Şimdi Ara

Doğal yağlar antibiyotik gibi davranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Doğal tedavi yöntemleri birçok toplum tarafından hastalıkların tedavisinde başvurulan yöntemlerin arasında yer alıyor. Hatta bir çoğumuz kendini ispatlamış bazı alternatif tedavi yöntemlerine modern tıptan önce başvuruyoruz.

    John Hopkins’den bilim adamları bu tedavi yöntemlerinin gerçekliğini araştırmışlar. Kene ısırığıyla ciltte başlayan akabinde sinir sistemine yayılan Lyme hastalığı üzerinde deneyler gerçekleştiren bilim adamları 35 farklı bitkisel yağın, antibiyotik gibi davranıp davranmadığını incelemişler.

    Borrelia burgdorferi adlı bir bakteri aracılığıyla insanlarda etkili olan Lyme hastalığı genel olarak birkaç çeşit antibiyotikle tedavi edilir. Ancak, hastalık bazen inatçı şekilde seyreder. Bu inatçı formda hastalığa neden olan bakteri bölünmesi ve faaliyeti yavaşladığı için tedavisi zor bir hal alır. Bilim adamları bundan hareketle 35 farklı bitkisel yağı inatçı Lyme hastalığına sebebiyet veren bakteriler üzerinde denemişler.

    Ayrıca Bkz.Dokuların iyileşmesine yardımcı hidrojel geliştirildi

    Kullanılan yağlar arasında 10 tanesinin etkili olduğu görülmüş. Bu yağlar kekik yaprağı, kimyon tohumu, amyris ağacı, tarçın kabuğundan elde edilen yağlarmış. Öte yandan, sarımsak, böğürtlen çeşitleri, zencefil ve may chang yağları en etkili yağlar olarak kayda geçmiş. Bu yağlar yedi gün içerisinde hastalığı inatçı safhadan çıkarmayı başarırken, üç hafta içerisinde tamamen yok edebilmişler.

    Araştırmacılardan Ying Zhang, bazı yağların bazı bitkisel yağların bakteriyi öldürmede antibiyotiklerden daha etkili olduğunu gördüklerini belirtiyor. Bununla birlikte, tedavi amaçlı olarak bu yağları alıp doğrudan cilde sürmek zararlı olabilir. Yağlardan bazılarının hormon dengesizliğine neden olduğu hali hazırda biliniyor.

    Bilim adamları bir sonraki adımda inatçı Lyme hastalığı olan fareler üzerinde deneyler yapmak istiyorlar. Böylece yağların hastalıklı metabolizma üzerinde ne denli ve nasıl etkili olduğu görülebilecek.







  • Editör arkadaşa mesajımdır,

    Kardeş eline sağlık tıptaki gelişmeleri, sağlık haberlerini konu edindiğinden ötürü teşekkür ederim.

    Devamını dilerim. Eline sağlık

  • Tabi ülkedeki yağların içinde %60 ekleme ayçiçek yağı var... sertifikasyon ve ceza şart.... bu yağlarda ayrı bir dünya yağı çıkartma teknolojisi atomik spektrometre ilede ölçüp sertifikalanıyor... bir sürü insan yağ almıştır işe yaramıyor dediği bu olaydan.. yağın içeriği ve ekleme maddesi.. trde insanlar aç.. paraya aç.. diğeride hasta... çözecek adamda zor... kahır-a-man lazım...

  • antibiotik dedigin ilaclarin cogunun etkin maddeside baska canlilardan geliyor zaten. bakterilere karsi kendilerini savunmak icin gelistidikleri kimyasallar. nitekim bitkilerde yuzmilyonlarca yildir bakteriler hastaliklarla savas halinde oldugundan kendi savunma silahlarini gelistirmeleri normal. ama bunu cilde surup dezenfektan olarak kullanmak cok baska, ilac olarak damara zerketmek cok cok baska bir olay.

  • Güzel bir haber. İlerde kimbilir daha ne sevindirici gelişmeler yaşanacak tıpta. Editör arkadaşa teşekkür ederim şahsım adına.
  • Bilimsellikten sapmadan, doğallık safsatasına düşmeden yapılan çalışmaların zararı olmaz elbet. Umarım ilerleyen süreçler de bunlara göre devam eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.