Orjinalden alıntı: sefalenk ...şimdi aklıma takılan bişey var benim tv normal 72 flat.şimdi sony alınca yanına hdml bir dvd player almam gerek varmı ki yani tvde hdmı olmayınca ne işe yararki zaten anfi sesi aktarmıyo görüntü içinde hdmlı bir tv lazım kafam karıştı biraz.buna bir açıklık getirmisiniz?
Şu anda HDMI dvd player hiçbir işine yaramaz sefalenk, ama lcd ve plazma tv alırsan ozaman HDMI üzerinden upscale yapan bir dvd player alarak, dvd görüntülerini daha kaliteli olarak seyredebilirsin. Selamlar...
kursad_75 arkadaşın söylediklerine katılıyorum +hedefin HDMI film izlemekse, genelde şu yanılgı var; piyasadaki HDMI çıkışlı 200-300ytl'lik dvd'ler aslında HDMI film oynatmıyor sadece HDMI bağlantı sağlıyor kursad_75'inde dediği gibi upscailing özelliği varsa şu an elindeki normal dvdleri biraz daha kaliteli izlersin o kadar HDMI oynatan DVDler şu an için çok çok pahalı olduğu gibi HD-DVDlerde hem pahalı hem zor bulunuyor yani HDMI için bence daha çok erken tabir yerindeyse ayağa düşmesi çok sürer
arkadaşlar sub açıkcası beni üzdü bu kadar kötü beklemiyodum açıkcası ayarlarda falanmı bir yanlışlık yaptım ayar olarak nasıl olacak bir sölerseniz ayrıca cevran senin aldıgın sub merak ediyıorum performansıda bayagı iyimiş öle belirtmişsin zaten eyer bunu geri verirsem belki seninkinden alabilirim şimdi özellik açısında yamaha yst 030 ile pure arasında ne gibi bir fark var bu 75 watmış ben 130 watt olarak biliyodumama pure 150 watt heralde yanılmıyorsam cevran bu konuda en çok bana sen yardımcı olursun heralde pure sub için.saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefalenk -- 20 Haziran 2007; 15:58:42 >
HDMI'in özelliği şu ana kadar ki tüm bağlantı tiplerinden farklı olarak hem görüntü hem sesi beraberce dijital aktarması, dijital aktarım yüzünden görüntü de kayıp daha az oluyor.
Ote yandan HDMI destekli DVD-Player lar ( Sony 76 gibi ) içlerinde upscaling chip olduğundan tam HD olmasada eski DVD kaynaklarda normal DVD playerlara göre daha iyi sonuç veriyor, sebebi HDMI çıkışından çok içlerinde upscaling bir chip olması.
arkadaşlar sub açıkcası beni üzdü bu kadar kötü beklemiyodum açıkcası ayarlarda falanmı bir yanlışlık yaptım ayar olarak nasıl olacak bir sölerseniz ayrıca cevran senin aldıgın sub merak ediyıorum performansıda bayagı iyimiş öle belirtmişsin zaten eyer bunu geri verirsem belki seninkinden alabilirim şimdi özellik açısında yamaha yst 030 ile pure arasında ne gibi bir fark var bu 75 watmış ben 130 watt olarak biliyodumama pure 150 watt heralde yanılmıyorsam cevran bu konuda en çok bana sen yardımcı olursun heralde pure sub için.saygılar
dostum sub in neyinden memnun degilsin? sesi mi az geliyor? catlama mi yapiyor? cok sert yada cok mu yumusak?
Acikcasi ben de bu konuda cok tecrubeli degilim ,birkac yerde dinlediklerimle ve arabamdaki sub ile karsilastirabiliyorum ancak ama bu paraya beni oldukca tatmin etti RB1150. Onkyo nun seti ile beraber verilen pasif sub indan daha iyi oldugunu rahatca soyleyebilirim. Baska markalarla karsilastirma sansim pek yok. Yada onkyonun baska modelleriyle.
Su anda yurtdisindayim ve internete ancak 2-3 gunde bir girebiliyorum , o yuzden cevap veremeyebilirim kusura bakma.
düzeltme için sağol, hem HDMI film demişim peşinede HD-DVD kavramlar o kadar çok birbirine girmişki bazan ayırdetmek zor oluyor
peki HD-DVD film (bak bu sefer oldu ) izleyemedikten sonra, normal dvd.yi biraz daha kaliteli izlemek uğruna bu kadar fark verip, upscaling chipli ve HDMI çıkış destekli bir dvd + HD TV + HDMI bağlantılı avr. almaya değermi??? hani "attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değermi" derler nasıldı orijinali
@sefalenk cevran'ında dediği gibi şikayetlerini biraz açıklarsan daha belirleyici olur ayrı markalar arasında watt karşılaştırması pek sağlıklı olmaz bence çünkü her markanın yoğurt yemesi farklı bu dediğinden ses şiddetini doyurucu bulmadığını anlıyorum, doğrumudur? kim istemez sub. deyince ciğerlerini söksün camları indirsin? ama bence kaliteli sub. ortalığı yıkan demek değildir testlerde dinlediğin gibi sesi max.a yakın seviyede değilde öncelikle normal dinlenilebilir seviyede değerlendirmek gerekir inan ben daha benim sub.ın sonunu görmüş değilim dayanamayacağım uzun süre dinleyemeyeceğim ses şiddetinin gereğide yok zaten önemli olan dinleme seviyesinde, hadi bilemedin biraz üzeri seviyelerde basların tırmalamadan odayı doldurabilmesidir diye düşünüyorum
sub.ın bir-iki resmini koyabilirmisin, özellikle bağlantı ve ayar kısımlarının hem bilgilenmiş oluruz hemde biz bilemesek bile tecrübeli arkadaşlar daha kolay yardımcı olur
@cevran zaten s590 (hatta benim başta almayı düşündüğüm htr175) gibi setlerdeki sub.larla bu bahsettiğimiz 3 sub.ı karşılaştırmak imkansız, çünkü ayrı kategoriler bence
yurtdışı nerden çıktı hayırdır, nerdesin, gelirken bize avr. getir
mrb arkadaşlar şimdi açıkcası bu sub bana yetmez daha güçlü bişey olması lazım bana çünkü bu sub resmen boğuluyo avrden sub sesi 0 da sub üzerindede yarıya getirmiş durumdayım ama hem müzik hemde sinemadaki baslarda aşırı titreşimli bir bas veriyo buda rahatsız ediyo açıkcası şimdi aynı patlama sahnesini bir sublu şekilde izledim birde subsuz arada aşırı bir fark yokçünkü purenin frontları bas konusunda iyi ayrıca subun verdiği tütreşimler rahatsızlık veriyo nasıl anlatsam ya baglantısını anlatmak için fotoya gerek yok zaten çünkü çok sade sizinki gibi degil sadece volüme ,on-off dügmesi var birde sub kablosunun takılacagı giriş sinemadada subun verdiği o boguluyomuş gibi titreşimli baslar insanı rahatsız ediyo ya sesini çok az acaçan o zamanda niye sub alıyorumki zaten frontlar gibi bas veriyo bir anlamı kalmıyo hani şöle yumuşak güzel bas yok verdiği baslar hep purff purff diye ses veriyo birde duvarın arkasındaki vesityerin kapaklarını zangırdatıyo başka bir işede yaramıyo.en iyisi teketekten hülya hanımla bir göüşmek eyer ürünü beyenmediğimde iade etme gibi bir imkanım varsa pure subu bir denemek istiyorum eyer olmazsa almıcam frontlar yeterli olur
Orjinalden alıntı: machiner ...izleyemedikten sonra, normal dvd.yi biraz daha kaliteli izlemek uğruna bu kadar fark verip, upscaling chipli ve HDMI çıkış destekli bir dvd + HD TV + HDMI bağlantılı avr. almaya değermi??? hani "attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değermi" derler nasıldı orijinali
Sevgili machiner, Normal dvd'yi daha kaliteli izlemek uğruna upscale dvd+HD TV tabiki alınmaz. Şimdi mantık şu; HD TV'ler HD amaçlı üretilmiş cihazlardır. Şu anda bu cihazlarla HD görüntüyü; 1. İnternetten indirdiğin HD clipler için pc-tv bağlantısı ile, 2. HD uydu receiver ile 3. Play station 3 ile, 4. Blu-ray player ya da HD-DVD player ile izleyebilirsin. Şu anda bu seçenekler içinde en mantıklısı PS3. Çünkü hem oyun oynayıp hem Blu-ray film izleyebilirsin. Yakın zamanda HD görüntü hayatımızın bir parçası olacak. Bu sebeple sen de yakın bir zamanda HD-TV alacaksın Gelelim senin soruna; Eğer şu anda bir HD-TV'ye sahipsen ozaman upscale dvd player almak mantıklı. Fiyatları da 250-300 ytl arasında değişir. Bu şekilde en azından normal dvd filmleri HD görüntüye yakın bir kalitede izleyebilirsin. AV receiver olayına gelince, yabancı memleketlerde HDMI AV receiver'lar kendilerine bağlı komponentleri yani dvd player, blu-ray-hd dvd player, SACD player vs.vs. tek bir HDMI kablo ile tv'ye bağlayabilmek ve kumanda edebilmek amaçlı olarak tercih ediliyor. Onlar için asıl amaç bu. Sonuç olarak yakın bir zamanda plazma, lcd, sxrd vs. almayı düşünmüyorsan upscale dvd player'a hiç ihtiyacın olmaz, hele HDMI AV reciever'a hiç ama hiç ihtiyacın olmaz Selamlar...