Şimdi Ara

Siber saldırıya uğrayan Dell, müşteri şifrelerini sıfırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Teksas merkezli bilgisayar üreticilerinden Dell, Kasım ayı başında gerçekleşen bir siber saldırıyı açıkladı ve tedbir olarak müşterilerinin şifrelerini sıfırladığını duyurdu. Gelelim bu siber saldırının detaylarına...

     


    9 Kasım'da saldırıya uğradık 


    Dell, 9 Kasım 2018 tarihinde müşteri bilgilerinin yer aldığı sunucuya bir saldırının yapıldığını açıkladı. Şirket her ne kadar müşteri verilerinin sızdığına dair bir kanıt bulamadığını iddia ettiyse de, bunun gerçekleşebileceğini kabul ediyor. Veri hırsızlığından etkilenen müşterilerinin şifrelerini sıfırlayan şirket, çok aşamalı bir kimlik doğrulama süreci tasarladı.


    Bundan böyle artık tüm Dell kullanıcıları, dell.com sitesini ziyaret edip hesaplara ulaşmaya çalıştıklarında, şifrelerini yeniden oluşturmaları gerekecek. Dell yetkilileri, siber saldırı konusunda araştırmalara başladıklarını ve konuyu polise intikal ettirdiklerini de belirtiyorlar.

      







  • Büyük rezalet. Sitedeki şifreleri e-postalarıyla aynı şifreyse o e-posta da gitti demektir onu ne yapacağız dell bey?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Büyük rezalet. Sitedeki şifreleri e-postalarıyla aynı şifreyse o e-posta da gitti demektir onu ne yapacağız dell bey?
    O yüzden her site için farklı şifre kullanmanız gerekiyor. Birinde şifreniz patlasa diğer tüm hesaplarınız ele geçirilmesin diye. Ve mümkünse olan sitelerde mutlaka 2FA'yi aktifleştirin.

    Şahsen benim kullandığım 2 mail adresinin ikisi de internette şifreleriyle birlikte gördüğümden beri tüm hesaplarımın şifresini farklı yapıyorum.
  • 75'ten farklı sitede üyeliğim var ve her biri için çeşitli şifre kombinasyonları yaptım. Her biri için de ayrı e-mail adresim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohol Oula

    75'ten farklı sitede üyeliğim var ve her biri için çeşitli şifre kombinasyonları yaptım. Her biri için de ayrı e-mail adresim var.
    Benim de 40'a yakın sitede üyeliğim var ve hepsine rastgele şifre oluşturucu ile şifre koyuyorum. Tabi o kadar şifreyi yönetebilmek için ya bir Password Manager'a ihtiyacınız var ya da elle bir yere yazıp saklamanız gerekli(Tel-Pc veya bir kağıda). Password Manager'daki en önemli sıkıntı ya ora da hacklenirse ne olacak sorusu ama tabi bu sorunu yazdığınız şifrelerin olduğu kağıdın veya cihazının çalınması gibi durumlarda da yaşayabilirsiniz.
  • Bütün şifrelerim aynı, yönetime sesleniyorum... epostalarımı okuyabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben öyle basite kaçmayı sevmem. Şifreleri tek tek kendim oluştururum ve telefonumdaki not defterine kaydederim. Oradan ekran görüntüsü alıp hafıza kartıma atarım ve son olarak kağıda yazarım. Onu da fotokopiyle çoğaltıp saklarım. Ha bir de mesela "e" harfi varsa onu "f" olarak yazarım ki birilerinin eline geçerse bir işine yaramasın.. Genelde kendimi ajan gibi görürüm ama E-Devlet'te bile "Hakan88." gibi şifreler kullanan tanıdıklarımı gördükçe iyi ki böyleyim derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Hızlıca rastgele şifre oluşturup hesap açması çok çok daha kolay oluyor. Yapmıyorsanız eğer tavsiye ederim.
  • Teşekkür ederim ama ben işlerimi de gideceğim yolları da kestirme kullanmadan yapmayı/seçmeyi severim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine aynı şifreyi koyacak bir sürü kişi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.