Şimdi Ara

Wordpress 5.0 güncellemesi yeni yazı editörüyle yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Web'in en popüler İçerik Yönetim Sistemi (CMS) yapımcısı olan WordPress, platformunun 5.0 sürümünü yeni yayınladı. İnternette ziyaret ettiğiniz milyonlarca web sitesinin alt yapısını oluşturan Wordpress, yenilenmiş blok tabanlı editörü ile büyük bir güncelleme aldı.

     


    Yeni yazı editörü Gutenberg


    Kübalı caz müzisyeni Bebo Valdes'in adını taşıyan WordPress'in yeni "Bebo" versiyonunda, her içerik parçasını kendine özgü blok haline getiren Gutenberg editörünü görüyoruz. Eskiye kıyasla daha pratik bir kullanım sunmak amacıyla tasarlanan yeni editör, diğer tasarım eklentilerine gerek bırakmayacak derecede başarılı.



    Yeni içerik ekleme sayfasında, sol üste eklenen artı ikonunu kullanarak, blok, paragraf, resim, galeri, alıntı, ses, liste ve daha birçok öğeyi sayfalarınıza kolayca ekleyebiliyorsunuz. Wordpress'in eski arayüzü kullanmak isteyenlere de bu seçeneği sunduğunu belirtelim. Diğer yenilikler arasında PHP 7.3 uyumu ve Twenty Nineteen teması da yer alıyor. Sitenizi Wordpress 5.0 versiyonuna yükseltmeden önce, mevcut dosyalarınızın yedeğini almanızı tavsiye ederiz.

      







  • default theme'e bir el atsınlar lütfen. bir de performans problemleri var.

  • Berbat olmuş resim ekliyorum yazının altına istediğim yere konumlanmıyor veya galeri oluşturuyorum yazının altında tutuyorum kürsörü ama en başa ekleniyor deli etti beni çok lanet olmuş. birde resmi aşağı sürüklerken sayf yakınlaştırmadan düşürüyorum ki en aşağı sürükleyebileyim yoksa ekran boyutu altına almıyor deli etti beni sabah sabah

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.