Şimdi Ara

Hatırlatma: iPhone'lar için indirimli pil değişim kampanyası 31 Aralık'ta sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Pil performansı eskisi gibi olmayan bir iPhone'unuz varsa yeni pil takılmasının zamanı gelmiş demektir. Bildiğiniz gibi Apple'ın şu anda 319 TL'lik normal fiyat yerine 199 TL gibi indirimli fiyatla yararlanılabilecek bir pil değişim kampanyası var.

     

    Ayrıca Bkz.Infinity-O ekranlı dünyanın ilk telefonu Galaxy A8s'in tanıtılacağı tarih açıklandı
    Ancak iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri için geçerli olan bu kampanya 31 Aralık tarihinde sona erecek.

     


    Eski iPhone'ların kasten yavaşlatıldığı ortaya çıkmıştı


    Apple söz konusu pil değiştirme programını eski iPhone'ların performansını düşürdüğü ortaya çıkınca başlatmıştı. Şirket daha sonra ise bunu pili yıpranmış iPhone'ların beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için yaptığını söyledi.

     

    Sonuç olarak kullanıcıların 31 Aralık tarihine kadar indirimli fiyattan yararlanma imkanı var. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yukarıda bahsi geçen tüm modeller için garanti kapsamı dışında pil değişim ücreti 199 TL'den 319 TL'ye yükselecek. iPhone X’un batarya değişim ücreti ise 449 TL olacak.



  • Daha önce ekrani tamir görmus (yani apple tarafindan degil baska bir telefon tamircisi tarafindan) iPhone 6 icinde gecerli olurmu bu kampanya yoksa mudahele edildigi icin Apple parasini versekde bakmaz mi ? Bilgisi olan var mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden 129₺ idi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bursa da 140 liraya değiştirdim 6 nin pilini
  • Garanti süresi bitmiş bir iphone se'nin pil değişimi ne kadar acaba?

  • Apple'a bak devlet gibi sene başında zam yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne indirimmiş gerçekten bu fırsat kaçmaz.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deji batarya aldım memnunum. 200 lira veremem. 80 liraya hallettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünsenize. Adamlar telefonu yavaşlattık diye bir de batarya satıyorlar.
    80 lira edecek ama daha önce 129 a değiştirdikleri bataryayı "Normalde 319 ama 199 a değiştiriyoruz" deyip fırsat locası yapıyorlar...

  • 120 lira için mi bu kadar çayırtı??

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Dolar 1 lira olsa o pile ödeyeceğiniz para maksimum 35 lira zaten. 29 dolarlık pile döviz kuru + KDV bindirince Apple mı suçlu oluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekirdağ'da 219 lira oldu bu batarya işi yetkili serviste diğer şehirler ne alemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Dolar 1 lira olsa o pile ödeyeceğiniz para maksimum 35 lira zaten. 29 dolarlık pile döviz kuru + KDV bindirince Apple mı suçlu oluyor?
    Sen olayı anlamamışsın bence.

    Şimdi iphone 6 ve 6s serilerinde, ister satın alınma zamanına bağlı olarak, isterse her kullanıcının değişen bataryayı şarj deşarj sürelerine bağlı olarak, batarya şarj tutma kapasitesi 2 sene garanti verdiğin bir cihaz da, düşmeye başlayınca,benim ve birçok kullanıcı nın iphone u arada brick olup, batarya standby süreleri vb şikayetler artınca bunun çözümü olarak çaktırmadan hem işlemcisini bir yazılım güncellemesi ile downclok yapıcaksın, sonra foyan ortaya çıkınca bunu müşterinin yararına yapmışsın gibi,

    (garanti kapsamında bataryaları ücretsiz değiştirmek yerine)

    işlemciyi olması gereken hızda kullanmak istiyorsan ya batarya nı değiştireceksin, ya da al sana downclock butonu ister yavaşlat istersen bataryan 2 sene den önce bu işlemci hızını kaldırmamaya başlayınca, batarya standby sürelerin düşünce ister değilştir, istersen menü ye ekledim kendin yavaşlat diye seçenek sunacaksın.



    Apple suçlu olurmu hiç dimi.


    O değil de hadi batarya şarj döngüsü eskiyince telefonları brick olanlar, batarya standby süreleri kısalanlar için, işlemciyi güncelleme adı altın da yavaşlatma gibi bir çözüm sunan Apple a sormak gerek,

    Foyası ortaya çıksın çıkmasın, bu işlemci yavaşlatma rezaletini yaparken, sıfır cihaz alan batataryası yeni iphone 6s kullanıcısı
    olan kullanıcıların suçu ne?

    Kendin den önce iphone 6 serisi satın alan kişiler sorun yaşamasın diye, bir güncelleme ile yavaşlatılmış telefonu yeni almış kullanıcıya kazık atıp, bu şekil de zorunda bırakmak neyin nesi?

    Apple lütuf etmiş garanti kapsamın da ücretsiz değişeceğine, bu güncelleme adı altında işlemci yavaşlatma rezilliği karşısında, indirimli batarya değişim programı başlatmakla.

    Apple bu abi! bana 4 sene güncelleme veriyor diye övünmeye devam edin siz.

    2 sene den sonrası hava civa, kullanıcının kullanım deneyimlerini, profili hakkında bilgi alıp takip eden, sömüren, eskitme politikası güde sözde güncellemeler.

    2 sene dolmadan, koyduğun batarya dan dolayı işlemciyi yavaşlatacaksam, O bionic 7nm teknolojik işlemcinin hızına neden O kadar para vereyim.
    Koyduğun batarya kapasitesi 2 sene O işlemciyi randımanlı desteklemiyorsa, ya batarya yı garanti kapsamın da ücretsiz değiştir, ya da her sene geliştirdiğin işlemci ile performansı eş değer batarya nın kapasitesini düzgün ayarla.

    Bu şeye benziyor, dünyanın en hızlı arabasını yapıp da, yakıt deposunu 40-50 litre yerine 20 litre ile sınırlaması yüzünden bir depo ile 100 km yapmasına.şikayetler üzerine Üretici de yazılımla hız limiti koyup diyor ki düşük hızlar da sürersen 200- 300km yol kat edersin diyip sorumluluğu kabul etmiyor. Düşük hızda kullanacaksam ne anlamı kaldı?


    Yurt dışında bu skandal ile kullanıcılar toplu olarak Apple a dava açtılar. Adamlar hakkını ararlar,

    Biz de ise indirimli değişim programı vs şöyle fiyat böyle fiyat diyince, Yok kur dolar şöyle olsa böyle olsa batarya şu fiyata gelirdi hesabını yapıp,

    Kraldan çok Kralcılar Apple ın ne suçu var diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 4 Aralık 2018; 16:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Apple'ın telefonları yavaşlatmasını yanlış buluyorum ve doğru olanı da ücretsiz değişim. Benim burada değinmek istediğim şey alım gücümüzdeki kayıbın yarattığı zorluk. Ücretli bile olsa 30 birim para ile millet pilini değiştirirken biz 200 birim para veriyoruz. Keşke 30 lira olsa da biz de Apple'a saydırsak. GTX950M'li bilgisayar bile ikinci elde 3500'e gidiyor yabancılarda ikinci eli 300'e gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl fırsarçılık bu işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazık şu telefona verilen paralara
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bir gıdım ileriye gidemeyeceğiz işte bu yüzden.

  • Yurt dışından pasaporta kayıtlı gelen ve 2 yıldan fazladır türkiye’de kullandığım 6 plus telefonum bu sözde kampanya ya dahil mi? Yani gidip bataryayı değiştirebiliyor muyum bende...
    Bilgilendirirseniz sevinirim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xiomia mi 6 candır;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.