Şimdi Ara

Xiaomi, 5G demosunda akıllı lambayı neredeyse gecikmesiz kontrol edebildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Xiaomi Mi Mix 3 geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkmıştı. Hatta 5G özellikli bir varyantın görselleri de paylaşılmıştı. Xiaomi ürün yöneticisi Donovan Sung tarafından Twitter üzerinde yeni bir demo videosu paylaşıldı. Bu videoda Mi Mix 3, 5G üzerinden yine bir başka Xiaomi ürünü MIJIA Bedside Lamp’ı kontrol ediyor. Bu testi ilginç kılan ise neredeyse sıfır gecikmeye sahip olması.

    IoT cihazlar için yeni bir çağ


    5G teknolojisi ile indirme hızlarının artış göstereceği bilinen bir gerçek. Ancak belki de en faydalı kazanımı neredeyse sıfıra inen gecikme değerleri ile sağlayacağız. Videoda izlediğiniz örnekte basit bir lamba kontrol ediliyor olsa da, başta IoT(Internet of Things) cihazlar olmak üzere birçok farklı ürün grubunu 5G sayesinde uzaktan erişip harekete geçirmek çok daha kolay bir hal alacak. Örneğin Amerika'da bir hastanede yer alan robotu, Türkiye'den kontrol ederek beyin ameliyatı gerçekleştiren bir cerrah için milisaniyelerin bile önemi olacak. Detaylar için Mesut Çevik tarafından kaleme alınan "5G Neden gerekli?" yazısına göz atmanızı tavsiye ederim.


    Ayrıca Bkz.5G'li Xiaomi Mi Mix 3 yeni görüntüsüyle karşımızda

    Xiaomi Mi Mix 3 5G versiyonu Snapdragon 855 çipsetinden gücünü alıyor ve X50 LTE modem ile 5G kullanımı sunuyor. Bu donanımı sayesinde 2 Gbps indirme hızına kadar desteğe sahip. Cihazın 2019’un ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor. Mi Mix 3'le yapılan demoyu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.










  • Gayet iyiymiş de acaba aynısının 4G si ne kadar gecikmeli geliyor, karşılaştırmalı koysalar daha iyi olurmuş sanki.

  • Xiaomi nin nerdeyse tüm IoT cihazları evimizde var ve 4.5g ile bu tepkimenin nerdeyse 3 katı uzunluğunda işlem yapıyor hele Wi-fi ile deneyince 3 saniye farkediyor :D

  • Band 20 muhabbeti yüzünden bazı operatörlerde 4g yi bile bölük pörçük çeken xiaomi sunar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    bazı operatörler dediğin vodafone sanırım. o da çin versiyon cihazlardan dolayı. çoğu modelin de globali var onu alırsınız olur biter.
  • akıllı lamba kullananlar değerlendirsin.... Wifi'den iyi mi? 4Gden ne kadar iyi?

  • Lambanın geçişli renk değiştirmesi algıyı zayıflatıyor tek renk değişse daha iyi algılanır.

  • Bu kadar dalgadan sonra evde lamba olmadan biz isildayacagiz.

  • Resimdeki telefonun ekran tarafı müthiş...

  • lerekdefrans L kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl telefon almaya kalktığımda Xiaomi Mi Mix 2 vs. ilk baktığım modellerdi. Ancak Xiaomi'lerin 4G'deki sorunlarını bildiğimden biraz inceleyince almaktan vazgeçtim. Cihazda mükemmel bir çipset var ama 4.5G'nin en önemli özelliği olan taşıyıcı birleştirmeyi cihaz 800MHz + 1800MHz ya da 1800MHz + 2600MHz olarak yapamıyor! Daha eski cihazlarda band 20 desteği olmamasını geçtim birleştirmeyi bile düzgün yapamayan bir cihaz hoşuma gitmedi. Neyse ki Mi 8'de düzelmişti sanırım bu sıkıntılar.
  • Orada Xiaomi'nin beceriksizliği var bence. WiFi ile arada o kadar muazzam fark olması mantıklı değil hani, 4.5G de olsa arada WiFi'dan çok daha fazla katman var. Tabi sadece renk değiştirmek için bir İnternet sunucusuna ihtiyaç duyuyorsa iş değişir, onu bilemem. Ama WiFi ile 4.5G'den daha hızlı olması gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Orada Xiaomi'nin beceriksizliği var bence. WiFi ile arada o kadar muazzam fark olması mantıklı değil hani, 4.5G de olsa arada WiFi'dan çok daha fazla katman var. Tabi sadece renk değiştirmek için bir İnternet sunucusuna ihtiyaç duyuyorsa iş değişir, onu bilemem. Ama WiFi ile 4.5G'den daha hızlı olması gerekli.
    Bende tam tersi valla 4.5g ile çok daha hızlı oluyor WI-FI da biraz abartarak yazmışım ama bugün tekrar kontrol ettim ampulleri masa lambalarını falan 1.30 2 saniyelik gecikme payı var WI-FI ile.
  • Kötü bir yöntem kullanıyor o zaman Xiaomi. Yerel ağda o kadar gecikmeli çalışması iyi değil. Ancak sonuçta ayağa kalkarak iş yapmaktan tabii ki hızlı, pek bir sorun değildir hani.
  • Kesin ip var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 21 Aralık 2018; 8:57:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.