Şimdi Ara

Metro 2033 filmi iptal oldu: Kitap yazarından Hollywood için ilginç sözler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • MGM Stüdyoları tarafından 2016 yılında duyurulan Metro 2033 filmi resmen iptal oldu. Kitabın yazarı Dmitry Glukhovsky, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yapımcı stüdyoyla anlaşamadığını ve projeyi bizzat kendisinin iptal ettiğini duyurdu. 39 yaşındaki Rus yazar, MGM senaristi F. Scott Frazier'in orijinal hikaye sadık kalmayıp filmi Amerikanlaştırmaya çalıştığını söylüyor.



    VG247'ye konuşan Glukhovsky,"MGM'deki senaristler filmin Moskova yerine Washington D.C.'de geçmesini istiyorlardı. Ancak Washington D.C.'de hikayeyi anlatmak mümkün değil. Naziler, komunistler, karaderililer burada herhangi bir anlama sahip olmuyor. Washington D.C. genel anlamda siyahilerin yaşadığı bir şehir." ifadelerini kullandı.



    Yapımcı stüdyoyla ilgili sözlerine devam eden Glukhovsky,"Karaderilileri rastgele canavarlarla değiştirmek zorunda kaldılar. Bu canavarlar insan görünümüne sahip olmadığı için zenofobi hakkındaki tüm hikaye de anlamsız bir hale geldi. Yani hikaye çok sıradan, klişe bir hal aldı." şeklinde konuştu.



    Rus yazar son olarak,"Filmin Moskova'da geçiyor olması yapımcı stüdyoyu korkuttu çünkü Amerikalılar sadece Amerika'da geçen hikayeleri sevmeleriyle biliniyor. Ancak ben Rus temasını önemli bir satış etkeni olarak görüyorum. Kıyametin Amerika versiyonunu bugüne kadar fazlasıyla gördük. Türden hoşlanan izleyiciler artık buna doydu ve daha fazla görmek istemiyor." sözlerine yer verdi.



    Anlaşmanın feshedilmesiyle beraber Metro serisinin film hakları tekrar Dmitry Glukhovsky'e dönmüş oldu. Glukhovsky, serinin beyaz perdeye aktarılması için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söylüyor. Şu anda farklı yapımcılarla iletişim halinde olduğunu belirten Rus yazar, Metro Exodus oyununun da yayınlanmasıyla birlikte işlerin hız kazanabileceğini düşünüyor.



    Serinin yeni oyunu Metro Exodus; PlayStation 4, Xbox One ve PC için 22 Şubat 2019'da çıkacak.







  • Romana sadık kalınmalı ama bunu Amerikalılardan beklememek lazım. Herşey de kendilerine pay çıkarmaları insanı sinir eder. Kendilerini ilah gibi görüyorlar yazar haklı insanlar artık sıkıldı ve çoğu kitle Amerikan kıyameti ve süper kahraman saçmalıkları görmek istemiyor, herşeyin Amerika’nın başına gelmesi saçmalığını bırakmalılar artık vizyonsuz senaristler ve yönetmenler
    amerikadaki medya yapimcilarinin aklina yer etmis 3-5 klise kalip var. orjinal hikayenin ozunu derinligini anlama gayretine girmeden her yapimi buna uydurmaya calisiyorlar. tum kitleye hitap etsin, en aptal amerikali bile anlasin diye hikayeyi basitlestirip aptallastiriyorlar. kafalarina gore karakterleri, konuyu degistiriyorlar, ortaya orjinal eserin golgesi bile olmayan, tum konu derinligini kaybetmis kliselerle dolu salak sacma B tipi bir film cikiyor. daha yakin zamanda ghost in the shell, death note gibi efsane klasiklere ne yaptiklari ortada.
  • Eğer durum böyleyse, helal olsun Dmitry Glukhovsky'ye. Emeğine, yarattığı evrene sahip çıkmış. Pekala para kazanmak için her şeye tamam da diyebilirdi. Hikaye, atmosfer Moskova, mevzubahis olan yerler Moskova'nın uçsuz bucaksız yeraltı metro tünellerindeki hayat. "Amerika'da geçsin" ne demektir ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 12 Aralık 2018; 1:27:46 >
  • Helal olsun be!

    Keşke Witcher içinde böyle yapılsaydı. Netflix ile değil HBO ile anlaşmaya gidilseydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_13 -- 12 Aralık 2018; 5:52:11 >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Aynen helal olsun.

  • Romana sadık kalınmalı ama bunu Amerikalılardan beklememek lazım. Herşey de kendilerine pay çıkarmaları insanı sinir eder. Kendilerini ilah gibi görüyorlar yazar haklı insanlar artık sıkıldı ve çoğu kitle Amerikan kıyameti ve süper kahraman saçmalıkları görmek istemiyor, herşeyin Amerika’nın başına gelmesi saçmalığını bırakmalılar artık vizyonsuz senaristler ve yönetmenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 12 Aralık 2018; 1:47:21 >
  • ne washington'ı be bunlar kafayı yemiş. moskova dışında geçecek her yer tamamen farklı yapar hikayeyi

  • Glukhovsky'e helal olsun. Yarattığı evrene ve hikayesine sahip çıkmış. Birde Martin'e bak kitabın devamı ortada yok, dizi desen ayrı bir hikayeyle ilerliyor.

    Washington DC olayı ise müthiş bir saçmalık.
  • Toshacklı adammış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ettim bende. Seriye leke süreceğine çıkmasın daha iyi.

  • Orijinal hikayesini kuşa çevirme teşebbüslerini heriflerin gırtlağına sokan yazarın önünde saygı ile egiliyorum. Bravo ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdf_13

    Helal olsun be!

    Keşke Witcher içinde böyle yapılsaydı. Netflix ile değil HBO ile anlaşmaya gidilseydi.
    Netflix daha çok vermiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senaritin arkasındayım. Abd nin de canı cehenneme... Adamlar çalmadan duramıyorlar. Apple kinux dan arak yazılım yapıyor. Tarihi perspektiften bakacak olursak, 2. dünya savaşında Almanlardan çok şey çaldılar,Yugoslavya yı da bu ip.eler yıktı kosovadaki altınlara el koydular,sovyetleri kötüleme propagandası yapıldı rocky ayağına,orta doğunun petrolünü sömürüyorlar ki 5.0 motor araba kullansınlar diye,Kuzey Kore yi silah satma adına malzeme yapıyorlar vsvsvs... Hayatımda bu karadr or çocuğu bir millet bir ülke görmedim.Günümüz kalitesizliğinin de suçlusu bu herifler.

  • Kitabını overrated bulsam da helal olsun yazara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal sana Dmitry. Kitap-film uyarlamalarında esas başarı kitabın aslına sadık kalmaktan geçiyor bence de. Örnek vermek gerekirse fahrenheit 451'in kitabını okumuş ve filmini izlemiş biri olarak filme lanet okudum resmen. Kitap bir o kadar güzelken filmi nasıl bu kadar berbat olabilir diye düşündüm. O kitabın yazarı aynı vakur duruşu sergileyememiş demek ki.

  • Konunun daha ilk cümlesini okuduktan sonra yapımcıların ne yapmak istediği gözümde canlandı ve bari bunu mundar etmeseydiniz dedim. Büyük ihtimal amerikan propagandasıyla dolu sonu belli olan 500 kez izlediğimiz araya yersiz espriler sokuşturulmuş bir fast-food filmi izleyecektik. Bu yüzden projenin iptal olmasına gram üzülmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikadaki medya yapimcilarinin aklina yer etmis 3-5 klise kalip var. orjinal hikayenin ozunu derinligini anlama gayretine girmeden her yapimi buna uydurmaya calisiyorlar. tum kitleye hitap etsin, en aptal amerikali bile anlasin diye hikayeyi basitlestirip aptallastiriyorlar. kafalarina gore karakterleri, konuyu degistiriyorlar, ortaya orjinal eserin golgesi bile olmayan, tum konu derinligini kaybetmis kliselerle dolu salak sacma B tipi bir film cikiyor. daha yakin zamanda ghost in the shell, death note gibi efsane klasiklere ne yaptiklari ortada.

  • Adama helal olsun valla iyi yapmış.

  • liberallerin yine multi kulture sacmaliklarini beynimize sokmak isteyecekleri filmlerden biri olacaksmis ... iyi yapmis.
  • Adam eserine sahip çıkmış, helal olsun. Para uğruna eserini piç eden bazı yazarlar utanır belki.

  • büyük üstad dan normal şeyler

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.