Şimdi Ara

Intel kripto madencilerin enerji tüketimini yüzde 15 azaltma peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kripto para balonunun artık söndüğü ve madencilik trendinin tarihe karışacağı tahminleri havada uçuşurken ilginç bir hamle gündeme geldi. Yonga devi Intel kripto para madenciliğinde enerji tüketimini azaltma peşinde.


     


    Intel’in planı büyük


     


    Geçtiğimiz hafta ABD Patent Ofisi tarafından onaylanan yeni bir patent Intel’in yeni bir işlemci mimarisiyle Bitcoin madenciliğinde yüzde 15 civarında enerji tasarrufu sağlayabileceğini gösteriyor.


     


    Ayrıca Bkz.Intel mimari konferansı 11 Aralık tarihinde yapılacak

    Bilindiği üzere kripto para madenciliği uzun bir süre grafik gücü üzerinde ilerledi ve bir dönem ekran kartı pazarı adeta karaborsaya döndü. Sonrasında Bitmain ve Baikal gibi tasarımcıların işlemci bazlı özelleştirilmiş ASIC sistemleri öne çıkmaya başladı.


     


    Intel’in de hedefi uygulama odaklı entegre devre – ASIC pazarı olacak. Patentin açıklamasında SHA-256 şifreleme algoritmasını işleyen ASIC sistemlerin 200W üzerinde enerji tükettiği ifade ediliyor. Bu yeni yonga tasarımı hem enerji tüketimini yüzde 15 azaltacak hem de entegre devre boyutlarını da küçültecek. Ayrıca kazımların onaylanması sürecine yapılacak optimizasyon ile bu oranın artabileceği ifade ediliyor.


     


    Gelişmelere bakarsak Intel’in özel bir işlemci tasarımını piyasaya sürmeye hazırlandığı kesin gibi. Kripto para piyasasının son dönemdeki durumuna bakarsak Intel’in bir süre bekleyeceği tahminini yapabiliriz. Önümüzdeki dönemde madenciliğe olan ilgi yeniden yükselirse bu özel işlemci de piyasaya çıkacaktır.


     







  • Arka kapısı olacak mı?

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    intel unutmaz (north does not forget)
  • intel; bu da mı gol değil ya,

    biraz geç kalmadın mı, o balon patlayalı bir kaç gün oluyor
  • İnsanlar iki yüzlü ve aç gözlü hele ki konu para olunca.

    Lafa gelince ağaç, orman, habitat, bitki örtüsünün kirlenmesi azalması konusunda çok laf eder çok yırtınır ama konu para olunca bir çoğu harcadığı yüksek elektrik ve bunun karşılığında harcanan enerji ile iklim değişikliklerine neden olmasına rağmen kripto madenciliğine destek olur veya parasını coinleer yatırıp bu yıkıma en büyük desteği verir ve bunun lafını bile etmez.

    İki yüzlü insanlıktan bir nane olmaz bence.

  • Intel hele bir amd yi yakalasın da sonra bu fantezilere doğru yol alsın.

  • Ekrem heyecanlı.

  • Şuanda yerli otomobil yapmak tek başına birşey ifade etmez. Gelen bir 4. Nesil endüstri var. Önümüzdeki yıllarda araç üretmek bugünkü kadar önemli olmayacak. Ama otonom araç üretmek çok önemli olacak.En çok para eden kısım da bu yüksek teknoloji gerektiren kısımlar olacak. Yüzde 1 i yerlilik oranı olsa yeter eğer o yüzde bir olan şey sensörler , otonom sürüş donanımı ve otonım sürüş yazılımıysa. Bunun haricindeki yüzde 99 u üretecekseniz o da ucuz işçilik ve görece düşük katmadeğerli üretimdir. O da hiç birşey yapmamaktan iyidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.