Şimdi Ara

İtalya'da ihtiyarlık 75 yaşından sonra başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Roma'da düzenlenen Yaşlılık Hastalıkları Bilimi Toplumu Ulusal Kongresi'nde yapılan açıklamaya göre, İtalya'da yaşam süresi ve ilerleyen yaşlarda sağlıklı kalma oranları artış göstermiş. Floransa Üniversitesi'nden Profesör Niccolo Marchionni, "Bugün 65 yaşındaki birinini fiziksel ve zihinsel düzeyi, 30 yıl önce 40-45 yaşlarında olan birininkiyle aynı düzeyde. Bugün 75 yaşında olan biriyse, 1980'lerde 55 yaşındaki birinin sağlık düzeyine sahip. İtalya'da ortalama ömür beklentisi 1900'lerin başlarına göre 20 yıl kadar arttı. Üstelik 60-75 yaş arasındakilerin çoğu, bu yaşları sağlıklı bir şekilde geçiriyor" şeklinde konuştu.
     

    Sağlıklı yaşam beklentisi: İtalya'da 73, Türkiye'de 66 yıl 

    Kongrede verilen bilgilere göre, bilimsel anlamda yaşlılık sınırı, ortalama ömür beklentisinin dolmasına on yıl kala başlıyor. İtalya'da kadınlarda ortalama ömür beklentisi 85 yılken, erkeklerde 82-83 yıl civarında. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2016 verilerine göre, doğumda beklenen sağlıklı yaşam süresi İtalya'da 73.2 yıldı. Aynı rapora göre Türkiye'deki ortalama sağlıklı ömür beklentisi 66 yıl. Dünya genelinde ise bu oranın ortalaması 63.3 yıl. 
     
     
    Yaşlılık sınırının 75 olarak belirlendiği haberi İtalyan basınında, "yaş devrimi" ve "ihtiyarlık 75'ten sonra başlıyor" gibi başlıklarla yer aldı. İtalya'da bugüne dek yapılan araştırmalar, Akdeniz tipi, taze gıdalarla beslenmenin yanı sıra hareketli bir yaşamın ve güçlü sosyal bağların, yaşam süresi üzerinde etkili olabileceğini gösteriyor. İtalya'daki insanların %76'sı parkta yürüyüş yapmayı, %28'i sinemaya gitmeyi, %13'ü ise tiyatroya gitmeyi yaşlandıktan sonra da sürdürüyor.
     







  • Dünya'nın her yerinde kadınlar erkeklerden çok yaşar, ama erkekler daha geç emekli edilir. Sorsan kadın erkek eşitliği derler...

  • Emeklilik yaşı da 75 e çekilirse kimse şaşırmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah hepimize sağlıklı yaşlanmayı nasip etsin.
  • Ortalama insan ömrünün uzadığı doğru ancak bunun tek nedeni bebek ve çocuk ölümlerinin azalması.

    Azami insan ömründe fazla bir artış yok, iki bin yıl öncesine göre en çok 1veya 2 yıl farkeder. En büyük neden ise antibiyotiklerin icadı ve büyük savaşların azalmasıdır.

  • Bu haberi silin biri görür falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 1 Aralık 2018; 22:5:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün bizde yaşlanacağız umarım o gün geldiğinde yakışıklı ihtiyarlardan oluruz:D

  • TR’de de 60 yaşlarında ölüyoruz işte...

    Elin amerikanı da 97 yaşında ölen dedesi için daha çok gençti deyip ağlasın...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede 35

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi hatalı. Tıpta yaşanan ilerlemelerin ve hastalıklara karşı bulunan çözüm ve tedavilerin her yaşta insan ölümlerini azalttığı ve ortalama insan ömrünü uzattığı istatistiksel bir gerçektir.

  • türkiye' de çalışma şartlarındaki zorlukların artışı bu şekilde giderse o 66 50' lere iner 5-10 seneye kalmaz. çalışma saatleri, işçi ve iş sağlığı konusunda denetlemelerin arttırılması gerekli.


    o 66 ortalaması 2000 öncesi dönem sayesinde. mesai kavramı, çalışma saatleri ve günlük hayattaki stres daha azdı, insanlar daha az yıpranıyordu. küresel rekabet, şehirlerdeki yığılmalar, yoğun iş yükü, kaliteli yaşam, sağlıklı beslenme azaldığından durumun vehameti yakın zamanda ortaya çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.