Şimdi Ara

AMD Athlon 200GE hız aşırtılabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çok uygun fiyat etiketi ile Intel’in Pentium ve Celeron işlemcilerinin karşısına çıkan AMD Athlon 200GE APU modelinin işlemcisi hız aşırtılabiliyor. MSI tarafından AM4 anakartlara sunulan bir güncelleme çarpan kilidini de açtı.


     


    AMD Athlon 200GE özellikleri ve fiyatı


     


    AMD Athlon 200GE işlemcisinde 2 Zen çekirdeği ve 4 izlek birimi yer alıyor. Taban hızı 3.2GHz. Çekirdek başı 512KB Seviye 2 ön bellek belirlenirken paylaşımlı Seviye 3 ön bellek ise 4MB olarak belirlenmiş.


     


    3 Vega işlem birimi ile toplamda 192 Stream işlemcisi barındırıyor. Saat frekansı 1000MHz seviyesinde. Grafik için PCI-Express 3.0 x4 dezavantaj gibi duruyor. TDP değeri ise 35W. İşlemci 55$ fiyat etiketine sahip.


     


    Ayrıca Bkz.Çift ekranlı Vivo NEX Dual ile ilgili basın görselleri de geldi

    Kasım ayı için yayınlanan BIOS güncellemesinde AGESA 1.0.0.6 gibi bellek uyumluluğunu geliştirme ve bazı yamalar yer alıyordu. Bununla birlikte yanlışlıkla AMD Athlon 200GE işlemcisinin hız aşırtılmasını sağlayan bir optimizasyonun da olduğu anlaşıldı.


     


    MSI B450 Gaming Pro Carbon AC üzerinde yapılan testlerde 1.35V ile 3.8GHz seviyesine hız aşırtılmış ve yüzde 100 denge sağlanmış. Uzmanlar 3.9GHz için 1.4V vCore gerektiğini ifade ediyorlar. Yine bellek hızı da DDR4-2666MHz seviyesine sabit ancak zamanlamalarla da oynanabiliyor.


     


    Sadece 55$ fiyat etiketine sahip bir işlemcinin hız aşırtılıyor olması fiyat-performansına önemli bir katkı yapacaktır. Elbette bu yanlışlıkla olduğu için diğer markalardan böyle bir hareket gelecek mi merak konusu.


     







  • Kimse yazmadan söyleyeyim bu işlemciyle sakın oyun odaklı bilgisayar toplamayı düşünmeyin. İstediğiniz kadar hız aşırtma yapın bu işlemci, salonunuzdaki televizyon için ekran kartsız küçük bir sistem yapmak için üretilmiş bir işlemci. Hız aşırtma yapıp 3.6Ghz'de çalıştırdığım halde pentium g4560'dan %10 daha kötü performans verdi. Bazı testlerde athlon 200ge daha iyiymiş gibi gösterilmiş ama kanmayın. Klasik yeni çıkanı daha iyi gösterme oyunları..

  • Lan artık 4 çekirdek istiyoruz

  • Çekirdek de açılırsa şaşırmam.

  • aynı işlemciyi intel yaptimi yerlere göklere sığdıramazsınız 3.8 de 5400 ile kıyaslamışlar oyunlar açmışlar test etmişler bazı oyunlarda g5400 ü tokatlıyor gelmiş g4560 diyor .amd zaten bu işlemciyi çıkarırken performans canavarı diye üretmedi apu düsük grafikli espor oyunlarında işini görsün diye üretti ona görede uygun bi fiyat belirledi .şimdi bu işlemciyi idare etsin diye alırsın bu anakartla yarın olur bi gpu alırım dersin hızını aşırtırım kullanirim adam sana daha iyisini vaadetmiyor ki ya 2 cekirdek kapaliysa 4 olursa ozaman yok yav diger 4 cekirdekler gbi performanslı değil aldatmacamı diyeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Bu asabiyet niye :) Birine mesaj yazarken üslubunuza dikkat edin ben görüşümü belirttim, siz bana karşı bir tavırla mesaj atmışsınız. Ben işlemciyi aldım, kullandım, modladım, g4560 ile kıyaslamasını kendi imkanlarımla yaptım ona göre yorum yaptım. Video izleyipte gelmeyin lütfen.

    edit: Bu arada yanlış anlaşılmasın ben sadece işlemci özelliklerine göre değerlendirdim yoksa apu olarak değerlendirirsek athlon 200ge fiyatına göre iyi iş yapıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 5 Aralık 2018; 1:17:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam msi b450 gaming plus ile @3.8 ghz yapan vardi, (hatta @3.9 x470 gaming m7). Siz hangi sistemle (config diyesim var aslinda) @3.6ghz e eristiniz? Merakimdan soruyorum yanlis anlamayin, asabiyet yok bende :)
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde kullandığım sistemin anakartını kullandım msi b350m gaming pro (tomahawk diğer kasadaymış pardon :) ), corsair 2x8gb 3000mhz ram, 1050ti, 256ssd vs. Yalnız hakkını vermek lazım 1050ti ile darboğaz olmadı. Bir de ben biraz korkuyorum ondan anca 3.6 :D Redditte yazmışlar işlemci saat çarpan kilitleri açık diye onu değiştirdim bir tek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 5 Aralık 2018; 1:57:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Celeron 300A ne işlemciydi arkadaş. Hem fiyatı Pentium II lere göre çok daha ucuzdu, hem de direkt %50 overclock oluyordu. İnsan o günleri özlüyor...

  • oynamayı düşündüğünüz oyunun
    youtube de fps değerini görmeden
    yatırım yapmayın !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaciRomantik

    Bu asabiyet niye :) Birine mesaj yazarken üslubunuza dikkat edin ben görüşümü belirttim, siz bana karşı bir tavırla mesaj atmışsınız. Ben işlemciyi aldım, kullandım, modladım, g4560 ile kıyaslamasını kendi imkanlarımla yaptım ona göre yorum yaptım. Video izleyipte gelmeyin lütfen.

    edit: Bu arada yanlış anlaşılmasın ben sadece işlemci özelliklerine göre değerlendirdim yoksa apu olarak değerlendirirsek athlon 200ge fiyatına göre iyi iş yapıyor :)
    ben sizin test etmenize hiçbirşey demiyorum birtek işlemci etken değil a sistemi farkli b sistemi farkli sonuclar verebilir her yazilim yada oyundada farkli sonuclar alinabilir fakat kimseyi kandirmiyorlar burda amd nin çekirdek kapatmasıyla hızını limitlemesiyle cpunun tam veriminden kısarak uygun fiyata satmasıyla konusulmaya başladı bu haberde onlardan biri .ayriyetten bu bilgilerin alındığı siteler sağlam ve delil niteliğinde kaynaklardır .https://www.techspot.com/review/1758-amd-athlon-200ge-overclocking/ .g5400 g4560dan evet video izleyerek bu karara vardim daha güçlü .e bu site oyunlarda g5400 ile kıyaslamış yer yer ara kapatıp yer yer 200ge liderliği ele geçiriyorsa o.c li haliyle g4560dan garanti performanslidir diyebilirim. bu bir pazarlama oyunu olsada son kullanici için yine bir fırsat yeni zen mimarili işlemcileri bekleyene kadar çünkü amd hala am4 platformuna işlemci üretmeyi kesmedi 2020 ye kadarda söz verdiler diye hatirliyorum.tepkim sadece yaptiğınız itamlar yalan atiyorsunuz demiyorum 3.6 ile kendi sisteminizde yada farkli sistemlerde boyle sonuç almıs olabilirsiniz ona lafim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Aralık 2018; 12:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunda da eski Apu larda ki gibi bir ekran kartı alıp çift kart gibi gösterebiliyormuyuz? eskiden R7 mi R5 mi tam hatırlamıyorum kart alıp çift ekran kartlı gibi kullanabiliyorduk. Bunda da var mı? @ekrem71 @fx57

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Haklısınız her sistemde farklı sonuç verebiliyor. Ama ilk baştan beni intelcilikle suçladınız kalbim kırıldı :) 3 sistemimde de amd kullanıyorum. 3000 lira civarına bu işlemciye 1050 falan ekleyip oyun bilgisayarı toplamaya çalışan arkadaşlar olacak ben onlara çağrı yapmak istedim. Ekran kartsız alıp lol falan oynayacak varsa onlar alsın kesinlikle.Bize g5400, g4600, x4 950 ile oyun oynatanlar utansın :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son bios Msi A320 anakart ile 3.6ghz denedim bios da hız aşırtılmış görünüyor ama cpu z de yine fabrika hızı görünüyor. Performans testi de aynı sonucu verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediklerinde haklı olmak ile beraber zaten üretirken oyun değil 1080P video ve basit office internet işleri diye üretildi kalkıp buna rağmen 200ge alıp sonra yandım kül oldum İNTEL şöyle böyle diyenin aklından şüphelenmek lazım çünkü bu ürünün oyun iddiası yok bir RYZEN 3 2200G gibi.
  • ParaMounT99229 P kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle :) Ben de ilk mesajımda belirttim zaten televizyona bağlayıp office, internet hadi bilemedin bir heartstone, lol oynamak için üretilmiş bir işlemci.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haklısın alımgücü yüksek bir ülke değiliz x4 hariç çoğu saydığınız işlemci ve selefleri minimum harcamayla toplayabileceğimiz sistemlere mesela 1050 nin altındaki bi gpu için direk apu toplamak daha mantıklı ayriyetten tutki sistemi güncelleyecek duruma geldiğinde ayrıyetten anakart masrafı çıkarmamak hizaşırtmasızda yuzde 10 15 1050 varken bile yeni zen mimarisine kadar beklemeyi göze alırdım yine amd yi seçerdim uygun fiyatli diye.hem yuzde 15 performansli diye intelin grafik gucü olmayan islemcilerine upgrade zamanı geldiğinde anakart masrafını düşündüğümde yemişim yüzde 15 performansı o.c ile bu fark kapaniyorsa pentiumları görmem bile istediği kadar kandırmaca olsun ben hesabıma kitabıma bakarım f/p ve upgrade seçeneğini göz önünde bulundururum ha yeni sistem toplayacağım diyelim bi küçük kasa koy tv ünitesine kabolosuz aksesuarlarla süper bi medya aygıtı duvara sıfır projektörlerle bide tv kart okullar üniversiteler grafik gücü konusunda çoğu uygulama ve oynatıcılarda sorun yaşıyorlar ben zannetmiyorum okadar kullanim alani varken amd sadece oyuncular için böyle bir metod uygulayacağını kaynak kodu esirgemeyen bir firma ha msi bu mimari açığı kendi avantajına dönüstürmek istemişse o anakarta yeni zen mimarileride takılabilecek belkide hali hazirdada daha iyi islemciler var o anakarta takilacak intel bi anakartta bu yapilsa derdim ozaman nede olsa seneye upgrade edeceginde anakarti degistirmek zorunda kalacaklar bu aldatmaca derdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraix

    Bunda da eski Apu larda ki gibi bir ekran kartı alıp çift kart gibi gösterebiliyormuyuz? eskiden R7 mi R5 mi tam hatırlamıyorum kart alıp çift ekran kartlı gibi kullanabiliyorduk. Bunda da var mı? @ekrem71 @fx57
    EKREM71 var derse de inanma yok derse de inanma hızlı derse de yavaş derse de inanma ama FX57 adı ile donanım haber + donanım incelemelerinden sorumlu Erdi beyin dediklerine göre güvenle hareket edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ParaMounT99229

    EKREM71 var derse de inanma yok derse de inanma hızlı derse de yavaş derse de inanma ama FX57 adı ile donanım haber + donanım incelemelerinden sorumlu Erdi beyin dediklerine göre güvenle hareket edebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Valla bakalım cevap gelecek mi? Adı Vega 3 ana illa ki içinde bir AMD ekran kartına eşit birşey barındırıyordur ama ne? ya da öyle birşey mümkün mü dual olsa cidden çok farklı bir boyut kazanır bu kalitede ki uygun fiyatlı APU...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.