Şimdi Ara

Instagram, görme engelli kullanıcılar için fotoğraflara açıklama ekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Gelişen teknoloji sayesinde görme engelli kullanıcılar akıllı telefon kullanabiliyorlar. Konuşma geri dönüşlü özellik çoğu cihazda dahili olarak geliyor. Bunun farkında olan Instagram, görme engelli kullanıcıların da platformda istediği gibi dolaşmasını sağlamak için yeni bir özellik duyurdu. Firmanın geliştirdiği yapay zeka sayesinde fotoğraflara otomatik olarak açıklama eklenebilecek.

    Yapay zekaya veya size bırakılmış


    Nesnelerin ne olduğunu kavrayabilen yapay zeka, fotoğrafı basit bir şekilde açıklayabilecek. Ancak daha detaylı bir açıklama yazarak, görme engelli kullanıcıların da fotoğraflarınızı anlamasını istiyorsanız, özel bir bölümden siz de kendi fotoğraf açıklamanızı girebileceksiniz. Bu sayede resmin üzerine gelindiğinde sesli bir şekilde açıklama kısmı kullanıcıya okunacak ama görünür olmayacak. Keşfet, profil ve akış sayfaların tamamında yeni özellik kullanılabiliyor.


    Ayrıca Bkz.Instagram’dan kullanım kolaylığı odaklı yeni profil tasarımı

    Fotoğraf açıklama Instagram’a yeni eklenmiş olsa da, Facebook, fotoğrafları tanımlayan yapay zeka üzerine yıllardır çalışıyordu. Instagram’da bu tecrübeden yararlanmış.








  • Fotoğrafların analizi için uydurulmuş bir bahane. Asıl amaç tepki çekmeden daha çok veri toplayabilmek.

  • malum fotolara nasıl bir açıklama getirecek merak ediyorum :D

  • game07 G kullanıcısına yanıt
    Onları zaten istedikleri gibi analiz ederler ve muhtemelen ediyorlardır da. Burada sadece Facebook'taki özellik gibi kullanıcıya da sunulacağından bahsediliyor. Ha yaptıkları Facebook'un fotoğrafın description meta etiketine fotoğraftaki öğelerin adını yazmasının ötesine gider mi bilemem.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sadece etiketleme yapacaklarını sanmıyorum. Ellerindeki yapay zekayı geliştirmek için fırsat olarak kullanılabilir taranabilecek çok fazla fotoğraf var. Bu işin nispeten iyi kısmı. Bana görme engelliler pr için kullanılarak ellerindeki verilere bahane üretecekler gibi geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • game07 G kullanıcısına yanıt
    Görme engelliler için etiketleme yapmak çocuk oyuncağı zaten. Samsung telefonların galerisi bile fotoğrafı içindeki nesnelere göre etiketleyebiliyor. Bunu Instagram da yapar o sorun değil. Ama kötü emelleri için kullanacakları bir şey için bu şekilde duyuru yapmalarına gerek yok hani. Fotoğraflar kendi sunucularında, istedikleri gibi bunları tarayıp incelerler, anlamlandırırlar.
  • Dediklerini yapabilirlerse bence çok başarılı şeyler bunlar. Engelleri ortadan kaldırmamız gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.