Şimdi Ara

Volkswagen, Türkiye'de üretime başlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
9.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alman otomobil devi Volkswagen, Türkiye’de çok satan araba markalarından birisi olmasına rağmen Türkiye’de üretim yapmıyor. Edinilen bilgilere göre Volkswagen, yakın zamanda Türkiye’de üretime başlayacak.

    Bloomberg HT'den Hande Berktan'a konuşan konuya yakın üç kaynak, Ford ile Volkswagen'in elektrikli ve otonom araçlarını birbirlerinin fabrikasında üreterek büyük bir oranda maliyetleri azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda Volkswagen Crafter ve Transporter modellerin Ford’un Gölcük’teki fabrikasında üretilecek

    Ayrıca Bkz.Audi e-tron GT Concept tanıtıldı! Elektrikli otomobil sınıfının yeni yıldızı

    Konuya ilişkin Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ‘’Ford ve VW ortak araç geliştirme ve üretme konusunda bir süredir görüşüyorlar. Ortada varılan bir anlaşma henüz yok. Çalışmalar sona yaklaşmakla birlikte halen devam ediyor. Çok kısa bir zaman sonra resmi açıklama her iki şirket tarafından yapılacaktır’’ açıklamasını yaptı.

    Hedef: Yılda 180 bin araç

    VW’nin yıllık yaklaşık 150 bin ile 180 bin adet kadar ticari araç üretimini Türkiye‘ye kaydıracağı belirtiliyor. Türkiye’de 2017 yılında tüm markaların toplam ticari araç üretim sayısı 552 bin olarak gerçekleşti. İddia edilen rakamı göz önüne aldığımızda Volkswagen’in sektöre büyük hareketlilik getireceğini söyleyebiliriz.

    Türkiye, Ford’un Avrupa’daki en büyük ticari araç üretim merkezi konumunda yer alıyor. 2017 sonunda 440 bin ticari araç ve 75 bin motor üretim kapasitesine ulaşıldı. 2017 sonunda gerçekleşen üretim sayısı ise 373 bin adet olarak açıklandı. Türkiye’nin ticari araç üretim payının yüzde 67’sini Ford gerçekleştiriyor.

     

    Volkswagen, üretim kapasitesini elektrikli modellere kaydıracak

    Sektörün elektrikli araç dönüşümüne ayak uydurmak isteyen Volkswagen, fabrikalarındaki üretimin büyük bölümünü elektrikli araç üretimine ayırmak istiyor. Emden, Zwickau ve Hanover fabrikalarındaki içten yanmalı motorlu araç üretim kapasitesini elektrikli otomobillere kaydıracak. Volkswagen’in elektrikli araçlara geçiş evresinde Türkiye önemli rol üstlenecek.





  • İki türlüsü de sıkıntılı bir durum da ondan. Piyasadaki kargaşa ve paranın değer kaybetmesi yüzünden birçok yabancı firma için Türkiye ucuz işçi gücü ülkesi oldu. Krizden çıktıktan sonra birçok firma Türkiye'ye gelip üretim tesisi açacak lakin amelesinden mühendisine kadar alayı asgari ücret alacak.

    Ben de yabancı bir firma olsam, Türkiye'ye olumsuz gözle bakmazdım. Şu an Çin'den sonra en az paraya en uzun çalışma saatlerinin olduğu ülkelerden biriyiz. Kapital düzen için biçilmiş kaftan. Nereye gidersen git, herkes asgari ücret verecek sana şu piyasada. Türkiye inanılmaz büyük bir çıkmaza girdi, henüz millet durumun farkında değil.
    Bu forumda genelde ergenler olduğu ıcın anlamak işlerine gelmez.

    Onlar kafasına göre takılıp, siyaset yaparak zaman gecirecekler. Sonrada para kazanamiyoruz edebiyatı yapacaklar. Ülkeyi terk ediyoruz diyecekler.

    Çalışmayana ekmek yok!

    Volkswagen babasının hatırına buraya fabrika kurmaz. Fakat o fabrikada binlerce kişi çalışacak. Yan yanayi dallarında da binlerce kişi çalışacak. Ülkeye tecrübe kazandıracak.

    Mevcut araba fabrikaları kapansa iyimiydi? O zamanda insanlar işsiz kalıyor diye cigirtkanlik yapacaklardi!

    Bilime teknolojiye önem verelim başka ülkelerin fabrikaları burada olmasın kendimiz uretelim diyenler! Çok güzel söylüyorsunuz. O zaman sizleri sahalarda görelim. Yazılım üretin. Tarım sektöründe çalışın...... Yenilikleri öğrenin. Yeterki çalışın. Sanal alemde takılmak karın doyurmaz. Siyaset yapmakta karın doyurmaz. Desteklediğiniz parti iktidar olsa çok şey değişecekmi sanıyorsunuz?
    Beleş işçi gelir tabi sabahtan akşama kadar çalışır robot gibi ne grevi vardır ne lokavt hakkı. Ülkeler nasıl sömürülür görüyorsunuz anlatmaya gerek yok! Her türlü teşvik yardımda sağlanır vwye yeter ki bizim proleterlerin eli dolu zihni boş kalsın. Mesela bir terbiyesizlik yapıp greve mi gittiler hemmmen malum kanallar onları terörist ilan eder ve hatta yargılanırlar. Öyle hakmış hukukmuş burada sökmez aslanım burası Türkiye derler sen kim oluyorsun da VW gibi muhterem bir şirketi üzüyorsun diye idam da edilebilir mesela.
  • Türkiye gibi bir pazarda bırak eski teknolojiyi at arabası yapsa satar bu almanlar, biz de yerli araba hayaliyle ithal benzinle el arabasına binmeye devam ederiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl olsa ucuza çalışacak işçi çok. Düşünsenize adam orada 2000euroya çalıştırdığı işçiyi burada 2000₺ye çalıştırsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cihat52.5 kullanıcısına yanıt
    Babasinin hayrina mi acacak

    Daha fazla kar yapmayacaksa neden masraf yapsin turkiyeye gelip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları anlamak güç. Bir kesim VW ülkemizde neden üretim yapmıyor diye eleştirir, başka kesim insanımızı köle yapmaya geliyorlar diye eleştirir.
  • Hayırlısı olmasını dileyerek, belki fiyatlarda bir değişim vs. ülke promosyonu filan olur he ne dersiniz. Almanlar işinin eri insanlardır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ucuz iş gücü en sevdiğim aldıkları suriyeliler iş beğenmedi herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orkodesouza kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ucuzlayacaktır ülkede üretilen modeller.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulen haber fotoğrafında Golf var içeriği okuyosun ticari araç üretilecekmiş. Sizde pek farklı değilsiniz DH .
  • çine gideceğine gel buraya vergi güçlü olduğun için var ile yok arası, iş gücü ucuz, pazarlara yakın, buraya gelmemek saçma zaten, vosvos fan clabında gönlü olur, müthiş combo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hömmgüzel

    Kesinlikle ucuzlayacaktır ülkede üretilen modeller.
    Türkiye’de üretilen ve ucuza satılan bir araba modeli sayar mısın? Fiat ve Renault dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben demiştim ama :)

  • Yine bir seçim, yine bir otomobil üretim haberi, yine kaynağı belli olmayan konuşmalar ve yine bir Donanım Haber klasiği...
  • Teşvikler ile daha ucuza üretim yapabilir ancak araç fiyatlarına yansır mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele şükür geç oldu ama üretimi Türkiye'de yapmaya karar verdiler. Devletimizde Türkiye'de araç üretimi yapanlardan daha az vergi alsın böylece rekabet artar birçok marka ülkemize yatırım yapmaya karar verir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye’de üretilen Hybrid CHR fiyat performans olarak son zamanlara kadar en iyi seçenek arabalardan biriydi, bence bunda yerli üretim olmasının payı büyük... Umarım diğer gelecek markalarda da aynı durum olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi dışarıdan gelince donanımlar full oluyor mecburen ama bizim yerli çakal distibütörler arabalar gelir gelmez donanımları söküyor ve bu söktükleri donanımlar için sizlerden ek ücret talep ediyor böylece 2 kere yolmuş oluyorlar müşteriyi.

    adam burada üretim yapınca bir çok donanımı fabrika aşamasında koymayacak. Nasıl olsa bu ülke çiftlik isteyen istediğini yapıyor. O daha çok kazanacak sen de daha çok yolunacaksın.

    Kapitalist sistem
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Haberi okumadan yorum yapmasaydınız keşke. Haberin içeriğinde dayandırılan kaynağa hatta birinci ağızdan söylemlere kadar birçok ifade mevcut. 🙄
  • OOOO ülkeye yatırım geliyor.
    Bir kısım muhalif için üzücü haber. Haydi bakalım orasından burasından kulp takmak için klavye başına.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.