Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
^^Sony Ericsson P1i^^ Güncelleme:11.02.2008

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> ^^Sony Ericsson P1i^^ Güncelleme:11.02.2008 Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
PHI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Nisan 2007; 20:08:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Her zaman bağlı
Bağlı kalmak verimli kalmaktır. SonyEricssonP1i şirket e-postanız, takvim ve kişilerinize her an erişebilmenizi sağlar. Hem de nereye giderseniz gidin.
Eksiksiz mobil ofis
Ofisinizi yola çıkarın. 3G, ihtiyacınız olan hızı veriyor. Sizin de tüm ofis uygulamalarınız telefonunuzda; o halde belgeleri yolda görüp düzenleyin.
İş sonrası için de uyumlu
İş sonrası rahatlarken, SonyEricssonP1i göreve devam eder. Müzik dinleyin. 3.2 megapiksel kamerayla resim çekip blog'unuza aktarın. Ya da sadece oyun oynayın.
Cebinizdeki iş
Sony Ericsson P1i, işi ve zevki şık ve küçük tek bir pakette birleştiriyor. Sizi sürekli bağlantıda tutan ve cebinize sığan mobil verimlilik. P1i yakında piyasada.
Bu telefon piyasaya çıktığında bana e-posta gönder.
İçinde neler var?
Kartvizit tarayıcı
Kartvizitin resmini çekin. Kartvizit Okuyucu'yu kullanarak metni tarayın, sonra da kayıt olarak kaydedin.
Sony Ericsson P1i kitinde
Telefonunuzu en verimli şekilde kullanmak için gereken her şeyi bu kutuda bulacaksınız: 512MB Memory Stick Micro™ (M2™) birimi, portatif mikrofon kulaklık, masa üstü standı ve yedek Stylus. Ayrıca PC yazılımı ve kolay senkronizasyon için USB kablo.
Symbian™ İşletim Sistemi
Mobil aygıtlar için telefonunuza yeni uygulamalar yüklemenizi sağlayan açık bir işletim sistemi.
Push e-posta
Evdeki bilgisayarınızda olduğu gibi cep telefonunuzda da anında e-posta özelliği mevcuttur. Mesajlar geldikleri anda doğrudan telefonunuza gönderilir. Ek bilgiler
3G
Geniş bant İnternet'e hızlı ve kolayca erişin. Hareket halindeyken video görüşme yapın, gerçek zamanlı ses ve video izleyin, İnternet'te gezinin, multimedya mesajları ve e-posta gönderip alın.
El Yazısı Tanıma
Stylus kalem kullanarak dokunmatik ekrandan metin girişi: Normal kalemle yazar gibi bir harf yazın. Stylus kalem, yazdığınız harfi, klavyede karşılığı olan harfe dönüştürür.
Dokunmatik ekran
Stylus kalemi ya da işaret aracını kullanın, ekrandaki simgelere ve menü öğelerine dokunarak telefon menüsünde gezinin.
İnternet - İstediğiniz her yerde
Gerçek anlamda mobil İnternet, Web'de keyifle gezinmenizi ve e-postanızı istediğiniz her yerde telefonunuzdan etkin bir şekilde yönetmenizi sağlar.
RSS akışları
Seçilmiş Web sitelerinden ve bloglardan son dakika haberlerini ve başka içerik öğelerini almak için telefonunuzu kullanabilirsiniz. Yalnızca RSS akışına abone olun ve bilgilerin size ulaşmasına izin verin.
Entegre kamera
Ekranlı vizöre, özel menülere, telefondaki görüntüleme ve mesajlaşma özellikleriyle doğrudan etkileşim özelliğine sahip dahili dijital kamera.
Video görüşme
3G telefonunuzla yüz yüze konuşma yapın. Video görüşme sırasında konuştuğunuz kişinin gerçek zamanlı, canlı video görüntülerini izleyebilirsiniz. Bu sayede karşınızdaki kişi de sizi görebilir.
Müzik tanıma
Bu ses nedir? Müziği yalnızca birkaç saniye çalın, TrackID™ (Gracenote Mobile MusicID tarafından desteklenir) size birkaç saniyede şarkı adı, şarkıcı/topluluk ve albüm bilgilerini getirsin.
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=tr&lc=tr&ver=4000&template=pip1&zone=pp&pid=10864#

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Bu adresten mükemmel çözünürlükte minimum 7şer mb'lik resimlere ulaşabilirsiniz
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=global&lc=en&ver=4001&template=pc3_2_3_1&zone=pc&lm=pc3_2&pid=10864&esi=true

VİDEO

2wicky'den P1i İncelemesi

İlk izlenimler

Öncelikle cihazın malzeme kalitesini çok başarılı buldum. Bendeki tester olmasına rağmen (Muhtemelen çok hor kullanılmıştır) en ufak bir gıcırtı, gevşeme vb bulunmuyor ve uzun süre de olmayacak gibi görünüyor. Ekran konusunda çok başarılı, daha önce kullandığım dokunmatik ekranlarda en sık yaşadığım “gün ışığında ekranı görememe problemi” p1 de yok. 2,6 inchlik ekran gün ışığında hiç zorlamıyor.

Qwerty keyboard çok pratik ve rahat. İki elinizide kullanarak çok hızlı yazabiliyorsunuz. Ben alışık olmamama rağmen çok rahat kullandım. Tabi ayrıca dokunmatik klavyeyi veya el yazısı tanıma özelliğini de kullanabilirsiniz. (El yazısı tanıma konusnda tr karakterlerde problem yaşanıyor elbette)

P serisi kullananlar bilir cihazda bulunan tekerlek, menülerde ve geçişlerde çok işe yarıyor. Neredeyse pc deki mouse gibi.

Bazı telefon özellikli pocket pclerde olduğu gibi aramalarda ve sinyal seviyesinde hiç bir problem yok. Telefonda konuşma ses seviyesi yeterli düzeyde.

K790 kadar olmasa da iyi fotoğraf çekiyor (3,2 MP olduğu için k790i ile karşılaştırdım). Dual led e sahip. Arayüz bir smartphone a göre gayet hızlı. Kamera tuşuna bastıktan 6 saniye sonra kullanılabilir duruma geliyor. Denklanşöre bastıktan sonra fotoğrafı çekmesi 3 saniye sürüyor. Standart bütün Sony Ericsson kamera ayarları yer alıyor.

sıfır ışık

Cihazın hoparlör sesi çok yüksek ve kaliteli sayılır. Kulaklık sesi ise orta derecede. Ekolayzır (Yüksek tiz, Normal, rock, parti, pop, dans, jazz, klasik, konuşma modları) ve W serisinde bulunan mega bass özelliğ P1 de de var. Radyosu RDS destekli, 20 kanal kaydedebiliyorsunuz. Uzunca bir süre mp3 ve radyo dinledim beni tatmin etti müzik kalitesi. Tabi bir w900 kadar kaliteli ses beklemeyin.

Kızılötesi, bluetooth ve wi-fi mevcut. Evdeki wireless ağa bağlanmam çok kolay oldu. Basitçe menüden wlanı etkinleştiriyorsunuz. Ağları taratıyorsunuz ve şifrenizi girerek internete giriyorsunuz. Başka bir ayar istemiyor. Önceden yüklü ayarlar olabilir düşüncesiyle telefonu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denedim wi-fi bağlantısını ve yine sorunsuz bağlandım.

Cihazda Opera 8.0 web Browseri yüklü. Bir çok web sayfasını aynı anda açabiliyorsunuz. Sayfaların yüklenme hızı gayet iyi. Mig33 gibi mesajlaşma programlarını gayet rahat ve hızlı çalıştırıyor. Tabi yatay pozisyonda da kullanabiliyorsunuz ekranı.

Bana gelen cihazda 1120 Mah batarya var. Sanıyorum satılanlarda 950 mah lık batarya olacak. Cihazda fazla wi-fi kullanıp müzik-oyun takılmadığınız sürece pili 2 gün idare ediyor. Ama özellikle wi-fi devredeyken batarya çok hızlı boşalıyor. Açıkçası beni en fazla rahatsız eden dezavantaj bu oldu. Pil bitecek diye endişelenip wi-fi kullanamayınca insanın sinirleri bozuluyor. Yani n95’teki gibi bir pil problemi yaşayabilirsiniz. Bir başka sevimsiz durumda aynı p990i deki gibi kapalıyken alarmın devreye girmemesi. Alarmın çalması için cihazı gece açık bırakmak gerekiyor.

Ekranda default olarak gelen 5 kısa yol haricinde 10 adet kısa yol da siz ekleyebiliyorsunuz. M600i de bu mümkün değildi. Default olanlarıda değiştirip başka kısayollar atayabiliyorsunuz. Telefonun kullanımını bu kısayollar çok kolaylaştırıyor.

Kullandığım süre içinde bir çok uygulamayı aynı anda çalıştırdım. Sadece bir çok uygulama açıkken internete girdiğimde bir yavaşlama oldu cihazda. Onun dışında m600i ye göre çok hızlı.

Sonuç olarak Syimbian veya wm işletim sistemli cihazları pek sevmememe rağmen p1 bence çok başarılı. Özellikle wm cihazlarda yaşanan telefon bağlantısı problemleri olmayışı, bir çok uygulamayı kasılmadan aynı anda çalıştırabilmesi, w serisine yakın ses kalitesi ve 3,2 mp lik kamerasıyla akıllı telefon sevenlerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilir.

Cihazın daha pek çok özelliğini henüz inceleyemedim (Quick office, video çekimi vb), ilerledikçe buraya aktaracağım. Ayrıca cihazın kendi fotoğraflarınıda ekleyeceğim. P1 bir süre daha bende kalacak. Bu arada sormak istediklerinizi cevaplamaya çalışırım.

Not: GPS alıcısıda P1 ile gelmedi bana o yüzden o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

eiskent'ten P1i İnceleme

Forumda 87. sayfaya geldiğimiz şu günde bir incelemenin yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu sayfalarda P1 ile ilgili birçok bilgi edinebildiğimiz gerçek ancak, satınalmak için karar verme aşamasında olanlar için aşağıdaki incelemenin yararlı olacağı kanaatindeyim.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, P1 telefonumuz (evet cihazımız aslında bir telefon ancak özellikleri itibari ile PDA'lar ile yarışabiliyor.) dokunmatik ekran, tam q klavye, kablosuz bağlantı, mavidiş, kızılötesi, radyo, gps(harici), 3G, radyo, 256bin renk ekran, güçlü pil ömrü, özelliklerini bünyesinde bulunduran tek telefon. Şöyle söylemek istiyorum; kablosuz bağlantı (wlan) seçeneği cep telefonu olarak sadece 10 modelde var. Bu özelliklerin bir bünyede toplanmasının fiyata yansıması da kaçınılmazdı elbet ancak fiyat olarak sony-ericsson'un piyasadaki muadillere göre daha yüksek bir fiyatla pazara çıkmaması müşterileri bir nebze olsun sevindirdi. Bugüne kadar birçok telefon kullandım, aşağıda incelememde karşılaştırmalar yapacağım ancak cihazımız PDA'lar ile mukayese edildiğinden bir önceki cihazım ASUS P525 ile daha çok kıyaslayacağım. Son olarak buradaki görüşlerim tamamen subjektif olup, kesinlikle reklam veya kesin doğruluk taşımamaktadır. Beğeni kullanıcılar için değişebilir elbet. Gelelim incelemeye;

1-) KUTU İÇERİĞİ: Cihaz gri bir kutu içerisinde; P1, 512 mb ms M2hafıza kartı (P1'e takılı), Masa üstü standı, USB Kablosu, Şarj cihazı, Stereo Kulaklık, Wayfinder GPS cihazı, GPS cihazı için araç şarjı, Kılıf, Yedek kalem, Kullanma kılavuzları, 2 Mb internet paketinin verildiği bir kazımalı kart, P1 üyelerinin acil ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kredi kartı formunda hazırlanmış üzerinde yardım telefonunun bulunduğu kart, garanti belgesi ile geliyor. Kutu içinde hiç bir parça hareket etmeyecek şekilde dizayn edilmiş ve en dış bölümde naylom kabı var. Yani cihaz ilk sizin tarafınızdan açılıyor. Bu arada benim telefonun üzerinde Eko Grubun etiketi var. Servis olarak KVK servisleri, Genpa ve Asya servislerinden yararlanılabileceği belirtiliyor. Genel olarak karşılaştığım en zengin kutu içeriği diyebilirim.

2-) CİHAZIN DIŞ GÖRÜNÜMÜ VE DİĞER PARÇALAR: Telefonumuza ilk baktığımızda made in China yaısı sizi yanıltmasın. İşçilik kalitesi olarak tek kelime ile mükemmel. Ön dış yüzeyi fırçalanmış gerçek metal ve piyano kaplamalı tuş bölümlerinden oluşuyor. Tuşlar sert plastik ve iki yönlü. toplam 20 adet tuştan oluşan Q klavye aynı zamanda numerik tuş takımı olarak kullanılabiliyor ve tuşlarda basmama, tıkırtı, boşluk gibi problemler kesinlikle yok. Telefonumuzun arka yüzeti, süngerimsi palstik diyebileceğim yumuşak bir malzeme ile kaplanmış, eli hafifçe okşuyor ve sıcak bir his veriyor. Arka kapak tam oturuyor ve kesinlikle tıkırtısız. Pilimiz ince K750 ve K790 pillerine çok benziyor ve aynı özelliklere sahip. Standary usb ve şarj cihazı ile gelen telefonumuzun, masa üstü şarj cihazı gri plastilten yapılmış, üzerinde şeffaf bir ayağı da var. Bu şeffaf ayağı fonksiyonel olarak kullanamadım. Ekran dokunmatik, ve sert değil. Ortalara doğru hafif bombeleşiyor. ASUS'da ekran tahata gibiydi. ekrana dokunulduğu anda hiç boşluk hissedilmezdi. Gerçi komutlara cevap vermede hiç bir sorun yok ancak ekran biraz daha sert olabilirdi. Telefonumuzun kalemi gayet güzel dizayn edilmiş, yuvasına kolay giriyor biraz zor çıkıyor. Bu işçilik kalitesi ile de P1!imiz diğer cihazlardan birkaç gömlek üstün. Özelikle nokia cihazların arka kapak problemlerini bilem arkadaşlar kağıt sıkıştırılmadan da arka kapaklar için gayet güzel çözümlerin fabrikasyon olarak üretilebildiğini bu cihazda görecekler. Harici GPS cihazı avuç içi boyutlarda, renkli ışıkları ile hoş bir görünüm sunuyor. Vatanbilgisayar'ın sitesinde Royaltek GPS cihazı veriliyor diye bir ibare gördüm, o cihaz hakkında yorumum yok, çünki görmedim.

3-) EKRAN ÖZELLİKLERİ: Cihazımızın en yumuşak karnı bu ekran. K790'da oldukça parlak görüntü veren alan 240*320 piksellik 256.000 renklik ekran, boyutları büyüyünce sanki ferini kaybetmiş ve keskin hatlarını yitirmiş. Asustaki 65000 renk ekrandan daha parlak ve daha kaliteli ancak 16 milyon renk olmasa bile çözünürlüğü arttırılarak kullanılabilirdi. Komutları anlamada, el yazısı tanımada hiç bir sorun yaratmayan ekran ASUS'tan çok daha iyi performans veriyor ancak gene belirteyim bombeli olmasa daha iyi olurdu.

4-) TUŞ TAKIMI: Güzel konumlandırılmış ve ilk defa kullanacağınızı tahmin ettiğim bu tuş takımını iddia ediyorum alışınca çok beğeneceksiniz. İlerde başka telefona geçince çok zorlanacağız. Standart Q klavyeyi bünyesinde bulunduran tuş takımı iki yönlü planlanmış ve istediğiniz yöne basmak hiç de zor değil. İki elle kullanımlarda daha da rahat olan klavye noktalı harfleri kullanmak istediğinizde aynı tuşa iki üç defa basmak üzerine prensiplendirilmiş. Numara kullanılması gereken yerlerde iki yön, tek no'ya atanmış. Yani "e" ve "r" harflerinin bulunduğu tuş "1" rakamı için de kullanılıyor ve siz ister "e" ister "r"ye basın 1 yazabiliyorsuznuz. Eğer bu tuş takımı yetersiz geldiyse sanal klavye, o da olmadıysa kalemi kullanabilirsizni. SAnırım bu kadar seçene k hiçbir tel ya da PDA'da yoktur. ASUS ta Q klavye yoktu ve numerik tuş takımı tam bir hayal kırıklığı yaratmışti.

5-) MENÜLER, FOTOĞRAF, SES KALİTESİ, BAĞLANTI VE GPS: Kişiselleştirilebilen bir menüye sahip olan P1'imiz ana ekranda üst bilgi çubuğunda sol köşeden sıra ile

- Bağlantı seçeneklerinin yer aldığı bölüm,
- Sinyal seviyesinin yer aldığı klasik ericsson bar tipi çift renk gösterge (seviye düştümü renk değiştiren barlar)
- bağlantı seçeneklerinin(eğer aktifse), cevapsız çağrıların gösterildiği bilgi çubuğu,
- gene klasik ericsson pil göstergesi
- En son kullanılan programların kontrol edildiği, yine arka plana atılmış olan uygulamaların kapatıldığı Görev yöneticisi imgesi yer alıyor.

Orta bölümde, operatör bilgisi, ve hücre bilgi ekranı yer alıyor. Asusta bu ekranı göremediğim için hep yadırgıyordum.
Daha alt bölümde PDA'larda görmeye alıştığımız bugün ekranının symbian'a uyarlanmış istediğiniz şekilde içeriği değişen 5 adet kısa yol satırı (bunlar simge değil yazı) mevcut.

Saat ve tarih bilgisinin hemen altında ise 5 adet kısayol ikonumuz mevcut. Bu ikonların tamamını ekrandaki OK işareti ile görebilirsiniz ve boş olarak gelen ikonlara istediğiniz kısayolları atabilirsiniz. İkonların hepsi parmağınızın ucuyla dokunabileceğiniz kadar geniş.

En alt satırda ise girdiğiniz menülere göre değişen 3 adet dikdörtgen kutucuk var. Parmağınızla gene rahatlıkla dokunabiliyorsunuz. Arama cevaplama ve bitirme bu kutucuklardan yapılıyor ve PDA'lara göre inanılmaz kullanışlı.

Menüler arasında geçişleri, parmağınızla, kalemle, tuş takımı ile veya telefonumuza özel sol yandaki jog dial (3 ahereketli) ile yapabiliyorsunuz. Jog dial'in altındaki geri tuşu ile ekrana dokunmadan menülerden geri çıkabiliyorsunuz. Bu tuşa kısa bir süre batığınızda tuş kilidini devreye alıp çıkarabiliyorsunuz. P1 dokunmatik ekranlı bir telefon ve bütün kolaylıkları kullanıcıya sunuyor. ASUS'ta özellikle çok zorlandığım telefon işlemlerinde p1 gayet kolay kullanım olanağı veriyor.

Telefon rehberi, bir kişiye 1'den fazla no tanımlanmasına izin veriyor ancak K750 ve K790'dan farklı olarak bir kişiye 1'den fazla cep telefonu ataybiliyorsunuz. Gene nokia symbianlardan tanıdık gelen, cep, cep(iş), telefon(ev) telefon(iş) gibi seçenekler P1'imizde mevcut. Aram kayıtlarında ise takip görevi gibi enterasan detaylar bulunurken, nokialarda bulunan aynı no'nun 1'den fazla yaptığı aramaların hepsini, görebildiğimiz menü maalesef tüm ericssonlarda olduğu gibi p1'imizde de mevcut değil. Yani diyelim aynı no ile 5 kere görüştünüz. İlk görüşme saatinizi göremiyorsunuz, sadece en görüştüğünüz kayıt mevcut.

Ajanda oldukça detaylı, bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

160 mb'lik tel hafızası 20mb'si dolu olarak geldiği için oldukça yeterli geliyor. ancak, 512 mb'lık hafıza kartı aslında yetersiz. Pek te detaylı sayılmayan bir navigasyon haritası yüklendiğinde zaten pek bir boş alan kalmıyor.

Windows benzeri hazırlanmış klasörler ile dosya yöneticisi sorunsuz çalışıyor. Telefonumuz belki biraz ağır çalışıyor ancak kesinlikle kilitlenme yapmıyor.

3.2 Mp'lik fotoğraf makinesi tatminkar düzeyde, auto focus ve hızlı sayılabilecek deklanşör refleksi ile tüm pda'lardan üsütün diyebilirim. Yaklaşık 6-7 sn'de foto çeken ASUS zaten hız olarak çok gerilerde kalırken görüntü kalitesi ile de P1'le boy ölçüşemezdi.

wLAN ile bugün yaptığım denemelerde, arkadaşımın kullandığı asus ile yan yana pozisyonda p1 3 adet kablosuz ağ görürken, asus hiç bulamadı. Ancak tüm ağlar şifreli olduğundan bağlantı kuramadım. Evde de kablosuz modem kullanmadığım için kablosuz ağ ile ilgili yorum yapamıyorum. GPRS ile internet bağlantısı kullandığım tüm telefonlardan daha hızlı. Mavidiş ve kızılötesi ile veri alıp vermede hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Telefonun dahili kulaklığında hiç bir cızırtı, hışırtı yok. Karşıda konuşan kişinin sesini çok net ve pürüssüz duyuyorsunuz. Telefonun ilk versiyonu ile gelen radyo ses seviyesi çok iyi değildi ancak, çekim gücü oldukça kuvvetliydi. P1'e yaptığım güncellemeden sonra denemedim. Dışarıya çıkan hoparlör sesi yeterli ve net. Hoparlörse çatlama ve zırlam yok. Yanlız P1 ile birlikte gelen kulaklık çok vasat, başka ericsson kulaklıklarla çok iyi sonuçlar alınabiliyormuş.

Pil performansı tel çok yeni olduğu için tam ortaya çıkmadı. çok oynamam, GPS ile uzun denemem neticesnde ilk şarjı 2 gün gitti. Genelde masa üstü standına bağladığım şarj cihazı ile telefonu mu her standın üstüne koyduğumdan şarj oluyor. Bu yüzden 20 aralıktan beri 1 defa tam şarj ettim.

GPS cihazı 1 yıllık wayfinder üyeliği ile birlikte geliyor. Forumda da çok sık anlatıldığı üzere, rotaları çizerken GPRS veya WLAN ile bağlantı kuran program GPRS'ten kaçınan kullanıcılar için sorunlu ancak haritası ve bilgilendirmesi çok güzel. Türkçe olarak komutlarla sizi yönlendiren program, önerilen güzergahtan çıktığınızda sizi uyarıyor, belli bir süre sonra siz başka güzergahtan gitmeye devam ederseniz yeni rota çiziyor ancak maalesef GPRS'e bağlanarak. Dün TOMTOM haritasını da kurmayı başardım ancak haritası biraz detaysız geldi bana. GPS cihazı sadece araç çakmağından şarj oluyor, daha doğrusu başka bir adaptör gelmiyor. Forumdaki öneriler doğrultusunda kalın uçlu nokia şarj cihazı gihaza uymadı. Dolayısı ile evde şarj edemedim.

6-) GENEL DEĞERLENDİRME: Ericsson'un sony ile birleşmesi esnasında ilk olarak ortaya çıkan P serisi, selefi olan modellerde, sadece özellikleri ilgisini çeken ve kullanabilen müşterilerin tercihleri arasında yer alıyordu. Genelde büyük ekranlı olmalarının verdiği boyut dezavantajlarına rağmen bilinçli p serisi kullanıcıları pek şikayetçi olmadılar telefonlarından. Ekranla birlikte boyutları küçülen, incelen, fonksiyonel tuş takımı sayesinde pratiklik kazanan P sersinin en genç üyesi P1i, bu haliyle klasik p serisi müşterilerinin yanısıra, özellikli telefon kullanmak isteyen ancak boyut sorunu yüzünden klasik telefona talip kullanıcıları yönelen klasik telefon kullanıcılarını , 1.000.-YTL'lik fiyatı ile de tercihini daha yüksek fiyatlı PDA'lardan kullanan telefondan daha çok beklentisi olan PDA kullanıcılarını kendisine çekecek gibi. Çoğu PDA'da bulunan GPS çözümünü de harici bir cihazla müşterisine sunan P1 sağladiğı bir çok fonksiyonel özelliğe rağmen, özellikle aslını unutmayarak ödün vermediği telefon kalitesi ile de PDA'alrdan 1 adım önde. Cihazın telefona bilgisayar özellikleri katılmış fonksiyonel bir aygıt olduğu unutulmaması gereken nokta. Tabiki kullandığı symbian sisteminin özellikle program temini bakımından Windows mobile'ın bir hayli gerisinde kaldığı bir gerçek. Sınırlı sayıda olan ek symbian uygulamalarının artacağını ümid ederek, P1'in muadilleri arasında çok çok iyi bir model olduğunu belirtmek isterim.

Tüm P1 kullanıcılarına telefonları ile hayırlı haberler almasını dileyerek, tercihimde çok önemli rol oynayan bu başlık altındaki kullanıcılara teşekkürlerimi iletirim.

Saygılarımla.

***CoNDoR***'dan Yararlı Bilgiler

WIFI ile bağlanıldığı halde web sayfası açılmıyorsa Power Saving Mode kapatılmalıdır

Arkadaşlar TOMTOM 6 TÜRKİYE HARİTASI VERSİYON 6.50

2 parttan oluşuyor. Hafıza kartına Tr_650 numarasını atıyorsunuz. Gerekirse yukardaki programın içindeki programla register edin. Tomtom direk görecek sanırım. Görmezse ayarlardan halledin.
(Upload 1 buçuk saat sürdü )

http://rapid&share.com/files/68564684/TTN_TR_650_MAP...DH.part1.rar
http://rapid&share.com/files/68557584/TTN_TR_650_MAP...DH.part2.rar

& işaretini kaldırın. Şifre: condor

Herkese kolay gelsin Haritadan çok aşırı detay beklemeyin ama. Yine iyi ama süper değil

Arkadaşlar size söz verdiğim gibi, sınavlarım bitti ve artık yavaş yavaş sizler için yazılar hazırlamaya başladım ve ilkini şimdi yayınlıyorum.

SEUS ile Telefon Firmware Güncelleme Rehberi v1.0t (by ***CoNdoR***)

Hepsini ben yazdım benim emeğimdir. Hepinize hayırlı olsun. Download linki:

http://rapid&share.com/files/74523191/SEUS_GUNCELLEME.pdf

Aradaki & işaretini kaldırın.

ank7777'den Garmin Kurulum Anlatımı

Garmin Mobile XT Versiyon 4.10.60 for UIQ 3.0
Uygulamayı bugün 20+20 km boyunca test ettim hiç bir sapma yok.
Harita ise bildiğimiz 80 MB ayrıntılı harita.

Garmin Mobile XT Versiyon 4.10.60 for UIQ 3.0 yazılımının P1'e yüklenmesi için yapılması gerekenler.
Bu versiyonda türkçe menü yoktur. Menüyü ingilizce olarak kullanabilirsiniz.
Fakat sesler türkçedir.

** Garmin yüklü ise telefondan kaldırıyoruz, şifre dosyalarını ve haritayı yedekledikten sonra , karttan da siliyoruz. **

Uygulamanın kurulması için gerekli dosyalar

http://rapid share_com/files/79687211/01GarminMobileXTSupportFiles_4.rar
http://rapid share_com/files/79684222/02GarminMobileXTFreeBasemap_4.rar
http://rapid share_com/files/79686574/03GrmMobXTforSUIQ3_41060.rar

117MB'lık detaylı Türkiye haritası
http://rapid share_com/files/79959126/nav10.part1.rar
http://rapid share_com/files/79968022/nav10.part2.rar

1)
P1 telefonunuzu bilgisayarınıza dosya transferi modunda bağlıyoruz.
2)
01GarminMobileXTSupportFiles_4.rar dosyasını herhangi bir dizine açmak gerekiyor.
Dizin içerisindeki Setup.exe dosyasını çalıştırıp, hedef olarak telefonun kartını gösteriyoruz.
3)
02GarminMobileXTFreeBasemap_4.rar dosyasını herhangi bir dizine açmak gerekiyor.
Dizin içerisindeki Setup.exe dosyasını çalıştırıp, hedef olarak telefonun kartını gösteriyoruz.
4)
03GrmMobXTforSUIQ3_41060.rar dosyasını herhangi bir dizine açıyoruz.
Dizin içerisinde 4 adet dizin vardır. Bu 4 dizini kartın içerisine kopyalıyoruz.
Kart içerisinde
/Garmin
/private
/Resource
/sys
isminde klasörler olacak.
5)
nav10.part1.rar ve
nav10.part2.rar dosyası içerisinden çıkan gmapsupp.img dosyasını,
karttaki Garmin dizini içerisine kopyalıyoruz.
6)
Bilgisayar ile telefonun bağlantısını kesip, telefondan
\Garmin\Apps\Symbian\Res\GarminMobileXT.sis uygulamasını çalıştırıyoruz.
uygulama kuruluyor.
7)
Telefonun kart id'sini meşhur programa girerek uygulama ve haritanın şifresini öğreniyoruz.
Kart ID'sini GarminDevice.xml içerisinde görebiliriz.
Meşhur programda Select Map Product kısmında Custom Map'i seçiyoruz.
MapId alanına 848 giriyoruz.
Meşhur program yok ise sorunuz.
8)
Telefonu tekrar bilgisayarınıza dosya transferi modunda bağlıyoruz.
karttaki garmin dizinindeki SW.UNL dosyasına uygulama şifresini giriyoruz.
karttaki garmin dizinindeki GMAPSUPP.UNL dosyasına uygulama şifresini giriyoruz.
9)Bitti.

PHI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 11 Şubat 2008; 19:09:54 >

oktayakgoz

16 Nisan 2007; 21:27:38 

tam zamanında çıkarsın bakalım nasıl bişiler olacak. e90 dan vazgeçeceğim heralde.

Asus P526 + HBH 600
SonyEricsson M600i
Acer 5315
w850ii

16 Nisan 2007; 21:46:10 

eğer m610i çıkarsa hemen alırım.çok güzel görünüyor..çok karizmada..sybian da var oh beee

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Nisan 2007; 14:37:59 

w999i yi merak ediyorum. ekranı kucuk gibi geldi. cozunurluge bakarsak tabi. googleda bayagı bi aradım. bulamadım resmini. neyse mayısı bekleyelim.

buraoca2