Şimdi Ara

Sağlık Bakanlığı, 2019 yılında akıllı ambulans dönemini başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için saniyelerin bile çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu araçların olması gereken yere en kısa sürede ulaşması kadar içerisindeki hastaya hızlı ve doğru müdahale edilebilmesi için gerekli teknolojilere sahip olması da önemli. Bunun bilinciyle hareket eden Sağlık Bakanlığı, 112 acil hizmetinde yeni yıldan itibaren kademeli olarak “akıllı ambulans” ve “tablet uygulaması”nı hayata geçirecek.
     

    Tüm sonuçlar anlık olarak gönderilebilecek 

    Yeni sistemle birlikte ambulansta yapılan tüm işlemler tablet uygulamasıyla dijital ortamda kayıt altına alınacak. Ambulansta kağıt formlara son verecek tablet uygulaması ile hastaya ilk müdahale edildiğinde yapılan nabız, EKG gibi uygulamaların sonuçları anlık olarak ambulansın gideceği hastanenin acil servisine ve Bakanlık Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırılacak. Gereklilik halinde, komuta merkezince ambulans personeline talimat verilerek müdahale için yönlendirme yapılacak.

     

    Ambulanslarda kullanılacak uygulamayla gidilen hastanın ismi sisteme düştükten sonra, hastaya ilişkin kan grubu, geçirdiği ameliyatları, hastalıkları, kullandığı ilaçlar gibi sağlık bilgileri, daha olay yerine varılmadan e-Nabız sistemiyle ambulanstaki sağlık ekiplerine ulaştırılacak. Böylece hastaya en kısa sürede en doğru müdahalenin yapılması sağlanacak.

     
     

    Hasta nakilleri dijital ortamda takip ediliyor 

    Acil sağlık hizmetlerinde son yıllarda uygulanan "Acil Sağlık Otomasyon Sistemi" (ASOS) sayesinde, hasta nakilleri dijital ortamda takip edilebiliyor. Ambulanslarda bulunan navigasyon cihazı sayesinde konum belirlenerek en yakındaki ambulans olay yerine sevk ediliyor. Ayrıca, kaç ambulansın görevde olduğu, kaç kilometre yapıldığı, kaç vaka alındığı, kaç vakaya ne kadar zamanda gidildiği gibi tüm bilgilere de Acil Sağlık Otomasyon Sistemi ile erişilebiliyor.

     

    Ambulanslarda tamamen dijital dönemi başlatacak yeni uygulama için ise yazılım çalışmalarında sona gelindi. İlk olarak pilot illerde başlayacak yeni uygulamanın 2019 yılı içerisinde tüm yurtta yaygınlaştırılması hedefleniyor.

     







  • Bakanlık güya geçen senelerde de kağıtsız hastane dönemini başlatıyordu, tüm işlemler tabletler üzerinden olacaktı ama olan biten birşey göremedik.

  • daha sonra bu datalar özel hastanelere ve şirketlere satılıp hastanelere sigorta şirketlerine müşteri sağlanacak

  • Piyasada satılan Android tabletleri alıp kullanmaya çalışmasalar bari. Son kullanıcıya satılan tabletleri alacaklar 4 sene sonra çöp olacak.

  • Hastam Nerede?
    kargo takibi gib :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 112’yi gereksiz arayanlara bir çare bulamadılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşe yaramaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir iğne hocam bir serum,hocam göğsü ağrıyor nefes darlığı var iğne yapda biz gidelim,hocam başım dönüyor 10 yıldır bir serum yapda dönmesin,hocam grip oldum evde bekleyen var işim acil bir rapor yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de ellerine bi buton verin guzegahlarindaki ışıkları istedikleri an yeşil yapsınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni bir ihale bahanesi (fatih projesi sağlık versiyonu)

  • Bugün okuduğum bir habere göre, Antalya'daki hiçbir devlet hastanesinde kuduz aşısı yokmuş. E tabii, ihaleli ambulans daha önemli.
  • Ambulansla işine, toplantısına, uçağına vb. gidenlere de çözüm olacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 18 Aralık 2018; 17:49:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ona gerek yok ki. Diyeceksin ki ambulans nasıl geçecek? Öteki araçlar ışığı geçip ambulansa yol vermemeli; sol lerittekiler sola, sağ şerittekiler sağa kırarak ambulansa geçit açmalıdır ama bunu bilen yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim düşünmüşse çok güzel bir uygulama hastaneye gittiğinde tüm bilgilerin hazır olacak, çok hayat kurtarır emeği geçenleri tebrik ederim.
  • İNSANLARI ÖNCE 112 SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP İÇİN ÇAĞILIRMAYACAĞINI ÖĞRETİN.

  • Önce ilaç bulunda.. Akılsızı olsun yeter..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Bakanlık güya geçen senelerde de kağıtsız hastane dönemini başlatıyordu, tüm işlemler tabletler üzerinden olacaktı ama olan biten birşey göremedik.
    Genellikle teoride olan ama pratiğe dökülemeyen şeyler aynı eğitim sisteminde olduğu gibi.
  • Paldır küldür götürse ne fark ediyor? Hastayı kargo gibi bırakıp gidiyor.Doktor bulursan ( o da çoğunlukla pratisyen) tahlil istiyor. 1 saatten önce tahlil çıkmıyor. O zamana kadar bir şey olmazsa şanslısın. Nabız 180 ve üzeri çıkan nefes alamayan yakınımı pazartesi polikliğe çıksın diye yeşil kodla muayene edecek doktorcuklar olacaksa hiçbir sağlık personeline gerek yok. Yaptığın şikayette havada kalıyor.
    Yalan haber değilse istanbul hastanelerinde acilde sıra bekleyen sedyeli hastaların sorununu halletsinler.
    Birde hekimlerin en az 12 genelde 24 saat olan nöbetlerini insan gibi çalışacağı 8 er saate nöbetlere çevirsinler. 24 saat ayaktaki doktor ne fayda sağlayabilir ki.

  • Çok faydalı olacağını düşünüyorum teknoloji daima ülkemizde yaygınlaşmalı.Nasıl olsa başkası yapıyor biz yapsak ne olur demeden çalışmamız lazım ülkece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.