Şimdi Ara

Samsung ve Apple anlaştı: Yeni iPhone'lar Y-OCTA ekran ile daha ince olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın son çıkardığı iPhone'lar zaten oldukça ince ancak şirketin cihazlarını daha da ince bir hale getirmek istediğini biliyoruz. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek iPhone'ların büyük tasarım değişikliği ile gelmesi beklenmiyor ama Koreli medya kuruluşu ETNews'in haberine göre daha ince olabilirler.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung, Çin'deki cep telefonu fabrikalarından birini kapatıyor
    Apple'ın Samsung tarafından geliştirilen yeni ekran teknolojisini kullanarak bunu başarabileceği iddia ediliyor. Şu anki iPhone'larda, OLED veya LCD ekranın üstünü kaplayan bir dokunmatik panel var. Ancak Samsung, dokunmatik sensörü ekran paneline entegre eden ve böylece ekstra katmanı ortadan kaldıran Y-OCTA (Youm On-Cell Touch AMOLED) adlı kendi teknolojisini geliştirdi.

     


    Y-OCTA ekran için anlaşma yapıldı


    Kore'den gelen rapor, Apple ve Samsung'un 2019 iPhone modellerinde Y-OCTA ekran teknolojisini kullanmak üzere bir anlaşma imzaladığını iddia ediyor. Rapor doğruysa gelecek yıl piyasaya sürülecek iPhone'lar daha ince ve hafif olacak. Ayrıca her ne kadar fiyatlara pek yansıyacağını düşünmesek de bu panellerin normalden yüzde 30 daha ucuza mal olduğu da bildirildi.

     

    Öte yandan iPhone'ların bu ekstra katman ortadan kaldırılarak ne kadar inceleceği henüz bilinmiyor. Dolayısı ile yeni nesil iPhone'ların kalınlık ve ağırlığına ne oranda etki edeceği hakkında şu an için fikir belirtmek şu an için zor. Söz konusu haber aynı zamanda Samsung'un gelecekte Apple'a OLED ekran tedarik etmeye devam edeceğini anlamına da geliyor.







  • İncelme yapmadan pili kapasitesini büyütürlerse daha iyi olur.

  • Tüm yapabildikleri daha ince, daha hafif cihaz..
    Teknik olarak belki önemli ve zorlu bir ar-ge. Ama artık inceltmek ve hafifletmek dışında da bir şeyler yapılırsa çok makbule geçer..

  • Apple Androidleşiyor mu yavaş yavaş?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Samsunglaşıyor mu demek daha doğru olmaz mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung olmasa iponlar bir hiç..

  • Daha neler görcez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnceltme ve hafifletme modası iPhone 6 ile sona erdi o gün bugündür her model biraz daha ağır va X lerle birlikte kalınlaştı.
    Samsung da ince telefon yapacağım diye galaxy s6 serisi ile yarım günü geçmeyen telefon ürettikten sonra o gün bugündür her model biraz daha kalınlaştı ve ağırlaştı. Yani dediğiniz gibi bir durum yok ortada...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru karar. LG ile anlassalar ekran sıkıntılarıyla boğuşacaklardi.

  • Arabanın arkasına babam sağolsun yazanlar gibi Apple da bence telefonlarının arkasına Samsung sağolsun yazmalı :P

  • bu telefon üreticilerinin inceltme sevdasını anlamıyorum

    lan kimse ince telefon falan istemiyor arkadaş

    pil kapasitesini arttırın

    şu anki incelikler yeterli

    manyak mısınız nesiniz ya
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Aslında MacBook'lar için çemkirmiştim ama haklısınız bu belki bir MacBook haberinin altına yazılabilirdi.
    Bükülen alüminyum --> 7000 serisi alüminyum --> paslanmaz çelik geçişleriyle, OLED ve cam geçişiyle birlikte kalınlık artışı oldu.
    Ama yine de dikkat ederseniz o kalınlığı bile daha çok olması gerekirken; pil vb. konulardan ödün vererek incelttiler ( Daha az kalın yaptılar)...
  • Bugün bi yerde okumuştum bu ekranın kalitesi daha düşük.

  • Samsung arge yapıyor Apple da zam

  • isikayhan kullanıcısına yanıt
    Olur. Samsung androidin en büyük gemilerinden ne de olsa. Yaşasın özgürlük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung ve Apple anlaştı: Yeni iPhone'lar Y-OCTA ekran ile daha ince olacak


    Yaw he he, apple arge yapmıyormuş. iphone ile telefon dunyasında devrim yaptılar. Bugün bile işlemcileri rakiplerinden en az 2 nesil ileride. Yiğiti öldür hakkını yeme demiş atalarımız.

    Samsung zaten dünyanın en büyük panel üreticilerinden birisi, apple'ın samsungtan panel alması kadar normal bir şey yok.

    Hepsi kendi alanında arge yapıp çalışıyorlar. Takım tutar gibi marka tutmanın bir alemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 13 Aralık 2018; 18:46:41 >
  • Y-OCTA?
    YOCTArtık daha neler...

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ama işte hocam bu cihazlar Steve Jobs eseridir. Onun zamanında tabi ki Apple böyle devrimler yapacaktı. Bu cihazlar dünyayı değiştirdi ama şimdi ki İPhone’lara bakın bir hiç devrimsel bir özelliği kalmadı para tuzağı. Adamlar Steve Jobs çizgisinden çıktılar inovasyonu bırakıp kopyalamasyon’a geçtiler. Bir daha Apple asla devrim yapamayacak o Tim Cook denen şahıs sayesinde. Adamın yaptığı tek şey şu an 5S ile telefonlara kazandırdığı parmak izi ve 64 bit mimarili işlemciler oldu. İPhone 5 rezaletinden sonra 5S’in telefon dünyasında yaptığı ilkler Apple’in son devrimi oldu. Üşüyoruz Steve Reyiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple artık devrim falan yapamaz. Hafifletme ve İnceltme kadar saçma bir şey yok. İnce veya kalın ne farkediyor. Apple İPhone 6 ile zaten o eski ana kasa tasarımından uzaklaştı saçma sapan bir hale geldi. 5S kasası ile devam etselerdi şu an hala piyasada bir ayrıcalığı olurdu özgünlük açısından. Sırf Samsung’lar gibi ince olsun ekranı büyük olsun diye 5S’in o özgün kasa tasarımını terk edip bükülen, kolay çizilen, 2 elle zor tutulan bir telefon ürettiler. Nedir bu özenme çabası arkadaş niye özgün olmuyorsun ki? İPhone 6 çıktığı gün Apple bitti. Tamam çok satmış
    olabilir ama özgünlük açısından bitti. Ve hatta 5S, 6’dan daha fazla satmıştır özellikle 2016-2017 yıllarında patladı satışlar. Her yerde söylerim 5S Apple’in son telefonudur diye. İPhone 4’den sonra ki en iyi telefonudur Apple’in. İPhone 4 ön kamerayı ilk kez verimli bir şekilde kullandı ve görüntülü görüşmeyi cep telefonları için çıkardı (ha daha öncede vardır ama ilk kez Apple bu kadar verimli kullandı). İPhone 5S ise dünyanın ilk parmak izi okuyuculu ve 64 bit mimari işlemcili telefonudur. Peki İPhone 6? Hiç bir şey!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.