Şimdi Ara

Yandex, Türkiye’deki askeri tesislerin uydu görüntülerini buzladı (Açıklama geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rus arama motoru Yandex’in harita servisi Yandex Haritalar, Türkiye’deki askeri tesislerin uydu görüntülerini buzluyor. Amerikan Bilimciler Federasyonu'ndan (FAS) yapılan açıklamaya göre Türkiye ve İsrail’deki 300’den fazla askeri tesisin görüntüleri buzlanmış durumda.

    Buzlanan bölgeler arasında askeri üsler, uçak pistleri, sığınaklar, limanlar gibi yapılar yer alıyor. Google Earth ise bu bölgelere buzlama yapmıyor, olduğu haliyle gösteriyor. Yandex’in yöntemi, gizli bölgelerin yerlerini belli ediyor.

     

    FAS.org tarafından paylaşılan görüntülerde sol tarafta Google Earth, sağ tarafta ise Yandex Haritalar'dan alınan ekran görüntülerini görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı tesislere ek olarak İzmir’de bulunan NATO Üssü, Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü de benzer yöntemle bulanıklaştırılıyor.

    Hem kamu hem de politikacılar için bilimsel araştırmalar yapan Matt Korda, bu yöntemin sadece Türkiye ve İsrail’deki askeri tesisler için uygulandığını ifade ediyor. Rusya’ya ait hiçbir tesiste bu yöntem kullanılmıyor.

    Yandex Haritalar'da Suriye’de bulanık bölge bulunmuyor ancak Suriye’nin uydu görüntülerinin neredeyse tamamının çözünürlüğü çok düşük. Binanın konumu dışında herhangi bir çıkarımda bulunmak neredeyse imkansız.

    Matt Korda, Türk yetkililerin isteği üzerine askeri tesislerin buzlanmış olabileceğinin altını çiziyor. Bu şekilde buzlama yöntemi pek mantıklı durmuyor. Zira bu yöntemle askeri bölgeler daha fazla açığa çıkıyor.

     

    Yandex konuyla ilgili açıklama yaptı ve yasalar nedeniyle buzlama yaptığını duyurdu

    Yandex'in açıklaması: 
    12 Aralık 2018 tarihinde bazı yayın organlarında yer verilen haberde, Yandex Haritalar üzerinde Türkiye'deki bir dizi askeri tesise buzlama tekniği uygulandığı belirtilmiştir. Haberin ifade edilme şekli ve başlığı, Yandex'in harita servisiyle ilgili yanlış bir izlenim oluşturmaktadır.

    Yandex'in Türkiye'de sunmuş olduğu tüm hizmetler Türk mevzuatı ve yargı kararları ile uyumludur. Bu kapsamda, kurum ilkemiz olarak her ne olursa olsun Türk yasalarına ve Türk yargısına ticari menfaatlerin önünde yer vermekteyiz. Türkiye'deki ilgili makamlar ile de her zaman iş birliği içerisinde çalıştığımızı belirtmek isteriz.
    Bilgilerinize önemle sunarız.

    Saygılarımızla,
    Yandex Türkiye
     
     







  • Yandex'ten konum tespit edip Google'dan detaya bakabilirler. İlginç.

  • Askeri tesislerin, gizli askeri bilgilerin ve diğer tüm önemli bilgilerin tamamı FETÖ tarafından, Bülent Arınç sayesinde zaten ifşa edilmişti.
    Ruslar geç kaldı...
  • Zaten herkes tarafından bilinen, bilmeyenlerin de çok rahatlıkla öğrenebileceği bir şey nasıl ifşa edilir.

  • Buna mı takıldinız?



    Akp kendi elleriyle en küçük detayına kadar, hatta cok daha fazlasını ajanlarla kadar hepsini teslim etti. Zaten adamlar neyin nerede olduğunu, kim nefede görevli biliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak eden varsa yoldan bi taksi çevirip sorabilir zaten. Türkiye’de gizli saklı mı kaldı

  • Ne güldüm yaa.. Çok yaşayın..

  • Yandexe gerek yok şuan askeriyede kullanılan bütün cep telefonları herşeyiyle ifşa etmiş durumda ve sosyal medyayı kullanan askerler sayesinde daha detaylı ne olup bittiğini görüyorlar önceden yasaktı şimdi Instagram'da operasyon kışla içi bir sürü video fotoğraf var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar da komik bir haber, gören area 51'i ifşa ettiler sanacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam demek ki görebiliyor halka yayınlarken de sansür uyguluyor. Rusya Yandex ile Amerika'da Google ile görebildikten sonra halka yayınlarken sansürlese ne olur sansürlemese ne olur? Amerika ve Rusya değilde halkın görmesi mi sakıncalı?

  • Kozmik odaya girdiler. Uydu görüntüsü bunun yanında hiç kalır.
  • Kozmik oda olayini bilmiyor bu admin daha haber yapmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlak Bülent öncülüğüyle Akp sağolsun bizim tüm bilgiler public zaten. Dünyada sırlarımızı bilmeyenleri dövüyorlar artık. Bir ara da 50 milyondan fazla vatandaşın bilgisi çalınıp ifşa edilmişti. 20 yıl öncesinde falan da Adnan Oktar sayesinde toplanan kanlar İsrail'e gönderilmişti. Biyolojik sırlarımız da ifşa...


    Kısacası babun kıçı gibi açık her yerimiz. Dert etmeye gerek yok yani.

    Edit: Konuya gelirsek... Ruslar bizim can ciğer dostumuz değil zaten. Çıkarları için anında satarlar. Boşuna demiyoruz Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 12 Aralık 2018; 14:44:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kkratoss kullanıcısına yanıt
    Türk'e Türk bile düşman artık. Dost yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Maps giriyorsun. Evini arıyorsun. Bakıyorsun görüntü çamur. VPN kullanıyorsun. Bakıyorsun oooo. Görüntü daha net.

  • Rus istihbaratı yaranamadı size

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gizli askeri tesislerin yerini yandex editörleri bile biliyor baya gizliymiş.
    kozmik oda, bülent arınç diyorum ve gidiyorum.

  • yandex bile biliyorsa demek ki kamuya acık bilgilerdir ki bunlar, ifşa nerede. ha indexlemiş olmuş sadece
  • Zaten herkes biliyor olayına ben de katılıyorum. Ha ama onun dışında ne yapılabilir. O bölgeleri buzlamak ya da kaldırmak yerine, random normal bina görüntüleri konulabilir. Böylece hiç bir şekilde ne bölge görülmüş olur, ne buzlamayla dikkat çeker.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.