Şimdi Ara

Yeni nesil Galaxy Watch ekrana gömülü parmak izi sensörü ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung, 2019 başlarında piyasaya süreceği Galaxy S10'da ekrana gömülü parmak izi sensörüne yer verecek. Ancak görünüşe bakılırsa şirket bu teknolojiyi diğer cihazlarına da getirme peşinde. Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent, Samsung'un parmak izi sensörünü gelecekteki akıllı saatlerinin ekranına entegre etmeyi planladığını ortaya koydu.

     

    Ayrıca Bkz.Hatırlatma: iPhone'lar için indirimli pil değişim kampanyası 31 Aralık'ta sona eriyor
    Telefonlardakine benzer şekilde çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar parmaklarını ekran üzerinden okutarak akıllı saatlerinin kilidini açabilecekler. Patente göre Samsung, "Force Touch" olarak tanımladığı bir teknoloji kullanmak istiyor. Bu da kullanıcıların cihazlarının kilidini açmak için ekrana daha kuvvetli basmaları gerekeceği anlamına geliyor.

     


    Samsung detay da verdi


    Güney Koreli şirket bu yaklaşımın seri üretim aşamasına gelmesi durumunda kullanılabilecek ekran ile ilgili daha fazla teknik detay sağlayarak; kapasitif, rezistif, kızılötesi ve ultrasonik sensörlerin hepsinin desteklendiğini belirtti. Samsung'un Galaxy S10'da ultrasonik sensör kullanması bekleniyor ancak bu konuda çelişkili raporlar var.

     


    Bazı kaynaklar parmak izi sensörünün sadece üst modellerde ekrana gömüleceğini öne sürerken, bazıları da bu özelliğin tüm Galaxy S10 serisinde sunulacağını iddia ediyor. Amiral gemisi telefon 2019'un ilk aylarında tanıtılacak. Ekrana entegre parmak izi sensörü yeni nesil Galaxy Watch'da karşımıza çıkabilir. Ancak bu teknolojinin seri üretime hazır olduğuna dair herhangi bir resmi bilginin olmadığını da unutmamak gerekir.







  • Daha telefonuna koyamamışken saate beklemek ayrı bir ironi samsung için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet gereksiz bir uygulama sadece para tuzağı bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amaç?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsk35

    Daha telefonuna koyamamışken saate beklemek ayrı bir ironi samsung için
    Şimdiden patentini almışlar işte. Gelecek bir kaç yılda her akıllı saatte ekranda parmak izi okuma belkide yüz tanıma bile göreceğiz. Teknolojinin önüne geçemezsin :)



    Tabi akıllı saatlerin önce batarya sorununu çözmesi gerekiyor. 1 hafta pil süresi sunan akıllı saatler çıkmadıkça alınmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz bir özellik.

  • Ben saatimin ekranına dokunmayayım da parmak izi kalmasın diye uğraşıyorum, bunlar ekrana parmak izi sensörü koyacakmış. :)

  • Patenti daha önce alınmamış mı? İlginç. Tescil ettirme gibi geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence gayet güzel bir özellik, yenilikçi.

  • Cok gereksiz, bunla ugrasaklarina hareket sensorunu gelistirsinler. Gear s3 yatakta yari uyumakli saate bakmak istedigimde nadirde olsa ekranini acmiyor. Ona baktigimi algilayacak bir seyler gelistirsinler ayrica kimse saatinin camini ellemek istemez cok fuzuli ve anlamsiz, saat dedigin islevsel olmali. Beni taniyacaksa nabzimdan tanisin ya da baska bir seyden ama parmak izi gercekten sacma

  • Kimse saatinin ekranına dokunmak istemez gerçekten çok doğru bir yorum. Zaten küçücük ekran bir parmak iziyle bütün her şeyi bozuyor. Ona baktığımızı anlayacak bir çalışma gerçekten çok daha iyi olabilirdi. Hem kilit açılması konusunda hem de algılamadığı karanlık ortamlar için

  • Sanemf S kullanıcısına yanıt
    Yan tarafına falan koyabilseler olabilir aslında ama saat ekranına dokunmak saçma gerçekten...
  • İnsanın üstünde taşıdığı, koluna bağladığı bir cihazda bunun gerekmesi komik. Üstünden çıkarırsa şifre sormuyor mu zaten? Günde 1-2 defa ancak çıkarır insan kolundan.

  • Telefona koyacaksınız arkadaş telefona...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolunda saat diye taşıyıp yüzlerce lira verdiğin cihazdan saati görmek için ekstra çaba sarf etmek kadar saçmalık yok bence, tüm akıllı saatler yansıtmalı always on display olmalı, amoled ekranın always on modundan bahsetmiyorum xiaomi nin pace ve bip cihazlarında kullandığı gibi olmalı kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 5 Aralık 2018; 16:41:24 >
  • Samsung watch kullanıyorum. 5 günde bir şarj ediyorum. ;) Samsung pil konusunu halletmiş. Kaldı ki Huawei gt de pil konusunda baya iyi hatta watch tan da iyi diyorlar. Tabi Huawei gt nin işletim sistemi henüz çok kısıtlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    5 gün yoğun kullanımsa batarya sıkıntısını biraz çözmüşler. Tabi birde büyük modeli kullanıyorsanız onda 470 mah pil olması lazım. 42 mm di sanırım küçük olana 250 mah batarya koymuşlar. Benim eski gear s2 de de 250 mah var. Yoğun kullanımda 2. günü tamamlayamıyor :) Tabi eskidi artık batarya kapasiteside düşmüştür. Sonuç olarak 470 mah batarya güzel umarım yakın zamanda minimum 7 günü görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı saatte bu tür atraksiyonlara gerek yok. Samsung öncelikle daha hızlı bir arayüze kavuşmalı akıllı saat konusunda. Bir de TÜRKÇE desteklemeli. Whatsapp mesajlarına sesli cevap veremiyoruz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.