Şimdi Ara

İnternet fiyatları uçacak: 'Türk Telekom BTK’ya zam teklifini sundu'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
598
Cevap
2
Favori
58.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Adil Kullanım Kotası kaldırılacak diye beklerken ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir süredir dedikodu olarak dile getirilen ancak henüz resmi bir açıklama kazanmayan zam gelişmesinde yetkili ağızlardan bilgiler gelmeye başladı. Söylentileri DonanımHaber olarak sorduğumuz TurkNet yetkilileri Türk Telekom’un toptan hat kiralama bedellerinde ciddi bir artışa hazırlandığını doğruladı ve konunun BTK’ya iletildiğini aktardı.

    Türk Telekom’un ADSL’de hat kiralama bedellerini %66 oranında artırmak istediğini belirten TurkNet yetkilileri bu konudaki çalışmanın da BTK onayından sonra yasalaşabileceğini ifade ediyor. %66 oranındaki artış, üzerine eklenecek vergiler ile birlikte servis sağlayıcılara çok daha yüksek bir maliyet olarak geri dönecektir. Dolayısıyla bu da doğrudan kullanıcılara en azından benzer oranda yansımış olacak.

    Bu bilgilere ek olarak Sözcü Gazetesi’ne konuşan TurkNet Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kurmuş şu ifadeleri kullanmış: “Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom'a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kâr etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL'ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi'ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL'yi bulur.”

    Bakalım BTK cephesinden bu konuya nasıl bir çözüm gelecek. Türk Telekom’un talebi onaylanırsa günün sonunda AKN’nin kalkmasını bekleyen son kullanıcıya yüklenecek maliyet külfeti bir hayli yükselmiş olacak.

     



  • Anıra anıra gülüyorum şu haberleri görünce. Türk bankalarından kredi çekip şirketi satın alan araplar. Şirketi satın almasının ardından paralarla beraber tası-tarağı toplayıp ülkeden toz olan yine araplar. Ama batan şirket bizim şirketimiz, çekilip ödenmeyen kredi borçları bizim borcumuz. Sonra " yol yabdı,köprü yabdı ülke çoh eyi, amariga bizi kıskaniyür..." Paralar paralar, bozulmasın aralar...
    Hakkını arayana bela okumayın.

    TT resmen sindirme, yıldırma politikası uygulamaya çalışıyor bu fiyat artışıyla.

    Bunda da hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yok öyle "Akn kalktı, fiyat arttı. Bedelini ödeyeceksiniz" mantığı.

    Tutup da Aknyi kaldıranlara kızmayın. Komik duruma düşmeyin.

    "Bu memlekette işler böyle halloluyor" deyip "eyvallah" çekecekseniz bu fiyatlara zaten TT'ye bile kızma hakkınız yok.
  • Ve bunlar diyorki enflasyon hala %19.
  • bırakın gelsin zam zam zamada zam Fırsatçı aç herifler
  • Çok afedersiniz ağzımı bozacağım artık . Hayatımda türk Telekom kadar rezil ve adi bir şirket görmedim! Tek amaçları kullanıcıları ne kadar sömürürüm . Gözleri doymayan aç gözlüler! Yetmiyormu şuan ki fahiş fiyatlar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekom enayi değil. Kendisi bu kadar zam yapmışken müşterilerin diğer iss lere kaçacağını biliyor. Mali durumu da göz önüne alınırsa bu zam teklifi kabul edilecektir. BTK dan falan da medet ummayın ikisi de devlet kurumu en nihayetinde.

  • Arapların attığı kazığı kimden çıkaracaklarını sanıyordunuz... Tabii ki de bizden çıkaracaklar. Asıl sıkıntı btk bunu kabul ederse ve diğer firmalar da fiyatlarını bu seviyeye çekerse olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Aralık 2018; 11:15:45 >
  • Geçmiş olsun diğer ISS ler zam yapmadan bu fiyatın karşısında duramaz 65 TL ye gül gibi kullanıyorduk Turk.neti o da yalan olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç kaç kaç devir ttnet den kaçma devri.Kısmetse bugün ttnet aboneliğimi iptal ettiriyorum.
  • nereye s*çacaklar yaww

  • Umarım diğer internet sağlayıcıları bu hareketlerden feyz almaz.

  • Hani özel sektör iyiyidi?
    Hani devlet bu işi yapamıyordu da, özel sektör işi daha rekabetçi ve uygun fiyatla yapacaktı?
    Hani özelleştirmeden bu millet kazançlı çıkacaktı?

    Bunları ben hatırlıyorum da, bu kurum birilerine hediye edilirken bu cümleleri kuranlar nerede?
  • Böyle ölmeyiz. Füze atın füze! Allahın cezaları sizi.

  • Hat kiralama bedeli artarsa otomatikman tüm şirketlerin fiyatları artacak. Buda demek oluyor ki tüm şirketleri fiyatları Türk telekomun seviyesine yaklaşacak.

    İnşallah Türk telekom şirketi batarda kurtuluruz 1 sene internetsiz yaşamaya razıyım.



  • Buyurmaz mısınız ?

  • Bence kabul etmezler bu zam oranını. İnsan hakları ihlali gibi bir şey bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen ahmet

    AKN'siz tarifelere yüzde 100 zam yapan Türk Telekom, toptan hat kiralama bedelini de yüzde 66 artırdı. Operatörlerin yüzde 86 zam yapacağı söyleniyor.

    Adil kullanım kotasız (AKN) internet paketlerine geçen hafta yüzde 100'ün üzerinde zam yapan Türk Telekom (TT), diğer operatörlere sunduğu toptan hat kiralama bedelini de yüzde 66 civarında artırdı. TT'nin yeni tarifeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylanırsa, diğer operatörler de artan maliyetleri müşterilerine yansıtmak zorunda kalacak.

    YILBAŞINDA ZAM

    Sözcü'de yer alan habere göre, böylece yılbaşında hizmete sunacakları AKN'siz internet paketlerinin fiyatlarına zam yapacaklar. TurkNet Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Durmuş, TT'nin yeni hat kiralama bedellerini eski müşterileri için düşük hızda yüzde 66, yüksek hızda ise yüzde 4,6 artırdığını belirterek, "Üzerine vergileri de koyunca operatörlerin yapacakları zam oranı bu rakamların çok daha üzerinde olacak" dedi. Durmuş, "Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom'a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kar etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL'ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25,5 KDV ve Özel İletişim Vergisi'ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL'yi bulur. Bu da yüzde 86 zam demek" dedi.
    https://www.sondakika.com/haber/haber-milyonlarca-kisinin-kullandigi-internete-yuzde-86-11553112/


    şubat ayında interneti kapatıcam bakalım ne yapacaklar.avrupada ınternet bedava



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 19 Aralık 2018; 11:35:26 >
  • AKK kaldırılmadan önce daha mutluyduk, kotayı aşınca en azından hızımız düşüyor ay sonuna kadar idare ediyorduk, kim başlattı lan bu kampanyayı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat.cinar

    AKK kaldırılmadan önce daha mutluyduk, kotayı aşınca en azından hızımız düşüyor ay sonuna kadar idare ediyorduk, kim başlattı lan bu kampanyayı?
    Yeminle pişman oldum AKK nın kaldırılmasına ama iş işte geçti artık ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 19 Aralık 2018; 11:31:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.