Şimdi Ara

SpaceX, iki kez kullandığı Falcon 9 roketini yarın tekrar fırlatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • SpaceX, daha önce iki farklı görevde kullandığı Falcon 9 roketini tekrar fırlatmaya hazırlanıyor. Normal şartlarda 2 Aralık günü yapılması beklenen kalkış, SpaceX’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımdan anlaşıldığı kadarıyla 3 Aralık tarihine ertelenmiş. Şu an için uçuş saati 21:32 olarak gözükse de, SpaceX ara ara değişiklikler yapabiliyor. Güncel tarihi öğrenmek isterseniz en altta bulunan video etkinliğini takip edebilirsiniz. Kalkış bu video üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

    64 mini uydu yörüngeye taşınacak


    SpaceX’in kargo taşımak amacıyla kullandığı Falcon 9 roketi üçüncü defa fırlatılmaya hazırlanıyor. Bu fırlatma başarılı gerçekleşirse 64 mini uydu yörüngeye yerleştirilecek. İçlerinde Brezilya, Kanada, Güney Kore ve İngiltere’den müşterilere ait uydular mevcut. Bu sayı, ABD’den uzaya tek seferde fırlatılacak en fazla sayıda kargo rekorunu kıracak. Ancak dünya rekoru 104 uyduyla Hindistan’a ait.



    Ayrıca Bkz.SpaceX, Ay'a gidiyor: İlk Ay turistiyle anlaşmaya varıldı

    Falcon 9 roketi kargosunu yörüngeye ulaştırdıktan sonra Pasifik Okyanusu'nda bulunan bir drone gemi üzerine iniş yapacak. Falcon 9, Mayıs ve Ağustos aylarında yaptığı kalkışları başarıyla tamamlayıp, yer yüzeyine geri iniş yaparak şirketin en fazla sayıda tekrar kullandığı roket olmuştu. Yani SpaceX, aynı roketi ilk defa üçüncü fırlatılışına hazırlıyor. Eğer herhangi bir kaza yaşanmazsa dördüncü bir fırlatma yaşanması ihtimali mevcut.








  • Hindistan asıl ne yapmış öyle ya, 104 uydu neymiş.
    Bir de müşteriler arasında high school yani lise olması da epey dikkat çekici. Maşallah hangi ülkenin lisesi ise kalkmış spacecraft yapmış, üstüne gidip spacex ile anlaşmışta uzaya gönderttiriyor.

  • Uydular arasında "HIGH SCHOOL SPACECRAFT" (lise uydusu) görünce bir kez daha yıkıldım...

    Güzel ülkemde liselerde kimbilir neler oluyor acaba :( (aleyna tilki, tiktok vs)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.