Şimdi Ara

LG Gram 17 tanıtıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Mobil cihaz sektörünün lider üreticilerinden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda pil ömrü uzun, fiziksel dayanıklılığı yüksek Gram serisi ile dizüstü bilgisayar dünyasına da adım atmış olan LG, serinin yeni üyesi Gram 17’yi tanıttı.
     
    Ayrıca Bkz.Qualcomm 8cx işlemcisi ile her zaman açık bilgisayarlar gelişiyor

    Gram serisinin en dikkat çekici özelliği, üyelerinin piyasadaki en hafif ve en ince cihazlar arasında yer alması. Serinin bugüne kadarki en büyük ebatlı üyesi Gram 17 de kesinlikle bu tanımın hakkını veriyor. Zira cihaz, 17.3 inçlik büyüklüğüne rağmen yalnızca 1.33 kilogramlık bir ağırlığa sahip. Ki bu ağırlık ortalama 13 inçlik dizüstü bilgisayarın ağırlığı ile hemen hemen aynı. Cihaz, hafifliğini magnezyum ve karbon alaşımlı kasasına borçlu. Hafifliği kadar inceliğiyle de dikkat çeken cihaz, yalnızca 17,8 mm kalınlığa sahip.
     
     
     
    Cihazın teknik özelliklerinden biraz söz edecek olursak, gücünü 8. Nesil Intel™ Core® i7-8565U işlemciden alan Gram 17, UHD Graphics 620 iGPU ekran kartına sahip. Cihaz, 16 GB DDR4-2400 RAM ve 512 GB SATA SSD ile karşımıza çıkıyor. LG cihaz için yaklaşık 19.5 saatlik bir pil ömrü vaat ediyor ancak cihazın batarya kapasitesi henüz açıklanmadı.
     
    Bağlantı özelliklerine de gelecek olursak LG Gram 17, 802.11ac Wi-Fi + Bluetooth modülü, üç adet USB 3.0 Tip-A bağlantı noktası ve cihazı şarj etmek için kullanılabilecek bir USB Type-C konnektörü ile birlikte geliyor. Cihaz, ayrıca bir HDMI çıkışına, bir microSD yuvasına ve kulaklıklar için de bir TRRS jakına sahip. 
    Cihaz 1.699 dolarlık(9.000+ TL) bir başlangıç fiyatıyla alıcı bulacak. 







  • Kimse kusura bakmasın klasik olacak ama çöp. Hem U serisi işlemci koy hem de harici ekran kartı koyma. Ee ne işe yarayacak bu bilgisayar? Ne render alınır ne oyun oynanır hiçbir işe yaramaz. O fiyata GTX 1060 ekran kartlı i7 8750H işlemcili Dell Gaming G515 var. Hem oyun hem de ağır işlemler için gerektiğinde her işimi görür.
  • Kimse kusura bakmasın klasik olacak ama çöp. Hem U serisi işlemci koy hem de harici ekran kartı koyma. Ee ne işe yarayacak bu bilgisayar? Ne render alınır ne oyun oynanır hiçbir işe yaramaz. O fiyata GTX 1060 ekran kartlı i7 8750H işlemcili Dell Gaming G515 var. Hem oyun hem de ağır işlemler için gerektiğinde her işimi görür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorum yazmaya bile değmez, diye yorum yapayımda diğer arkadaşlar yorulmasın bare !

  • öyle şeyler yazmak istiyorumki uzunca üşeniyorum herkez anlamıştır zaten diyeceğim şeyleri.

  • Intel uhd yi görünce heeee gpu yokmuş diyorum. 1600 dolarlık cihaz yazık günah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uhd 620 dahili bir ekran kartına göre fena değil aslında.İşin komik yanı böyle bir sisteme harici kart koymayıp öküz gibi fiyat biçmek.

  • Yorumlar cidden komedi ya. Bu bir oyun veya performans bilgisayarı değil. Adamlar 17 inç ve 1.33kg diyor. Oyun bilgisayarinin sadece adaptoru bu bilgisayardan ağır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Kimse kusura bakmasın klasik olacak ama çöp. Hem U serisi işlemci koy hem de harici ekran kartı koyma. Ee ne işe yarayacak bu bilgisayar? Ne render alınır ne oyun oynanır hiçbir işe yaramaz. O fiyata GTX 1060 ekran kartlı i7 8750H işlemcili Dell Gaming G515 var. Hem oyun hem de ağır işlemler için gerektiğinde her işimi görür.
    Herkesi oyuncu ya da videocu degil kardesim. Hayati sunum yapmakla excel world dokumanlariyla gecen ve surekli seyahat halinda olan insanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alet 17 inch ve 1.3kg. 13 inch bilgisayar ağırlığında yani.

    Saçma sapan yorumlar yapmak yerine ürünün özelliğini düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o fiyata oyuncu dizüstü yada Macbook alınabilir..

  • En azından Mx150 gpu koysaymışlar en fazla 20-30 gram fazla olurdu ama kalınlığada etki etmezdi. Bu haliyle ederi 1000$.

  • tırt
  • İnsan bari mx150 falan koyar Gtx950m koyar ne bileyim gtx 940mx falan koyar ama hd620 (7700hq lu laptoplarda bile hd630 var)1600 dolarlık bir pc de kabul edilemez.Apple dan bile daha kötüsün lg.

  • Bu ebatta bir pc de kimse sunum yapmaz gerçekçi olalım.Render yapacaklara hitap etmesi gerekiyor.

  • Bilgisayarı sadece oyun için kullanırsınız anlarım, sadece resim ve video düzenleme için kullanırsınız anlarım ama bilgisayarı bu işler dışında kullanan insanlara neden karışıyorsunuz bunu anlamıyorum.

    Kalem desteği olduğu ve mobil olduğu için Surface Pro kullanıyorum. Çantanın içinde var mı yok mu belli bile olmuyor. 12 inç ekran var, çantaya tam sığıyor ve ekrana sığdıramadığım veya göremediğim şey yok.

    Genelde tasarım, kodlama ve CAD için kullanıyorum, daha teklediğini bilmem. Ha oyun oynatmaz, 10 dakikalık videoyu belki 4 saatte renderlar ama zaten bana lazım değil bunlar. 2 çizgi atacağım diye 2 kiloluk aleti çantama koyamam ben. Samimi söylüyorum kimi evrak dosyalarından hafif alet. İçinde milyonlarca belge saklayabiliyor ve muadili yok piyasada.

    Demem o ki, bu aletin de illaki bir alıcısı vardır, fazla düşünmeyin. Fiyatı kesinlikle savunmuyorum, ben de vermem bu kadar para ancak bu denli yüksek olmasının mobilite hariç sebebi kullanılan malzemeler. Karbon fiber ve magnezyum karışımı kullanılmış, plastik ve alüminyum yanından geçemez.





  • Bence de alınmaz yani biraz hafifletti diye o kadar fiyat olmamalı demek istemiştir bence yani içerisinde ;harici ekran kartı yok, soğutucu yok, fan yok ,malzeme kalitesi yok ama sadece gramajı düşürdüler diye o fiyat absürt olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Bu ebatta bir pc de kimse sunum yapmaz gerçekçi olalım.Render yapacaklara hitap etmesi gerekiyor.
    Ebatla sunumun ne alakasi var. Projeksiyona baglicak zaten. Kaldi ki 17" ekrani var. Ebati laptoplar icin gayet ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-00112CF5F

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Asıl bu yoruma yazık. Hiçbir özelliği olmayan cihaza sadece gramajı düşürüp 1600 dolar istemek bu cihazı çöp yapar. Biraz mantık biraz zeka!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.