Şimdi Ara

Dünyanın ilk katlanabilir telefonu FlexPai, Snapdragon 855 ile birlikte satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz aylarda adı daha önce hiç duyulmamış bir firma olan Royole, ilginç bir şekilde diğer tüm üreticilerden önce davranarak ilk katlanabilir akıllı telefon olan FlexPai’yi duyurmuştu. Cihaz bugün itibariyle satışa sunulmaya başlandı.

    Snapdragon 855 ile birlikte geliyor


    İlk katlanabilir telefon olan FlexPai yeni duyurulan Snapdragon 855 işlemcisini de içermesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tanıtımda firma işlemci üzerine çok fazla durmamıştı ama resmi sitede yazan özelliklerinde Snapdragon 855 içereceği biliniyordu. Ürün 7.8 inç 1920x1440 çözünürlüğünde ekrana sahip ve katlandığında ise 4 inçe kadar küçülebiliyor. Android 9 Pie üzerine işlenmiş Water OS arayüzü sayesinde de katlanabilir ekrana özel optimizasyonlar bulunuyor. Örneğin katlanınca telefon, açınca tablet moduna geçmesi bunlardan biri. Ayrıca firma ekranın 200 bin açıp kapamaya dayanıklı olduğunu belirtmiş.



    Ayrıca Bkz.Huawei P30 Pro çentikli tasarım trendini sürdürecek

    Fiyat konusu biraz can sıkıcı olabilir çünkü 6 GB RAM ve 128 GB depolamadan oluşan başlangıç modeli 1588 dolardan satışa sunuldu. 8 GB RAM / 256 GB hafıza varyantı ise 1759 dolar fiyat etiketiyle alıcılarını bekliyor. Yeni bir teknoloji olması ve Snapdragon 855 çipseti düşünüldüğünde fiyatların biraz daha mantıklı geldiği söylenebilir.



    Royole FlexPai özellikleri (özet)



    • Ekran: 7.8 inç boyutunda, 1920x1440 çözünürlüklü katlanabilir Amoled ekran (Katlanınca 4 inç)

    • Boyut ve Ağırlık: 134 x 190.35 x 7.6 mm, 320 gram ağırlık

    • İşlemci: Snapdragon 855, 8 çekirdekli, 2.84 GHz

    • RAM: 6 GB/8 GB

    • Kamera: 16 MP f/1.8 + 20 MP f/1.8 kamera

    • Depolama: 128 GB/256 GB

    • Batarya: 3800 mAh

    • İşletim sistemi: Android 9.0 Pie (Water OS)

    • Diğer:  microSD hafıza slotu, Royole Ro-Charge

    • Fiyatlandırma:  6 GB RAM / 128 GB hafıza 1588 dolar, 8 GB RAM / 512 GB hafıza 1759 dolar








  • 10 yıl sonra belkide herkesin cebinde olacak bir teknoloji, tuşlu 1 inç ekranlardan nerelere geldi cep telefonları. Cebe sığmayacağını nereden çıkardın? Millet telefon kadar kalın kılıf takıyor. Bu teknoloji yeni olduğundan senin gibi kullanıcılara hitap etmiyor. Zaten fiyatıda 2 kat fazla.
  • Cidden böyle bi ürüne ihtiyaç var mıydı?! Artık erkeklerde mecburen çanta taşımaya başlar bu ürünle cebe sığmayacağına göre. Aletin bi tarafı kalkık. Bunu cebime koysam millet yolda sapık diye kovalar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taşınılabirlik'ten sınıfta kalır...

  • Tr de varmı?

  • henuz bu katlanabilir telefonlar icin cok erken oldugunu dusunuyorum... simdi bircok marka bir hevesle katlanabilir ekranli urunler cikartacak, ozel arayuzler yapacak, ozel uygulamalar cikartacak fakat ozellikle su dizayn ile, yakin zaman icerisinde basarili olabilecegini pek zannetmiyorum... buna benzer bir akim da uc boyutlu ekranlarda vardi... HTC olsun, LG olsun herkes bir uc boyutlu ekran teknolojisine sahip telefon cikarma yarisina girdi, ozel arayuzler, ozel uygulamalar, uc boyutlu fotograf cekebilmek icin cift kamerali telefonlar falan cikti fakat tutmadi...
  • Teknoloji gelişmeli. Bu şekliyle pek kullanışlı değil.

  • 200 bin açıp kapama mı? Bir de bu dert çıktı şimdi desenize. Bir de açıp kapamayı hızlı bir şekilde yaparsan esneyen kısımlar ısınacağından daha da çabuk yıpranabilir.
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    10 yıl sonra belkide herkesin cebinde olacak bir teknoloji, tuşlu 1 inç ekranlardan nerelere geldi cep telefonları. Cebe sığmayacağını nereden çıkardın? Millet telefon kadar kalın kılıf takıyor. Bu teknoloji yeni olduğundan senin gibi kullanıcılara hitap etmiyor. Zaten fiyatıda 2 kat fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet 3.5 inç lik iphone 3g kullanırken,5. 5 inç lik Samsung Note 7000 kullanıyordum.
    Yakın çevrem dahil gören herkes benimle dalga geçiyor gülüyordu. Şuna bak kulağına telefon yerine tablet dayamış konuşuyor diye.

    Şimdi O dalga geçen, ne gereği var bukadar büyük ekranlı telefona diyenlerin, kıs kıs gülenlerin elin de 6.5 inçlik telefonlar var. Hatırladıkça ben onlara gülüyorum şimdi.



    Katlanabilir telefon, tabletlerin daha zamana ihtiyacı var. Hem ergonomi olarak, hem de işlevsellik olarak, daha iyi compact versiyonları çıktıkça, zaruri bir ihtiyaç olmasa da yaygınlaşacaktır.



    Şimdi de böyle bir ürüne ne gereği var diyorlar da, o na bakarsan Facebook, Whatsapp, instagram, telefonla alo demek den başka bir iki uygulama açıp kullanan birçok kişi için, şuan kullandığımız ebatlara sahip telefonlar bile gereksiz. Ama alan alıyor.

    Tasarımlar oturunca, compact versiyonları çıkınca, ne gereği var diyenler bile ilk fırsat da almayı aklından geçirecektir.

    Tekonoloji işi biraz da, merak ve heves için tüketilir. Sadece ihtiyaç olduğu için değil.

    Zamanın da o kadar ipad ler tabletler aldık çoğumuz, ben dahil herşeyi telefon dan yapıyoruz diye, artık tableti bile evde eline almıyor çoğu.Ama aldık sonuçta,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Aralık 2018; 13:37:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7.6 mm kalınlık katlandığındaki kalınlık mı yoksa katlanmadığındaki kalınlık mı? Büyük ihtimalle katlanmadığındaki kalınlığı vermişler. Bu da cihaz katlandığında 15.2 mm kalınlık yapar. Yani saçma sapan bir ürün. Kimse de cebinde daha büyük ekran kullanmak için 15 mm cihaz taşımaz.



    Asıl devrim ön kamera, ahize ve diğer sensörlerin ekran altında kusursuz şekilde çalıştığı ve %100 ekran-kasa oranı sunan cihazlar çıktığında olacak. Çentik, katlanabilirlik gibi şeyler geçici çözümlerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haliyle tutmaz.

    Ama yine de devamının gelmesi için güzel bir adım.
  • Bende bu bi önizleme taşeron olarak kullanıyorlar , tutarsa diğer firmalar katlanabilir telefon çıkaracak

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    %100 ekran kasa oranı çıksın da telefonu elimizde tutamayalım. Şimdiki telefonlarda bile yan tarafları acayip rahatsız ediyor. Video bile izlerken üst taraflara kayıyor videolar yamuk gözüküyor. Hadi videoları ona göre ayarlasak bu sefer saçma sapan üst ve alt çubuklar oluyor. Telefonlarda ekrandan çok: Sağlamlık, performans ve batarya önemli. Telefonda bakacağım en son şey çözünürlükten sonra ekran olur.
  • limitsizeposta L kullanıcısına yanıt
    Gayet de tutarsın. Telefonu tutmak için asıl problem inceliktir. Telefon ne kadar ince olursa sürtünme kuvveti de aynı oranda azalır. İncelik tutuş ve kavramayı engelliyor. 8 mm altındaki telefonları tutmakta zorlanıyorum. Kullandığım 6s'i kılıfla kullanıyorum. Bu sayede 10 mm civarı oluyor ve rahat bir tutuş sağlıyor. Çentik gibi delik gibi geçici çözümler estetiği bozduğu için bunlar sadece çerçevesiz telefonlar için ara geçiş evresidir. 5 mm olduktan sonra Sony'nin çerçeveli telefonunu bile tutamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon 855 düşünülünce 1760 Dolar mantıklı geliyormuş.
    İşte bu zihniyet yüzünden telefon fiyatları her sene artıyor.
    Eskiden yeni modeli çıkınca, eski model ucuzlar, yeni model ise bir önceki modelin fiyatından satışa çıkardı. Şimdi bu Snapdragon 845 den iyi olduğu için 1760 Dolar mantıklı geliyor.
    Bundan sonraki Snapdragon 865 olunca 855 den daha iyi olduğu için 1900 Dolar mantıklı gelir. Sonraki ondan daha iyi olduğu için 2100 Dolar mantıklı gelir. Sonra telefon fiyatları niye artıyor diye söylenmeyin...

  • tutup tutmayacağı önümüzdeki yıllarda belli olur, bana tutmaz gibi geliyor ama telefon 1 mm kalınlığına geldiğinde rulo yapıp gömlek cebine atabilirsen o zaman tutar :)

  • Katlanir ekran bu bir devrim anlamak icin zamana ihtiyaciniz var ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katlanır ekran dizüstü bilgisayarda tutar bence. Bilgisayarın ekran ve klavye kısmı tamamen ekran olursa ikiye açıp büyük ekranda oyun oynamak film izlemek güzel olur. Yoksa telefonda tutmaz bu katlanır ekran mevzusu

  • Tam bizlik aslında Dürüm Phone.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.