Şimdi Ara

Logitech Options yazılımı ciddi açık barındırıyor, mutlaka güncelleyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hemen her gün farklı popüler yazılımların sahip olduğu açıklarla ilgili haberler görüyoruz. Bu kez ünlü çevre birimi üreticisi Logitech’in klavye ve fare odaklı Options yazılımında ciddi bir açık tespit edildi.


     


    Uzaktan komut çalıştırabiliyor


     


    Google’ın kritik açıkları bulmakla ünlü Project Zero ekibi, masaya yatırdığı Options yazılımında ciddi bir açık keşfetmiş. Eylül ayında Logitech firmasını uyaran ekip, makul süre olan 90 günün sonunda da raporu kamuoyu ile paylaşmış.


     


    Ayrıca Bkz.Asus mobil bölümde yeniden yapılanmaya gidiyor, üst seviye segmente odaklanacak

    Ekip şefi Tavis Ormandy, Windows üzerinde faresinin tuşlarını ayarlamaya çalışırken Options yazılımında bir gariplik olduğunu fark etmiş. Yazılım web soketlerine bağlanırken herhangi bir doğrulama istemiyor ve bu sayede web sitelerinden doğrudan komut verilebiliyor.


     


    Yazılım 150MB büyüklüğünde ve kurulum sonrasında otomatik olarak sistem açılışında devreye giriyor. Bu da farkında olmadan kullanıcıları saldırılara açık hale getiriyor. Rapor yayınlandıktan hemen sonra Logitech de ilgili yazılımı için bir güncelleme hazırlamış. Kullanıcıların mutlaka bu güncellemeyi kurması isteniyor.


     



  • Bu sebeple en ufak yazılımların bile "Yönetici" izni istemesini anlayamıyorum. Yükle kullanıcı klasörü altına, kullanıcı yetkileri ile ne yapıyorsan yap. Windows'un da tasarımı kötü, millet ne yapsın?! Programlar yönetici yetkisi ile sistemde oluşturamadıkları konfigurasyon vb. yok, bunları silmeye kalksan arkada tonla çöp bırakıyor. Ve bu işletim sistemi 1000 lira civarlarında satılıyor :)

  • hataya bak koca logitech yazılım ekibi uyuyor mu...

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Bunun yönetici izni ile alakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • logitech kullananın aklına şaşarım...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.