Birşey sormak istiyorum, dosya yöneticisinde hafıza durumuna baktığımda 20/159 gösteriyor bu dolu olan 20 mb. bazen 21-22 oluyor ama ben tel hafızasına birşey atmıyorum sadece 5 mesajım var gelen kutusunda gelenleri siliyorum. Neden bu oran artıp azalır? Bir sorum daha olacak, hafıza durumunda 139 mb. boş gösteren telefon, ana bekleme ekranında ----diğer---durum'u tıkladığımda Boş bellek 69-73,5 mb. arası gösteriyor???
Ben hiçbirşey anlamadım bundan???
dostum bilgisayar gibi düşün telefonu dosya yöneticisinde harddiski görüyorsun bekleme ekranında duruma baınca ram i görüyosun yani farklı şeylere bakıyorsun anormal bir durum yok.
win cihazlardaki ram rom meselesi gibi sanırım. Ok o zaman ben öyle olduğunu bilmiyordum telefon hafızasının aynı zamanda uygulama hafızasıda olduğunu sanıyordum. Ok. çok teşekkür ederim dostum içim rahatladı.
Cehaletimi bağışlayın ama ben bu UNL dosyasına nasıl şifreyi yazacağım? Herkes biliyor bir ben bilmiyorum heralde..Telefonun memory cardına girip Garmin dosyasındaki GMAPSUPP.UNL içine şifre yaz diyorsunuz ben yazamadım açamadım daha orayı..
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
Cehaletimi bağışlayın ama ben bu UNL dosyasına nasıl şifreyi yazacağım? Herkes biliyor bir ben bilmiyorum heralde..Telefonun memory cardına girip Garmin dosyasındaki GMAPSUPP.UNL içine şifre yaz diyorsunuz ben yazamadım açamadım daha orayı..
GMAPSUPP.unl ve SW.UNL dosyaları var telefonu usb modunda (dosya transferi) bağladığında memcardın içinde garmin klasçrünün altında görebilirsin. Programın ID numarasını (ki bunuda yine garmin klasörü altındaki xml uzantılı dosyayı açtığında <id> <id> tagleri arasında bulabilirsin. Şimdi malum programa kart id sini üste yapıştır alta gel harita için other seç çıkan pencereye 848 yaz. Üstteki ve alttaki generate tuşlarına baş numaraların hazır.
Şimdi, id numarassını yazdığın yerin altındaki generate edilmiş kodu SW.UNl harita içinse alttaki kodu ise GMAPSUPP.UNL dosyasının içine yazıyorsun. Son derece basit, dosyaya sağ tıkla open dedikten sonra notepad uygulamasını seç (ama hep notepad ile açılmasın o kutucuğu tıklama) veya daha kolayı aç bir boş notepad dosyayı içine sürükle, hemen açacaktır, orda bir kod göreceksin onu sil yerine yenisini yapıştır ve kapat kaydediyimmi dediğinde kaydet de bu kadar basit.
Uff amma uzatmışım, ben kodları nasıl alacağınıda yaziyim istedim. Kısaca unl dosyalarını notepad ile açabilirsin.
ptahba ve ank777 isimli arkadaşlar çok teşekkürler...
Programı kurdum ve çalışıyor!!!
Gerçekten çok detaylı bir program..Wayfinder stili mekanlar var ama sürekli gprs e bağlı bulunmamızı gerektirmeyen bir program..Mükemmel..
Sizde başka haritalar da var mı? Ordan custom u seç dediniz çünkü..Bu harita tüm türkiyeyi kapsıyor sanırım..Bunun p1 i ye yükleyebileceğim formattaki haritalarını nerden bulabiliriz?
Arkadaşlar ben bir süredir p990 kullanıyorum ve nadiren de olsa ram problemi yaşıyorum. Peki böyle bir problem p1 de yaşanıyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
birkez açtığım programı bir daha kapatmıyorum.ve hiç kasmıyor.Task Manager danda tık diye açabiliyorsunuz hali hazırda açık olan programı.mesela şu anda Opera Mini den yazıyorum.Music Player dan müzik ,Rss reader Wifi task manager Sms alayı açık.hiç korkun olmasın yani.
birkez açtığım programı bir daha kapatmıyorum.ve hiç kasmıyor.Task Manager danda tık diye açabiliyorsunuz hali hazırda açık olan programı.mesela şu anda Opera Mini den yazıyorum.Music Player dan müzik ,Rss reader Wifi task manager Sms alayı açık.hiç korkun olmasın yani.
en mantıklı olan programları kapatmadan kullanmak bencede böylece program çalıştırırken tekrar açılma zamanı yerine "ekranı kapla" zamanı kadar bi süre kaybımız oluyor -- büyük avantaj
en mantıklı olan programları kapatmadan kullanmak bencede böylece program çalıştırırken tekrar açılma zamanı yerine "ekranı kapla" zamanı kadar bi süre kaybımız oluyor -- büyük avantaj
tüm programların açık olması şarjı fazla yiyecektir. şarj durumuna göre değerlendirin. ben mesela şarj etme şansım yoksa şarjım azalınca hemen gerekmeyen programları kapatıp ekran parlaklığını kısıyorum (%20-30a falan) özellikle ekran parlaklığını kısınca şarj baya bi uzun gidiyor. :)
Birşey sormak istiyorum, dosya yöneticisinde hafıza durumuna baktığımda 20/159 gösteriyor bu dolu olan 20 mb. bazen 21-22 oluyor ama ben tel hafızasına birşey atmıyorum sadece 5 mesajım var gelen kutusunda gelenleri siliyorum. Neden bu oran artıp azalır? Bir sorum daha olacak, hafıza durumunda 139 mb. boş gösteren telefon, ana bekleme ekranında ----diğer---durum'u tıkladığımda Boş bellek 69-73,5 mb. arası gösteriyor???
Ben hiçbirşey anlamadım bundan???
dostum bilgisayar gibi düşün telefonu dosya yöneticisinde harddiski görüyorsun bekleme ekranında duruma baınca ram i görüyosun yani farklı şeylere bakıyorsun anormal bir durum yok.
win cihazlardaki ram rom meselesi gibi sanırım. Ok o zaman ben öyle olduğunu bilmiyordum telefon hafızasının aynı zamanda uygulama hafızasıda olduğunu sanıyordum. Ok. çok teşekkür ederim dostum içim rahatladı.
Takıntılı olmak ne zormuş arkadaş
telefondaki rom bilgisayardaki windows kurulum cd si gibidir tüm yükleme dosyaları orda durur. dosya yöneticisinde görünen C sürücüsü telefonun harddiskidir. bekleme ekranında diğer->durumda gözüken hafıza ise telefonun ramidir. p1i gerçekten ram ve multitasking konusunda bir canavar. rami doldurmak şu an çok zor. çoklu uygulama çalıştırması ise gerçekten mükemmel arkadaşların da dediği gibi bir telefonda kulaklığı takıp müzik ya da radyo dinlerken aynı anda wifi ile nete bağlanmak veya msne bağlanmak gerçekten harika bir olay. bazı arkadaşlarım telefonla yaptıklarımı görünce şok oluyorlar. benim bilgisayarım daha yavaş diyenler bile var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erul -- 6 Şubat 2008; 19:47:52 >
bu arada bir soru da ben sorayım coreplayer yükledikten sonra arama gelince cevap vermezsem arama kesildiği anda telefon kendini resetliyor. dikkat ettim rehberde resimli olanlarda bu sorun oluyor. sonra bi arkadaşın 1-2 sayfa önce verdiği resimleri sistemin açması için gerekli ayarları yaptım ama yine düzelmedi. core player kurmazsam bi problem omuyor. programı sign ettim. denemediğim şey kalamadı. şu an core player kullanamıyorum. gerçekten çok kullanışlı bir program. yoksa smartmovie veya divx player kullancam onların da conver olayı canımı sıkıyor.