Şimdi Ara

Bulut tabanlı akış yapabilen ve maliyet odaklı yeni Xbox, yeni nesil AMD APU'lar ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Geçtiğimiz Temmuz ayı içinde Verge ve Thurrott gibi saygın web sitelerinde Microsoft’un yeni nesil “akış (stream) odaklı” Xbox oyun konsolunu hazırladığı yönünde haberler çıkmıştı. Adının “Project xCloud” olacağı sonradan duyurulan Microsoft’un bulut tabanlı platformu ile kullanılacağı varsayılan konsolun düşük güç tüketimi odaklı olacağı tahmin ediliyordu.

    Yeni ortaya çıkan bilgiler konsolun AMD’nin Picasso serisi APU’lar ile geleceği ve maliyet/güç odaklı olacağı yönünde. Söz konusu APU’lar, Microsoft’un önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği Surface dizüstü bilgisayarlarında da kullanılacak. Akış odaklı Xbox’da tercih edilecek APU’ların ise yarı özelleştirilmiş halde gelmesi bekleniyor. APU’ların teknik bilgileri ile ilgili henüz açıklanmış bir detay yok.

    Microsoft’un AMD’nin Picasso serisi APU’ları tercih etmesinin başlıca sebebi bu APU’ların ortaya koyduğu performansa nazaran düşük güç tüketimine sahip olmaları. Microsoft bu sayede hem küçük form faktörüne sahip hem de ucuz bir konsol piyasaya sürebilecek.

    Düşük gecikme süresi ana hedef 

    Teknolojik açıdan sistemi ön plana çıkaran nokta ise hem veri işlem merkezlerinde hem de Picasso APU’sunda bulunan donanım hızlandırmasına sahip derin öğrenme platformu. Bu platform, sunucuları ve oyuncuların oyun içi hareketlerini izleyerek gecikme sürelerini kısaltmayı hedefliyor. Gerçek zamanlı yapay zekâ ile desteklenen platformun ucuz olması sebebiyle çok fazla müşteri çekeceği tahmin ediliyor. Hâl böyle olunca, derin öğrenme platformunun izleyebileceği kullanıcı ve veri miktarı artmış olacak. Birçok kullanıcıdan toplanan veri sayesinde Microsoft firması ise donanım, yazılım ve bilgi işlem merkezlerinde yapacağı optimizasyonlarla gecikme sürelerini daha da azaltabilmeyi umuyor. 

    İddiaya göre akış odaklı Xbox konsol, Xbox one’ın halefine gölge düşürmeyecek. Daha kaslı yeni nesil Xbox için çalışmalar ayrıca devam ediyor.








  • Yine fiyasko bir sunum gerçekleştirmesinler, bu yeterli.

    Bu kişi sıçtı batırdı güzelim Xbox markasını.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Don_Mattrick

  • Ülkedeki net hızları iyi değil ama en azından internet hızını optimize edip nispeten düşük hızlarda(8-10 mbps) stream oyun oynatabilse güzel olur.

  • Türkiye için değil bu cihaz bunu söylemekte fayda var. Umarım kimse almaz bu cihazı çok sürünürler yoksa. Lagdan başı döner kullanıcıların yazık olur. Türkiyede internet altyapısı bulgaristandan kötü Avrupadaki en kötü altyapı Türkiye'de Asyada da sonunculuk için kıyasıya yarışıyoruz ama zorlanmadan 3-4 yıla internet altyapısında da yıkık ülkeler ligine gireriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pc de 4k oyun oynamak için binlerce tl vermektense x box alınıp oynanabilir. One x gayet iyiydi 4k'da

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.