Şimdi Ara

Netflix, Friends'i elinde tutmak için kesenin ağzını açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Netflix son dönemde adından genellikle orijinal içerikleri ile söz ettirse de, lisanslı içerikler de dijital platform için önemli bir yere sahip. Disney ve Warner Media gibi dev stüdyoların kendi dijital platformlarını kurmak için çalışmalara başlaması şirketin lisanslı içeriklerini tehlikeye sokmuş durumda. Bu yüzden şirketin elindeki lisanslı içerikleri mümkün olduğunca uzun süre tutması büyük önem taşıyor.
     
    Netflix'teki en popüler içeriklerin başında ise Friends geliyor. 1994 - 2004 yılları arasında 10 sezon yayımlanan ve tüm zamanların en popüler komedi dizileri arasında yer alan Friends, günümüzde bile en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Bu yüzden Netflix diziyi kendi dijital platformunda tutmak için kesenin ağzını açtı.
     
    Friends'in hakları kısa süre önce AT&T tarafından satın alınan WarnerMedia (eski adıyla Warner Bros)'ya ait. Netflix ve WarnerMedia'nın Friends'in yayın hakları için yaptığı anlaşması ise kısa süre içinde sonlanacaktı. Bu yüzden iki şirket yeniden masaya oturdu ve Netflix, Friends'i 2019 sonuna kadar elinde tutmak için AT&T'ye 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
     
    Hulu ve Apple gibi diğer dijital platformların da Friends'in peşine düşmesi, Netflix'in diziyi elinde tutabilmek için ödemesi gereken miktarı yukarı çekti. Bugüne kadar dizi için Warner Bros'a yıllık 30 milyon dolar ödeyen Netflix, sevilen diziyi Hulu veya Apple'a kaptırmamak için yıllık ücreti 100 milyon dolara kadar yükseltmek zorunda kaldı.
     
    Netflix'in 2019'dan sonra Friends'i elinde tutması zor görünüyor. WarnerMedia, kendi dijital platformunu kurmak için hazırlıklara başlamış durumda. Şirketin kendi platformunu kurmasıyla birlikte Friends'in Netflix'ten alıp kendi platformunda yayımlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak WarnerMedia'nın Friends'i hem kendi platformuna ekleyip hem de Netflix'in tutmasına izin vermesi de ihtimaller arasında. Böyle bir durumda Netflix'in dizi için yıllık 75 milyon dolar ödemesi bekleniyor.
     
    2019'dan sonra Friends'in akıbeti ne olursa olsun Netflix için yeni bir dönem başlayacak. WarnerMedia ve Disney gibi dev stüdyoların kendi dijital platformlarını kurması ve lisanslı içeriklerini Netflix'ten çekmesi, Netflix'in orijinal içeriklere daha bağımlı hale gelmesine neden olacak. Bu yüzden de şirket orijinal dizi ve filmlerinin sayısını hızla arttırmak için dev yatırımlar yapıyor.







  • Eski ve iyi içerikleri tekrar tekrar izlediğim için kendimle gurur duydum. Çünkü bir şey iyiyse kaç kere izlediğin önemsiz. Aynı zevki alıyorsun. Aynen Lost dizisinin bana verdiği zevk gibi. Orjinal içeriklerin başarılı olacağını da sanmıyorum. Çünkü iyi içerik doğru zaman ve yerde ortaya çıkar. Fabrika gibi dizi üreterek başarılı olunmaz. İçinde duygu ve ruh eksik kalır. Bunlar da sadece doğru zaman ve yerde ortaya çıkar.

  • Netflix'in orijinal içeriklerine bağımlı hale gelmesi çok iyi olur. Şu anda Peaky Blinders'ı, Better Call Saul'u Netflix dizisi sanan çok. Hem bu durum ortadan kalkar, hem de sadece orijinallere odaklanacaklarından yapımların kalitesi yüksek olur.

    Friends de ne dizi be arkadaş, çeyrek asır geçti başlayalı deli para ediyor halen.
  • Lost gibisi gelmedi zaten.. Yada Frinch

  • Ben ilk sezonu izlemiştim ama sarmamıştı pek...bunun kopyası Türk dizileri izlediğim için olsa gerek!

  • 50 senelik dizi ile uğraşacaklarına House of Cards'ı bitirmesinler.
  • ***Respect*** kullanıcısına yanıt
    Kevin Spacey gittikten sonra o dizi bitti zaten yaptığı ahlaksızlığa girmiyorum orası ayrı konu ama adam tek başına taşıyordu diziyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Kevin Spacey gittikten sonra o dizi bitti zaten yaptığı ahlaksızlığa girmiyorum orası ayrı konu ama adam tek başına taşıyordu diziyi.
    6.sezonun ilk dört bölümünü izledim, beklediğimden çok daha iyiydi.
  • ***Respect*** kullanıcısına yanıt
    Zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • Seyrim kullanıcısına yanıt
    1994 - 2004 yılları arasında 10 sezon yayımlanan ve tüm zamanların en popüler komedi dizileri arasında yer alan Friends

    diye cümleye başlanmış yani Lost ve Fringe ile karşılaştırmanız biraz saçma olmuş. Aynı kategoride bile değiller. Bende her iki diziyi seviyorum ama kendi kategorisinde Friends mükemmel bir dizi

  • bypangea B kullanıcısına yanıt
    Elmayla armut bile değil açıkçası elmayla ananası karşılaştırmışlar. Bilgisiz olup yorum yapmak gibisi yok.

    Friends izleyin komedi arayanlar. HIMYM big bang theory filan izleyip sevenler kesin baksın çok daha fazla sevecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    Ben ilk sezonu izlemiştim ama sarmamıştı pek...bunun kopyası Türk dizileri izlediğim için olsa gerek!
    bunun kopyası olabilecek dizi 7 numara'dır, başka aklıma gelmedi. ama konsept aynı diye, diziler de aynı kalitede olacak değil. sağlam bir drama ya da savaş dizisi izledikten sonra bu diziye tekrar başlamanızı tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 9 Aralık 2018; 13:34:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki de bu kadar çok kazandıkları için bi daha o kalitede yapım yap(a)madılar. özellikle phoebe ya da chandler 'dan beklerdim. yaptılar gerçi bir-kac tane ama tutmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de bu kadar çok platform olursa hangisine para yetişecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Yedi Numara gibisi var mı be....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seyrim kullanıcısına yanıt
    Fringe gibisi harbiden gelmedi. Eşsiz di gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bypangea B kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama değil zaten hocam.. Yanlış anlamışsınız.. Beklentimi dile getirdim sadece.. O kötü bu kötü demedim..
  • Fringe çok farklıydı gerçekten. Hala bir umut tüm ekip ‘ta da şaka yaptık devam ediyoruz’ diyecek diye bekliyorum:( Hiçbir dizi de bulamayacağım Fringe’i izlerken bulduğum tadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix turkiyede friends yok zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.