduğu potansiyel zararı açıklaması ve Apple’ın temyiz talebinin sonuçlanmasıyla birlikte uygulanabilir hale gelecek. Mahkeme kararı, Apple şirketini olduğu kadar Apple’ın Avrupa Birliği’ndeki mağazalarını da bağlıyor. Mahkeme, Apple’ın daha sonra hesaplanacak parasal zararı karşılamakla yükümlü olduğuna hükmederken, ayrıca Qualcomm’a bu cihazlardan kaynaklanan gelirleri de içeren tüm satış ve kâr rakamları dahil Apple’dan talep etme hakkını da verdi. Apple'ın önümüzdeki günlerde temyiz talebinde bulunması bekleniyor.








  • iphone 7 ve 8 mi kaldı.Atı alan üsküdarı geçti

  • Başta i6s 350 euro dan hâlâ avrupa nın hatırı sayılır internet mağzalarında satışta ki, Türkiye de ki gibi hem kur hem de Apple ın global anlamda fiyat artırımı yaparak sattığı X serisini almaktansa, aksine avrupa da bile 7 ve 8 modellerine olan talep daha fazla.



    Daha geçen gün bir arkadaş, almanya dan iphone 8 getirtti.



    O eskiden di, en üst seviye iphone modelinin 3500-4000 liraya alıcı bulduğu zamanlardaydı. Şimdi iphone 7-8 alan kendini mutlu sayıyor. Buradaki bazı düz mantık kişilerin düşündüğü gibi, 1600 euro asgari ücretli adam, efendime söyliyeyim işte bastırıp tek maaşı ile iphone nun 1000 euro 1200 euro luk telefonunu alabiliyormuş,

    Teori de öyle ama pratik de uygulama da hikaye.





    Gel de sen Avrupa da 1600 euro asgari ücretle, cash para verip XS max al bakayım,birikimin yoksa 6 ay belini doğrultabiliyormusun.



    Avrupa da da Türkiye de ki gibi, 10000 tl bastırıp, 1200 euro ya iphone xs max alacak tuzu kuru kesim de yok değil var. Ancak çoğu avrupa ülkesin de ki standart asgari ücretli bile 1000-1200 euro verip almayı kolay kolay aklından geçirmez.



    Avrupa da yok öyle olmayan parayı harcayacak adam, sana TR de ki gibi maaşının 5 katı çifter çifter, üçer üçer birinden alıp ötekine yamadığın kredi kartı da vermezler kolay kolay, 1 det kredi kartı aldın diyelim 12-36 ay taksiti bırak hiçbir üründe taksit yapmazlar .

    Ne alırsan cash.



    Avrupa ülkelerinde iphone x serisi alanlara, kullananların %80 ni ne bak Operatörle cihazın 3 de 1 bedeline denk gelen bir kereye mahsus peşinatla 2 senelik kontratla alıp kullananlardır.



    Adamların para birimine göre düşününce 1600 euro alan asgari ücretli, her istediğini Türkiye ye göre daha kolay sahip olabilir geliyor ama kazın ayağı öyle değil işte. Türkiye de ki fiyatlara bakıp, Türkiye deki bir asgari ücretliye göre, taksitli satışa dayanıp,



    Ahkam kesmek kolay.



    1600 euro ile Almanya da bir yaşa bakayım, iphone XS max alacak parayı ayıracak bütçe veya biriktirip denkleştirebiliyormusun görelim.



    O bakım dan Avrupa da ki adam, Türkiye de ki lere nazaran ayağını yorganına göre uzatıyor.

    Orada yok öyle şu kadar alışveriş yap bukadar bonus,şu banka bu banka kredi kartına bukadar taksit ekonomisi, parana göre harcar alırsın.

    Parana göre paranın yettiği, işini gören modeli alırsın.

    Türkiye de ki gibi XS max çıkmış, dur şu 8 i X i satayım, ne yapıp edip X xs max almalıyım zihniyeti Türkiye deki tüketim çılgınlığı kadar değil adamların bakış açısı.

    Kontratla telefon veren operatör firmalar bile, telefonu vermeden önce yeri geldimi senin aylık bütçe gider tablona bakıp telefon veriyor avrupada,

    Bütçeni aşan modelse ya da herhangi ödemelerin de birden fazla aksatma varsa,ödeyemeyecdeğine kanaat getirirse kontratla telefon bile vermiyor.

    Burada taksitli yaşama alışıp konuşmak kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Aralık 2018; 13:1:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eski modeller etkilenmiş. Fakat bunun Qualcomm'a uzun vadede götürüsü olur malum artık Apple kendi modemini geliştiriyor. Nereden vursam kar zihniyeti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye IpXSMax 15000₺ asgari ücret 1603₺
    Almanya IpXSMax 1400€ asgari ücret 1600€

    Yok öyle yok böyle... Senin yaptığın algı. burada da 1603₺ alan gidip XSMax almıyor önemli olan alım gücü
    Her ay 100₺ arttıran Türk 150 ay
    Her ay 50 € artıran Alman 28 ay alabiliyorsa gelir adaletsizliği almış başını gitmişse kazın ayağını taksite bağlamak ile enflasyonu stokçuluğa bağlamak ile aynıdır senin dediğini Türk insanı yemiyor
    Matematik ve gerçekler ortada bu iş ahkam değil ama senin dediğine inanmak ahmaklıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Hayırdır hükümet adınamı çalışıyorsun birader dur yazayım hemen

    1600 asgari ücret almanyada

    250 para ps4
    50 para benzin fulleme
    750 para iphone 8 plus
    100 paraya buzluğunu etle doldur

    daha bir çok şey daha ne diyeyim allah aşkına ya

  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsın tebrik ederim neredeyse iyiki Almanya'da değil de Türkiye'de yaşıyorum diyecektim maddi açıdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekrem71.5

    Hayırdır hükümet adınamı çalışıyorsun birader dur yazayım hemen

    1600 asgari ücret almanyada

    250 para ps4
    50 para benzin fulleme
    750 para iphone 8 plus
    100 paraya buzluğunu etle doldur

    daha bir çok şey daha ne diyeyim allah aşkına ya
    Sen bunca yazılan dan bu sonuca mı vardın bölooder!!!



    Kendi adıma çalışıyorum, ki Herhalde hükümet adına çalışacak olsam bu şuan ki hükümet olmazdı.



    Bak ben den önceki yazmış, konuya istinaden demiş ki iphone 7-8 mi kaldı.

    Yani kendi mantığına göre, iphone 7-8 i Almanya da yasaklasan ne yasaklamasan ne. İphone x den aşağısını alınabilir, yüzüne bakılır bile görmüyor.



    Bunu yazan adam 1600 TL asgari ücretin olduğu bir ülke de Türk forumunda.



    Ben de yukarıda ki bizzat kendimin de yaşadığım gördüğüm tecrübelerle avrupa dan örnek veriyorum, avrupalının para birimine göre, alım gücünün Türk insanın dan daha fazla olmasına rağmen, alışveriş mantığının, Türk insanı gibi kazandığı para yetmeyince sahip olmak istediklerine olmayan para ile sahip olmaya çalışmadığını gözler önüne seriyorum anladınmı.



    Ve iddia ediyorum, senin 250 € para dediğin ps4 ü 1600 euro ya ayın sonunu getiremiyorsa, parası yoksa yetmiyorsa da gidip almaz.



    Parası yetmiyorsa, gidip iphone xs değil de gider iphone 8 alır.



    Avrupa insanın da şöyle bir mantıkmı var sanıyorsun, TR de ki bir adam 1600 tl bir asgari ücret alıyor, ps4 2500 TL, iphone 12000 tl



    Yav hakikaten Türkiye insanına göre, biz de sudan ucuz, s. Ktir et diğer giderleri, faturaları, kişisel aylık sigortaları, bir ay ödemeyi veririm ps4 alırım bulunsun, bana şuradan bir adet ps4, bir adet iphone x, bir adet şu bu diye, veresiye vere vere alışveriş yaptığınımı sanıyorsun.





    Adamaların para birimi alım gücü yüksek olsa da, bakış açıları, manteliteleri, yaşayışları, ülke gerçekleri, ekonomik çarkları bizim kadar lüx savurgan kişisel borç ile değil onu anlatmaya çalışıyorum.



    Senin ekonomin beş para etmiyorsa, para birimin alım gücün düşmüşse,üretim yok, dışa bağımlı, tüketime bağımlı bir ekonomi de kusura bakma sana ozaman otomobil de lüks, Ps4 de lüks.



    Avrupalı alım gücüne rağmen, böyle lüks tüketmiyorken bile, ülke gerçekleri gün gibi ortadayken senin gibilerin avrupalının alım gücünü baz alıp, kazancına alım gücüne göre hem mızmızlanıp, gözü hem daha iyisine kayıyor hem de ürünün fiyatını kıyas alması komik, anlatmaya çalıştığım bu anladınmı.



    Avrupa da adam işsizlik maaşı için başvuruyor. Son 3 aylık banka dökümlerini isteyip, sürekli periyodik benzin satın alma ekstrelerini görünce, sizin otomobil var sanırım, önce siz O otomobili satın, ondan sonra işsizlik maaşına başvurun derler.

    2-3 hafta 2-3 bin euro ile gelip Türkiye de tatil yapan her avrupalıya bakıp, bir eli yağda bir eli balda yaşıyormu sanıyorsun.

    Çoğu kiralık Bmw, Mercedes ile gelir, ya da izin biter döner avrupaya en ucuz vergisi olan, en küçük en az yakan arabaya biner.





    Sen ve sen den önce like attığın arkadaş, okuduğunuzun, niye yazıldığını, neye istinaden yazıldığını anlayın öyle bıdı bıdı yapın.



    Hükümet adınamı çalışıyorsun birader miş.



    Böyle bir argumanla başlayan, kullanan biri ile tartışmaya bile girilmez ama neyse,



    Buralardayım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Aralık 2018; 14:36:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hukuk adalet hikaye her şey güç ve para savaşı. Trump alman araba şirketlerine ceza kesmişti simdi de Almanya buna karşılık vermeye çalışıyor aynı Çin Amerika ticaret savaşları gibi.

  • Bizene

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Avrupa ile uzaktan yakindan alakasi olmayan biri yazmis. Yine avrupa ile uzakttan yakindan alakasi olmaya 12 kiside begenmis. Gercekten Türkiye ki insanlarin alim gücünün daha fazla olduguna falan inanacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Başta i6s 350 euro dan hâlâ avrupa nın hatırı sayılır internet mağzalarında satışta ki, Türkiye de ki gibi hem kur hem de Apple ın global anlamda fiyat artırımı yaparak sattığı X serisini almaktansa, aksine avrupa da bile 7 ve 8 modellerine olan talep daha fazla.



    Daha geçen gün bir arkadaş, almanya dan iphone 8 getirtti.



    O eskiden di, en üst seviye iphone modelinin 3500-4000 liraya alıcı bulduğu zamanlardaydı. Şimdi iphone 7-8 alan kendini mutlu sayıyor. Buradaki bazı düz mantık kişilerin düşündüğü gibi, 1600 euro asgari ücretli adam, efendime söyliyeyim işte bastırıp tek maaşı ile iphone nun 1000 euro 1200 euro luk telefonunu alabiliyormuş,

    Teori de öyle ama pratik de uygulama da hikaye.





    Gel de sen Avrupa da 1600 euro asgari ücretle, cash para verip XS max al bakayım,birikimin yoksa 6 ay belini doğrultabiliyormusun.



    Avrupa da da Türkiye de ki gibi, 10000 tl bastırıp, 1200 euro ya iphone xs max alacak tuzu kuru kesim de yok değil var. Ancak çoğu avrupa ülkesin de ki standart asgari ücretli bile 1000-1200 euro verip almayı kolay kolay aklından geçirmez.



    Avrupa da yok öyle olmayan parayı harcayacak adam, sana TR de ki gibi maaşının 5 katı çifter çifter, üçer üçer birinden alıp ötekine yamadığın kredi kartı da vermezler kolay kolay, 1 det kredi kartı aldın diyelim 12-36 ay taksiti bırak hiçbir üründe taksit yapmazlar .

    Ne alırsan cash.



    Avrupa ülkelerinde iphone x serisi alanlara, kullananların %80 ni ne bak Operatörle cihazın 3 de 1 bedeline denk gelen bir kereye mahsus peşinatla 2 senelik kontratla alıp kullananlardır.



    Adamların para birimine göre düşününce 1600 euro alan asgari ücretli, her istediğini Türkiye ye göre daha kolay sahip olabilir geliyor ama kazın ayağı öyle değil işte. Türkiye de ki fiyatlara bakıp, Türkiye deki bir asgari ücretliye göre, taksitli satışa dayanıp,



    Ahkam kesmek kolay.



    1600 euro ile Almanya da bir yaşa bakayım, iphone XS max alacak parayı ayıracak bütçe veya biriktirip denkleştirebiliyormusun görelim.



    O bakım dan Avrupa da ki adam, Türkiye de ki lere nazaran ayağını yorganına göre uzatıyor.

    Orada yok öyle şu kadar alışveriş yap bukadar bonus,şu banka bu banka kredi kartına bukadar taksit ekonomisi, parana göre harcar alırsın.

    Parana göre paranın yettiği, işini gören modeli alırsın.

    Türkiye de ki gibi XS max çıkmış, dur şu 8 i X i satayım, ne yapıp edip X xs max almalıyım zihniyeti Türkiye deki tüketim çılgınlığı kadar değil adamların bakış açısı.

    Kontratla telefon veren operatör firmalar bile, telefonu vermeden önce yeri geldimi senin aylık bütçe gider tablona bakıp telefon veriyor avrupada,

    Bütçeni aşan modelse ya da herhangi ödemelerin de birden fazla aksatma varsa,ödeyemeyecdeğine kanaat getirirse kontratla telefon bile vermiyor.

    Burada taksitli yaşama alışıp konuşmak kolay.
    Anlattıklarınla benim Almanya’da tanıdıklarımın yaptıkları/yaşadıkları arasında dağlar kadar fark var. Varsın 1200 euroyu keş para vermesin 3/4/5/6 taksit yaptırsın. Yani her durumda alım gücü bizden yüksek mi yüksek... Zaten düz mantık diye belirttğin kesim bundan bahsediyor. :) Ama ne yazık ki bu düz mantık değil gerçekler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Soylu

    Çok güzel yazmışsın tebrik ederim neredeyse iyiki Almanya'da değil de Türkiye'de yaşıyorum diyecektim maddi açıdan
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir,

    İmkanın varsa git bir dene, 1600 euro ya yaşa.

    Gerçi birçoğu Ülke gerçeklerin den dolayı, kaçacak delik arıyor.

    Türkiye kadar zor olmasa da, Almanya, Avrupa da yaşamak da, adamların alım gücüne göre zor gerçekten.

    Senin gibilere boş geliyor ama,

    Avrupa da O eski 70 ler de giden, 10 kişi bir evde kalıp, para biriktirilen avrupa değil.



    Polonyalı sı, Bulgarı bile şuan 10-15 kişi bir evde kalıp, 6 aylık, 1 yıllık çalışma izinleri ile Hollanda da, Almanya da tıpkı Suriyeliler gibi piyasa da düşük fiyatlara çalışıp Ülkesine dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Aralık 2018; 15:6:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Lanaya-

    Avrupa ile uzaktan yakindan alakasi olmayan biri yazmis. Yine avrupa ile uzakttan yakindan alakasi olmaya 12 kiside begenmis. Gercekten Türkiye ki insanlarin alim gücünün daha fazla olduguna falan inanacaklar.
    Sen ve senin gibiler de yazılanların neden yazıldığı, neye istinaden yazıldığı ve okuduğunu anlamama sorunu var galiba.

    12 sene bir fiil Hollanda da yaşadım,hâlâ bir ayağım, çoluğum çocuğum orada.



    Almanya sı, Avusturyası, Belçikası neyin ne olacağını bilecek kadar gezdim merak etme.



    Ülkeye gelen gösteriş budalası Almancı yakınlarınıza bakıp ahkam kesmek kolay.

    İlk yazdığım yazıyı dikkatli okursan, 1600 tl asgari ücretin olduğu Ülke de, Almanya da i7 ve i8 yasaklansa ne olur diye yazdığı bir mesaja istinaden yazdığımı anlarsın.

    Yani 1600 TL asgari ücretin olduğu bir ülke de iphone x den aşağısı bile kurtarmıyor arkadaşı.

    Almanya da ki adam alım gücüne rağmen, Tr deki mantıkla hareket etmez, bütçesine göre hareket eder diyorum ve örnekler veriyorum.

    Avrupa ile alakası yokmuş.

    Biri de çıkmış yine anlamadan, taksit yok dediğim halde taksitle 6-7-8 neyse bizden ucuza alıyor mu almıyormu diyor.

    Akıl akıl,

    Avrupa ya bakıp, Türkiye de halinize şükredin diyen yok.!!!

    Avrupalı kadar alım gücüne sahip değilken bu lüks tüketim, burnu havada olmak, tepeden uçmak neyin nesi hayırdır.

    Anlatmaya çalıştığım mesele bu.

    Anladınmı!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Aralık 2018; 15:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iPhone balondan başka bir şey değil almayın 1000-1200 bandını geçen tel almayın arkadaş ben aldım iPhone pişmanım benim düştüğüm hataya siz düşmeyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1200 tl lik telefon seni en fazla ne kadar idare edebilir? iphone kullanıcısıyım gayet memnunum o dediğin 1200 tl lik telefonlar 1 yıl kullanıyorsun bir hatası çıkıyor mobil veri kullanılmıyor sinyal almıyor wifi ye giriş yapmıyor, iphone fiyatı pahalı tamam okey ama sağlam üretiyorlar. 2019 a giriyorum ve iphone 6 kullanıyorum S de değil düz 6. gayetde memnunum HER işimi görüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Intel Genel Danışmanı Steven Rodgers, Qualcomm’un patent davalarının çip sektöründeki rekabete olumsuz etki edeceğini ifade ediyor. Çip fiyatlarını arttıracağını ve teknolojik gelişmelerin yavaşlayacağının altını çiziyor.

    Buradan da anlaşıldığı üzere Intel yetkilisi üstü kapalı olarak patenti izinsiz olarak kullandıklarını kabul ediyor. Oturursun masaya anlaşırsın. Qualcomm babasının hayrına mı verecekti size onu? Adam uğraşmış para harcamış bunun için. Yok öyle yağma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Sen ve senin gibiler de yazılanların neden yazıldığı, neye istinaden yazıldığı ve okuduğunu anlamama sorunu var galiba.

    12 sene bir fiil Hollanda da yaşadım,hâlâ bir ayağım, çoluğum çocuğum orada.



    Almanya sı, Avusturyası, Belçikası neyin ne olacağını bilecek kadar gezdim merak etme.



    Ülkeye gelen gösteriş budalası Almancı yakınlarınıza bakıp ahkam kesmek kolay.

    İlk yazdığım yazıyı dikkatli okursan, 1600 tl asgari ücretin olduğu Ülke de, Almanya da i7 ve i8 yasaklansa ne olur diye yazdığı bir mesaja istinaden yazdığımı anlarsın.

    Yani 1600 TL asgari ücretin olduğu bir ülke de iphone x den aşağısı bile kurtarmıyor arkadaşı.

    Almanya da ki adam alım gücüne rağmen, Tr deki mantıkla hareket etmez, bütçesine göre hareket eder diyorum ve örnekler veriyorum.

    Avrupa ile alakası yokmuş.

    Biri de çıkmış yine anlamadan, taksit yok dediğim halde taksitle 6-7-8 neyse bizden ucuza alıyor mu almıyormu diyor.

    Akıl akıl,

    Avrupa ya bakıp, Türkiye de halinize şükredin diyen yok.!!!

    Avrupalı kadar alım gücüne sahip değilken bu lüks tüketim, burnu havada olmak, tepeden uçmak neyin nesi hayırdır.

    Anlatmaya çalıştığım mesele bu.

    Anladınmı!!!

    Alıntıları Göster
    Valla yazdiklarinin avusturya ile hic bir alakasi yok. Almanya ve Avusturya cok farkli o zaman. Almanya yi avusturya kadar bilmem. 7 yildir avusturyadayim.

    Burdan kacmak isteyen yok.
    7-8 kisi bir evde kalan yok.

    1600 Euro ya gayet güzel yasaniyor. ki 1600 euro maas alan aile 1600 euro ile kalmaz kesinlikle. Cocuk parasi, egitim parasi, köpek parasi vs. vs. Calisilan yerlerden verilen bir ton ikramiyeler (Türk sirketlerinden veya Türk lokallerinden bahsetmiyorum, onlar birak ikramiye vermeyi normal maasini bile vermezler) Yani 1600 euro maasi olan ailenin toplam geliri devletten alinan paralarla 3000 euro yu buluyor. Geciyor bile. 2000 euro maas almak bu ülkede hic bir sey. Herkes daha fazlasini kazaniyor. (Bak not düsüyorum Türk yerlerinde calisanlar degil)

    Son alinti yaptigin mesajinda Taksit yok demissin de. Taksit var 6 - 12 - 24 - 36 Ay taksit yapilyor. Daha 6 ay önce taksitle laptop aldim. Ama yanlis anlamis olabilirim. Ilk mesajinda taksitle ilgili ne yazdigini hatirlamiyorum.

    Türklerin türkiyede harcamalari hakkinda haklisin ama ilk mesajinda buna vurgu yaptigin anlasilmiyor. Sana tepki verenlerden anlayacagin gibi sen direk avrupa da yasamin kötü oldugunu söylemissin neredeyse !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlhkhy

    Türkiye IpXSMax 15000₺ asgari ücret 1603₺
    Almanya IpXSMax 1400€ asgari ücret 1600€

    Yok öyle yok böyle... Senin yaptığın algı. burada da 1603₺ alan gidip XSMax almıyor önemli olan alım gücü
    Her ay 100₺ arttıran Türk 150 ay
    Her ay 50 € artıran Alman 28 ay alabiliyorsa gelir adaletsizliği almış başını gitmişse kazın ayağını taksite bağlamak ile enflasyonu stokçuluğa bağlamak ile aynıdır senin dediğini Türk insanı yemiyor
    Matematik ve gerçekler ortada bu iş ahkam değil ama senin dediğine inanmak ahmaklıktır.
    Yaşadığın Ülkenin Bankalarının yarısından çoğu yabancı sermaye, Borsan da dönen para keza öyle.

    Cebin de ki paranın yarısından fazlası yabancı sermayenin. Yani bildiğin borç para, bankalara dolaylı da olsa borcu olmayan yok gibi birşey.

    Tüm bunlar ışığında,tüketen, üretmeyen, dışa bağımlı borçlandırma ekonomisin de sen hangi gelir adeletsizliğin den bahsediyorsun.



    Kimi kimle kıyaslıyorsun.



    Benim yazdığım yazıdan, avrupa ya bakıp halinize şükredin sonucumu çıkarıyorsun.



    Verdiğin rakamları, kıyaslamarı ilkokulda ki çocuk bile yapabilir.



    Ben asıl ne için avrupa dan örnek verip böyle yazmışım bunu bir önce idrak et sen.



    Avrupalı halkına borca dayalı bir yaşam standardına sürüklemez.



    Ödeyemeyeceği yükün altına girmesini istemez. Çünkü kişisel iflaslar da bunun zararını görmüştür.



    Avrupalı alım gücüne rağmen, TR de ki gibi hem alım gücü düşük hem de en lüksünü alacak kadar gereksiz tüketim yapmaz.



    Yaparsa bütçesi açık verince bakkal dan alır gibi, gidip tüketici kredi çekmez.



    Hem Avrupalı kadar üretken, alım gücün olmasın, hem de tüketim den başka bir numaran yokken kıyasa gir, avrupa da şu şukadar bu bukadar diye mızmızlan.







    Sonuç?



    Bu Ülke bunca olumsuzluğa rağmen,bireysel olarak borçla yaşayıp, gırtlağına kadar borç içindeyken, hâlâ şunsuz bunsuz yapamayıp,en lüksünü tüketip avrupa ile kıyaslıyorsa gerçekten komik.



    Adaletli gelir dağılımı sağlayacak ne gibi icraatların varda,1600 € karşılığı Türk lirası asgari ücret verilecek bir ekonomin mi var sanıyorsun.



    Algı yaratacak bir posizyonda biri değilim. Bunu daha iyi yapanlar malumunuz.



    O bakım dan gerçekler zorunuza gitmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.