Şimdi Ara

Robotlara dokunma hissi veren elektronik eldiven geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD'de bilim alanında önemli araştırmalar yapan Stanford Üniversitesi mühendisleri, robotik ellere çeşitli el becerileri ve dokunma hissi kazandıran elektronik bir eldiven geliştirdiklerini açıkladılar.

     


    Sensörler yardımıyla çalışıyor


    Science Robotics dergisinde 21 Kasım'da yayınlanan bir makalede kimya mühendisi Zhenan Bao ve ekibi, sensörlerin robotik bir elin hassas bir meyveye temas etmesine ve ezilmeden bir pinpon topunu tutmasına izin verecek kadar iyi çalıştığını gösterdi. Zhenan Bao konuyla ilgili olarak: "Bu teknoloji, bir gün robotlara insan cildinde bulunan algılama yeteneklerini verme yolunda ilerliyor." ifadelerini kullandı.


    Bao, eldivenin parmak uçlarındaki sensörlerin, aynı zamanda el becerisi elde etmek için gerekli olan gücü, baskı yoğunluğunu ve yönünü eşzamanlı olarak ölçtüğünü söyledi. Elektronik eldivendeki sensörlerin daha iyi olabilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü belirten yetkililer, bu teknoloji istenilen noktaya ulaştığında, bu eldiveni giyen robotun bir yumurtayı kırmadan ve kaymadan elinde tutabilecek beceriye sahip olabileceklerini belirtiyorlar.

      







  • Bu teknoloji protez kollar için zaten geliştirilmişti. Yeni olan nedir onu anlamadım.

  • 2'si 1 programında bahsetmişlerdi. Yeni olanı bende anlayamadım.
  • Robotlara dokunma teknolojisi.
    Robotlara, dokunma teknolojisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.