Şimdi Ara

Avrupa Birliği, 2050 yılında iklim üzerine etkisini sıfıra indirmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Özellikle gelişmiş ülkeler sebep oldukları iklim değişimine dur demek için önemli atılımlar yapmaya başladılar. Avrupa Birliği de uzun zamandır benzeri çalışmalarda bulunuyordu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından belirlenen yeni hedefleri ise 2050 yılında iklim üzerine etkilerini sıfıra indirmek oldu.

    Enerjinin %80’i yenilenebilir kaynaklardan


    Listenin başında yenilenebilir enerji kaynağı yatırımları bulunuyor. Avrupa ülkeleri 2050 yılında enerji ihtiyacının %80 gibi oldukça önemli bir kısmını yenilenebilir kaynaklarından sağlamak istiyor. Ayrıca taşımacılığın elektrikli araçlar ile yapılıp, karbon ayak izinin azaltılması da planlar arasında. Enerji komisyon üyesi Maroš Šefcovic, Avrupa’nın bu isteğini gerçekleştirebilmesi için her yıl 175 milyar Euro ile 290 milyar Euro arası bir bütçe ayırması gerektiğini belirtti. Rakamlar her ne kadar büyük gözükse de Avrupa’nın, fosil yakıtlar ve sağlık harcamalarından yapacağı kar ile bütçenin önemli bir kısmını karşılayabileceği düşünülüyor. Özellikle hava kalitesi artacağı için sağlık harcamalarının hızla düşeceği tahmin edilmiş.


    Ayrıca Bkz.Süperiletken bantlar rüzgar enerjisi maliyetlerini düşürüyor

    Kağıt üzerinde bu istekler her ne kadar güzel gözükse de Avrupa Birliği’nin önüne bir çok engel çıkacak. Örneğin Almanya araçların emisyonun değerlerini düşürme, rüzgar/güneş santralleri kurma  gibi çalışmalara şimdiden başlasa da, Polonya hala büyük ölçüde kömüre bağımlı durumda. Yani bazı ülkelerin siyasi ve ekonomik sebeplerle bu değişime karşı çıkma ihtimali mevcut.








  • İndirseler ne olacak; Çin tek başına 3 Avrupa kadar kirletiyor atmosferi... Hem de çoğunlukla onların tükettiği malzemeler için...
  • Dünyayı ancak bu nesil kurtarabilir. küresel ısınma gerçekten tam olarak ciddiyetini kavrayabilen yok. yüzyıl sonunda kadar 1000ppm co2 ve 5 °C sıcaklık artışı (2 dereceden baslayacak 2050 bulmaz) zincirleme reaksiyon sonucu buzullarin erimesiyle buzul atından daha fazla co2 ve sera gazi salinimi, 2 °C de akintilarin degismesi ile İstanbul ve kiyi kesimlere kar yagamayacak anlamina geliyor. şimdiden deniz seviyesi 10 cm yukselmis durumda. ve şimdiki 408 ppm Co2 yüzyıl boyunca atmosferde, 300 yıl boyunca denizde eksilmeyecek. cunku co2 cok inatçı bir sera gazi. işin tuhaf tarafi kimsenin çokta umrumda değil. insanoğlu Kretase dönemine hazirlikli olsun Antroposen sona eriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa birligi 2050'ye kadar dagilmazsa indirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tugsataydin kullanıcısına yanıt
    Kritik eşik geçildi artık yapılacak çok bir şey yok diyorlar hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzulların erime hızının artması, daha sıcak mevsimler, kar yağmayan kış ayları, artmaya başlayan hastalıklar, salgın hastalıklar, kronik vakalar.
    Ardı ardına gelir çorap söküğü gibi.

  • Dünya soğudu mu kendini düzeltir ama ısındı mı zor.
  • Hani 2050 de her şey bitiyordu. Kendileri söyledi. İklim değişikliği, deniz florasının bitişi, eko sistemin çöküşü, petrolün bitişi, su savaşları, ahlaki bozulma buna bağlı isyan, ayaklanma ve yağmalamanın çoğalması. BM geçen hafta iklim değişikliğinin etkileri için 2030 yılını kritik eşik olarak uyardı. İklim değişikliğine bağlı olarak bu yüzyılda 2 metrelik su yükselmesi öngörülüyor. İtalya da(özellikle vatikan), amerika da, kuzey avrupa da(fransa) bu yükselmeden etkilenmemek için sahillerinde devasa boyutlu projeler yapmaktalar. Bir çoğu bitmiş durumda

  • bakalım biz görebilecez mi
  • 2050'de şuan yaşayan nefes alan kişiler 32 yıl daha yaşlı olacak o zaman kadar kim öle kim hala özellikle katkı maddeli şeylerle herşeyden önce gıda da temizlik lazım daha doğal olacak şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugsataydin

    Dünyayı ancak bu nesil kurtarabilir. küresel ısınma gerçekten tam olarak ciddiyetini kavrayabilen yok. yüzyıl sonunda kadar 1000ppm co2 ve 5 °C sıcaklık artışı (2 dereceden baslayacak 2050 bulmaz) zincirleme reaksiyon sonucu buzullarin erimesiyle buzul atından daha fazla co2 ve sera gazi salinimi, 2 °C de akintilarin degismesi ile İstanbul ve kiyi kesimlere kar yagamayacak anlamina geliyor. şimdiden deniz seviyesi 10 cm yukselmis durumda. ve şimdiki 408 ppm Co2 yüzyıl boyunca atmosferde, 300 yıl boyunca denizde eksilmeyecek. cunku co2 cok inatçı bir sera gazi. işin tuhaf tarafi kimsenin çokta umrumda değil. insanoğlu Kretase dönemine hazirlikli olsun Antroposen sona eriyor.
    Kuresel isinma diye birsey yok! Bu sadece Dunya kamuoyunu aldatarak "kuresel isinma" bahanesi ile milyarlarca dolar kazanan sirketler var. Onlar icin bu bir paravan. Eger bu konuyu ciddi olarak anlamak isteyen varsa lutfen kuresel isinma adi altinda hangi sirketlerin ne kadar paralar aldigini ve bu sirketlerin hangi ailelere ait oldugunu bir arastirsin.

    Suan olmakta olan iklimsel degisiklikler her 26.000 yilda bir olan Dunya'nin dongulerinden birisi sadece. Tipki mevsimler gibi. Ayni sekilde Gunes'in dongusel aktivitelerinin de etkisi var.




  • Peki Dünya'da düz mü hocam ya da uzaya hiç gidildi mi?
  • Yani dünyadaki bu işle ilgilenen tüm bilim adamları, şirketler tarafından satın alınmış mı diyorsun? Hepsi yalan mı söylüyor?
  • Buz devri hemen gelirse anca gaz ve petrol dayanır. Güneş enerjisi yetmeyeceğinden ve rüzgar çok azalacağından nükleer bile iyi gözükebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Yani dünyadaki bu işle ilgilenen tüm bilim adamları, şirketler tarafından satın alınmış mı diyorsun? Hepsi yalan mı söylüyor?
    Eger bahsettigim ailelerin kimler oldugunu arastirirsan bunun cok da zor olmadigini gorursun. Bu raporlari hazirlayan arastirma enstutulerinin cogu bu aileler tarafindan kurulmus ve bu enstutulerde calisan bilimadamlari bu ailelerin cikarlarina hizmet edecek sekilde raporlar hazirliyorlar. Bu aileler ayni zamanda Amerikan Federal Reserv Sistemini de ellerin bulunduruyorlar. ABD baskani bile denetleyemiyor. Dolayisi ile bu aileler istedikleri zaman dolar basabiliyorlar. Gerci cok yakinda Federal Reserv Sistemi ellerinden gidecek. Eger bu konuyu kendin arastirmak istersen asagidaki linklerden baslayabilirsin:

    https://calthomas.com/columns/climate-change-hoax-exposed

    https://www.moultrienews.com/opinion/human-caused-global-warming-the-original-and-largest-fake-news/article_2e6a66e4-4fa6-11e8-bcec-f7b91f80a914.html

    https://www.conserve-energy-future.com/top-10-unbelievable-reasons-that-prove-global-warming-might-be-hoax.php

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=UGqcweY1a3I

    https://www.amazon.com/Climate-Corruption-Politics-Behind-Warming/dp/1608320839




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Peki Dünya'da düz mü hocam ya da uzaya hiç gidildi mi?
    Eger gokyuzunde gordugumuz diger gezegenler ve yildizlar ucgen, cokgen, kare, silindir, koni gibi farkli farkli sekillerde olsaydi o zaman Dunya duz mu ? Dunya ucgen olabilir mi ? vs gibi sorular sorulabilirdi. Dolayisi ile bu konu tartismaya bile acik degil.

    Uzaya ise elbetteki gidildi ve cok da yogun olarak (Gizli uzay programlari kapsaminda) gidiliyor. Hatta sadece Gunes Sistemi'miz degil Samanyolu Galaksisi icindeki yerlere de gidildi ve halen de gidiliyor. Oralarda kurulmus olan usler ve koloniler de var.
  • Komplo teorilerinin çöktüğü yer tam da burası oluyor. Dünyanın envai çeşit ülkesinde, yüzlerce, binlerce bilim adamı var. Hiçbir şirket hepsini birden satın alamaz. Bunun paraylada ilgisi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Komplo teorilerinin çöktüğü yer tam da burası oluyor. Dünyanın envai çeşit ülkesinde, yüzlerce, binlerce bilim adamı var. Hiçbir şirket hepsini birden satın alamaz. Bunun paraylada ilgisi yok.
    Bir onceki cevabimda verdigim linkleri okudun mu ? Okuduktan sonra konusalim. Ok ?
  • Tamamdir hocam, benim dusundugum komplo teorisyenlerinden degilmissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım, bilimsel, akademik bir makale yazı vb. göremedim. Bana hatırı sayılır bir oranda tersini söyleyen bilim adamlarının makalelerini gösterirsen o zaman düşünürüz. Her 10 bilimsel görüşten 1 tanesi bile karşı olsa, (yani konu ile ilgili bilim adamlarının %10'u farklı görüşte olsa) yeterlidir. Tabi bu seferde "bütün bilim adamlarının satın alınmış" olduğu iddiasına geliyoruz ki işte tamda bu yüzden komplo teorilerini tartışmak anlamsızdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.