Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
Yaz aylarında çıkması beklenen AMD'nin K10 mimarisini esas alan doğal (native) 4 çekirdekli Barcelona işlemcisine yönelik olarak AMD haklı çıkabilir gibi. Firmanın yeni işlemcisi Barcelona özellikle profesyonellerin kullandığı specfp_rate2000 testinde Intel'in 4 çekirdekli Kentsfield işlemcilerine %50 fark attığı söyleniyor ki AMD'de de daha önce yaptığı açıklamarda Barcelona'nın Intel'i öldüreceğini farkın en az %40 olacağını belirtmişti.
Üzücü bir haberde vereyim AMD'nin sunuuclar için tasarlanan Barcelona işlemcisnin masaüstü varyasyonlarının yılın son çeyreğine kalabileceği ifade ediliyor. Tüm b bilgiler doğrultusunda Intel'İn yaz aylarına neden 4 çekirdekli işlemcilerine ciddi fiyat indirimi yapmak istediği de ortaya çıkıyor.
Bu arada AMD'nin masaüstü platformu için hazırladığı doğal 4 çekirdeğe sahip olan ve Quad-FX yeteneği bulunan Agena FX işlemcilerinin saat hızlarının ilk etapta 1.9GHz'Den başlıyacağı ve 2.5GHz bulacağı belirtiliyor. İşlemcilerin termal güç tasarımları ise daha önce belirttiğimiz gibi 95 watt olacak.
Paylaş:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 16 Nisan 2007; 12:30:19 >
nerdeyse bir senedir beklemedeyiz, k8l gelecek diye sanırım artık adı K10 oldu.. bu yeni mimaride FPU ünitelerinin çok güçlendirileceğini sanıyorum farkı da bu doğuracaktır temel olarak.. hep söylüyorum keşke amd am2 ile vakit kaybedeceğine doğrudan bu mimariye yatırım yapsa idi.. ve herneyse geç de olsa gelişmeler bizim için ii olacak..
AMD Phenom II X2 555 CPU, Gigabyte GA-87A UD3(Çekirdek Açmıyor), 2*2gb Geil Value Plus 1600mhz 8-8-8-28 2t (Super Perfromans), Palit GTS450 Sonic 1 GB, 1*Samsung 2 TB HDD - 1* Seagate 2TB HDD, Samsung DVD RW Lightscribe, PHILLIP 220C1SB, Cooler Master - CAC TA5 PENCERELİ, OCZ Fatal1ty 550W PSU, Microsoft Digital Media Keyboard, Philips SPC900NC Webcam, Artes 1200 VA UPS(Beş Para Etmez), Next 2000 Plus(Super idi), Passat 1.8T Highline, Canon Ixus50 DC... Parantez İçinde yazdıklarım kendi yorumumdur. *********** Dürüstlük En Büyük Erdemdir...
hobaa süper ya ıste amd tekrar gelıyor
Orjinalden alıntı: AteshBey
Ohaa %50 mi?
Desene sen intelin 45nm lik Nehalem ve Yorkfield leri bile K10 a rakip olamayacak
Gerci daha o derenin altindan cok sular gecer ama ates olmayan yerden duman cikmaz
Doğmamış cocuga don biçilmez amd yeni işlemci geliyor diye hemen yorkfield'leride harcadın bakalım bir cıksın testleri görelim ona göre performansını karılastırırız... AMD atılıma gecmiş olması güzel çünkü sayesinde intel'de indirim görünüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: XIII
bu başlığı görünce @Qumandanın dünki yazdıklarını hatırladım nerdesin Qumandan.... bu arada ben bile %50 beklemiyordum yuh yane..
sende uğraşmasan olmaz
şimdiden başlamıştır o helvasını yapmaya Kentsfield'in
------------
bence birşey varki intel barcelona çıkana kadar nerdeyse %50den fazla indirime gidecek
ve barcelona seneye ancak gelir
o zamanki fiyat farkı ne olur o belli olmaz ama genel kullanıcılar ucuz fiyata 4 çekirdekli işlemci sahibi olmak
isteyebilir.
barcelona'nın fiyat farkının, intele attığı performans farkından az olması lazım
ama bu işin sonu yok yarın barcelona gelecek
ondan sonra 45nm yorkfield ondan sonra amd tokyo, berlin falan çıkarır intel de boş durmaz tabii oda bişeyler bulur çıkarır
bu iş böyle gider bizim gibi performans düşkünü hep daha iyisini daha fazlasını isteyen kullanıcılar AMD-İNTEL, ATİ-NVİDİA tarafından tavuk gibi yolunur
quote:
Orjinalden alıntı: ozee2505
bu iş böyle gider bizim gibi performans düşkünü hep daha iyisini daha fazlasını isteyen kullanıcılar AMD-İNTEL, ATİ-NVİDİA tarafından tavuk gibi yolunur
Yeni dünyanın sürgün yöntemi bu öyle veya böyle ya alıp kullanıcaksın yada uzaktan bakıcaksın
quote:
Doğmamış cocuga don biçilmez amd yeni işlemci geliyor diye hemen yorkfield'leride harcadın bakalım bir cıksın testleri görelim ona göre performansını karılastırırız... AMD atılıma gecmiş olması güzel çünkü sayesinde intel'de indirim görünüyor.
Yok yahu niye harciyayim...
Ben yine Fx57 nin haberlerine göre yaptim... Nehalem conroe ye göre %40 daha performansli olacak demisti o haberinde...
E K10 %50 daha performansli olacaginda göre arada %10 luk bir fark olacak demektir...
Tabii bunlar dedikodu... İntel yeni cikardigi bir teknolojinin eski bir teknolojiye gecilmesini kaullenemez, daha da gelistirip öyle piyasaya sürecektir... Belki K10 un bu kadar performansli cikmasi Yorkfield ve Nehalemlerin cikis tarihini ileriye atabilir... Daha güclü cikarabilmek adina revize edeceklerdir büyük bir ihtimalle...
Eger dendigi gibi K10 conroelerden %50 daha performansli cikarsa ve Nehalemlerde dendigi gibi conroelere göre %40 performansli olacaksa, intel bence onlari piyasaya cikarmaz... K10 u gecene kadar cikisi erteleyecektir..
dedikodu hattı gibi oldu burada ay hayat kısa bu kadar bekletmeseler bizi
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
amd fiyat farkındada %50 fark koyarsa bir anlamı olmaz o işin.
Firma taraftarı olup kazıklanmaya gerek yok. Hepsi birbirini tokatlasın. Onların ağlayacağınımı sanıyorsunuz. 1 milyar değilde 500 milyon dolar kazansınlar. Üreteci kahkaha atacağına gülümsesin tüketici ağlayacağına gülsün be kardeşim...
Bu böyle sürüp gidicek gibi. Önce doğal olmayan 2 çekirdek. Sonra doğal olanlar daha hızlı. Sonra doğal olmayan 4 çekirdek. Sonra doğal olan. Sonra ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elameyn -- 16 Nisan 2007; 14:42:23 >
evet dediğin doğru valla bonser24 sırayla tekel oluyorlar değişmeli:) keşke biraz erken çıksada fiyat indirimi hızlı ve fazla olsa. neyse farkta epey çokmuş %50
Konu ile ilgisiz ama kendimi tutamadım kızmayın... Intelin p3 ten sonra 2Ghz işlemcilerle piyasayı nasıl bir anda ele geçirdiğini AMD nin çok geri kaldığını P4 ün 400Mhz gibi inanılmaz bir FSB si ve 2Ghz üstü saat hızıları olduğunu (p3 de en çok 1Ghz ve 133 FSB) AMD nin iflas bayrağını çekebileceği söylenen günleri hatırlıyormusunuz...AMD çaresizdi...
Sonra ne oldu??Önce o p4 lere toz yutturan yeni Athlon XP ler geldi..Daha sonraki nesildede benzerlerindan açıkça daha başarılı va ucuz athlon 64 ler...AMD herkezi şaşırttı gerçekten kimse böyle işlemciler beklemiyordu...
Şu anki durum bundan önce 3-4 kez yaşandı...Aynısı daha kötüsü hatta ama AMD diyorumya beni bile şaşırttı..Şimdide Tarihin tekerrür edeceğine ilişkin elimizde çoook ciddi istihbaratlar var...Haberleri biliyorsunuz...Neyse konuya ilgi gösterilirse daha sonra tartışırız şu an uzatmanın gereği yok kısa kesiyim..
Ben bu borsa işindn anlamam ama imkanım olsa şu an herşeyi satıp savarım elimdakini avcumdakini AMD hisselirine yatırırım..Bunu ciddi söylüyorum..
Güvenilir bir kaynaktan türkçe okuduğuma göre şu anda AMD nin hisseleri intelle rekabette geride olduğu için (şu an geride) dibe vurmuş durumda......Tam rakamınıda biliyordum ama unuttum 30 küsür dolar olabilir...
Ve yakında AMD nükleer füzelerini Intele fırlatıp bombaladığı zaman hisselerin fiyatları gerçekten çook artacak..Bunu görmemek için aptal olmak lazım...Şu yeni işlemcilerden sonra şirketin hisseleri yükselmezmi??
Bu kaonuda bilgisi olan varmı acaba..Bu arada biliyorsunuz ATİ de artıkAMD oldu yaniii ATI kartların başarısı ve karıda olduğu gibi AMD ye gidecek..
amd abartmış yaw ama fazla sürmeş intel iddalı gibi duruyo p4 deki yaşağıdı hayal kırıklığını bi yaşamamak için uğraşıyo harıl harıl çalışıyolar onlarda 4 doğal çekirdeği yapıyolar o zaman belli olur neyin ne olduğu zati şimdiki dört çekirdekler gerçek dört çekirdek deyil o yüzden o akdar fark çıkıyo
quote:
Orjinalden alıntı: KYSER
Konu ile ilgisiz ama kendimi tutamadım kızmayın... Intelin p3 ten sonra 2Ghz işlemcilerle piyasayı nasıl bir anda ele geçirdiğini AMD nin çok geri kaldığını P4 ün 400Mhz gibi inanılmaz bir FSB si ve 2Ghz üstü saat hızıları olduğunu (p3 de en çok 1Ghz ve 133 FSB) AMD nin iflas bayrağını çekebileceği söylenen günleri hatırlıyormusunuz...AMD çaresizdi...
Sonra ne oldu??Önce o p4 lere toz yutturan yeni Athlon XP ler geldi..Daha sonraki nesildede benzerlerindan açıkça daha başarılı va ucuz athlon 64 ler...AMD herkezi şaşırttı gerçekten kimse böyle işlemciler beklemiyordu...
Şu anki durum bundan önce 3-4 kez yaşandı...Aynısı daha kötüsü hatta ama AMD diyorumya beni bile şaşırttı..Şimdide Tarihin tekerrür edeceğine ilişkin elimizde çoook ciddi istihbaratlar var...Haberleri biliyorsunuz...Neyse konuya ilgi gösterilirse daha sonra tartışırız şu an uzatmanın gereği yok kısa kesiyim..
Ben bu borsa işindn anlamam ama imkanım olsa şu an herşeyi satıp savarım elimdakini avcumdakini AMD hisselirine yatırırım..Bunu ciddi söylüyorum..
Güvenilir bir kaynaktan türkçe okuduğuma göre şu anda AMD nin hisseleri intelle rekabette geride olduğu için (şu an geride) dibe vurmuş durumda......Tam rakamınıda biliyordum ama unuttum 30 küsür dolar olabilir...
Ve yakında AMD nükleer füzelerini Intele fırlatıp bombaladığı zaman hisselerin fiyatları gerçekten çook artacak..Bunu görmemek için aptal olmak lazım...Şu yeni işlemcilerden sonra şirketin hisseleri yükselmezmi??
Bu kaonuda bilgisi olan varmı acaba..Bu arada biliyorsunuz ATİ de artıkAMD oldu yaniii ATI kartların başarısı ve karıda olduğu gibi AMD ye gidecek..
Geliyor geliyorda ne zaman geliyor.
Intel şu anda parsayı süpürdü.
Eskiden Amd nin rakibi tekti.Sadece Intel vardı.
Ati ile birleşince$Nvidia' yıda rakip ald.Artık iki rakibi var.Ve bu iki rakip öyle kolay yutulur lokma değiller.Şuna gönül rahatlığı ile inanın intel amdyi batırmak istesydi bugüne kadar bunu en z 10 kere yapabilirdi.
En büyük semi conductor üreticilerine bakın.Amd ancakAti ile birleştikten sonra ilk 100e girebildi.İntel ilk 5te.
Nvidia bu aralar hisselerde tavan yaptı.Her ne kadar R600 çıkacak bile olsa Nvidia (ki zamanının devi , gönlümün kralı 3dfxi yemiş firmadır.) bu çıkışa mutlaka cevap verecektir.
Valla beni yorumum artık Amd Athlon Xp ve 64 ler kadar rahat bir dönem geçiremeyecek.Intel sıkıştırmasa Nvidia başka bir açıdan sıkıştıracaktır.Yani durumunu zor görüyorum ben.
Fark güzel ancak alabileceğimiz seviyede olursa işte o zaman tadından yenmez hale gelir. Bir de son kullanıcı performans testleri de işi doğrularsa bak sen o zaman şenliğe
yav bunlar pazarlama taktıkleri %50 fark olması imkansız pazarlama taktıkleri inşallah dogru olur fiyatıda fx ler gibi olmaz 900-1200 dolar felan olmaz bize en fazla 200-400 dolar arasında olması lazım ki millet kapsınn yoksa ;%90 fark atmış fıyatıda 1200 dolar+kdv yse ben şey edeyim o işlemcinin icene
//ViewSonic 2230wm //Dreambox 500s-7020// MSI P35NEO-F// TWİNMOS 2 GB DDR2-800-//İNTEL E2140@3200 //-Palit hd x2600pro sonic-//-Galacial 550w power-//segate 250gb st3250410as-aac-taiyland-//-- tt big typhoon-vx-//2005 golf 1.6 FSİ----- FEEL HURRICANE II
quote:
Orjinalden alıntı: unixx
yav bunlar pazarlama taktıkleri %50 fark olması imkansız pazarlama taktıkleri inşallah dogru olur fiyatıda fx ler gibi olmaz 900-1200 dolar felan olmaz bize en fazla 200-400 dolar arasında olması lazım ki millet kapsınn yoksa ;%90 fark atmış fıyatıda 1200 dolar+kdv yse ben şey edeyim o işlemcinin icene
Bos bir hayalden öteye gidemez senin bu dediklerin
Tr fiyati 1000-1100 $ +Kdv olacaktir tahminimce... Tabii bu top modeli icin gecerli...