Şimdi Ara

Kripto madencilik çiftlikleri birer birer çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kripto para piyasasının bu yıl büyük bir çöküş içerisine girmesi zincirleme olarak bağlı tüm sektörleri etkilemeye başladı. Yonga sektörü, finans sektörü, iş dünyası derken şimdi de madencilik sektörü krize girdi.


     

    Birbiri ardına kapanıyor 


     


    Sunucu tabanlı olarak çalışan ve madencilere donanım kiralayan ABD tabanlı Giga Watt firması iflas başvurusu yaptı. Kripto para değerlerinin düşmesinin yanına bir de kazım oranları düşünce sermaye hızla eridi. Faaliyetlerine başladığında 70 milyon dolar finansal destek elde eden firmanın elinde sadece 50 bin dolar kaldığı ifade ediliyor


     


    Ayrıca Bkz.Bitcoin’deki çöküş diğer sektörlerde domino etkisi yarattı

    Firmanın kendi para birimini çıkardığı ve 22 milyon dolar topladığı ICO da dolandırıcılık iddiasıyla davalık olmuştu. Eylül ayında 63 kişilik ekibi 16 kişiye indiren firmanın sadece bir madencilik havuzunun kaldığı belirtiliyor.


     


    Diğer taraftan madencilik havuzlarında da işler iyi gitmiyor. Ekonomik anlamda bir getirisi kalmayan havuzların elektrik ve işletim maliyetleri zarar oluşturmaya başladı. Orta ve küçük ölçekli pek çok madencinin Antminer gibi ekipmanlarını satarak pazardan çekildiği aktarılıyor.


     


    F2Pool ve Bixin gibi büyük havuzlarda da ayrılıklar yaşanıyor. On binlerce madencinin sistemi kapattığı ve rafları boşalttığı gelen bilgiler arasında. Kripto para piyasasındaki çöküş böyle devam ederse madencilik tamamen bitme noktasına gelecek.

     







  • Bu o kadar bariz belliydi ki. Ekran kart fiyatları fırladığında insanlar resmen şu balon patlasa da fiyatlar artık inse diye kendilerini beklemeye alıyorlardı. Bunu ön görmek zor bir olay değildi hiçbir zaman.

  • bugüne kadar dünyada gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcılık olsa gerek. üstelik suç dahi işlenmeden yapıldı.

  • 500 600 dolarken haldır haldır kar edip kazanırken 4500 dolar seviyesine geriledi diye nasıl zarar ediyorlar? Çok enteresan.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    500 dolarken atıyorum adam 1 günde bir bitcoin kazıyordu şimdi 1 senede bir bitcoin kazıyor. Eskiden kazıp bitcoini olanlar yüksek fiyatlarda milletin eline bıraktılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batsınlar onlar yüzünden ekran kartları 2 katına çıktı

  • Bu zaten kaçınılmaz son. Digital para birimi hiçbir zaman normal para biriminin yerini alamaz. Devletler bu para birinlerini tanırsa o zaman bir değerleri olur

  • Evet, hükümetler de göz yumduğuna göre bu işin içinde olsa gerek. Zaten bugüne kadar çok büyük vurgun döndü, başka bir amaca hizmet etmiyorsa misyonunu tamamladı sayılır. Parayı yönetenler tamam dediği, bu işin patladığı gün, çiftlik bankta dolandırılanların zihin kapasitesine sahip avam kitle yine taşın altında kalacak. Artık ağlayanların sesini bir rahat 10 sene dinleriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 22 Kasım 2018; 20:11:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    batsınlar onlar yüzünden ekran kartları 2 katına çıktı
    Kripto bahane, zamlar şahane.

    Kripto paralar ile alakalı zam olayı çoktan bitti.
  • Hâlâ Bitcoin için balon diyenler var ya. Şaşıp kalıyorum.
    Siz çok akıllısınız ama koskoca Finansbank'ın CEO su salak olduğu için gitti BTCTURK ü satın aldı.
    Dünyanın sayılı zengin şirketleri, Bitcoin miktarının büyük kısmını elinde tutuyorlar. Bitcoin balon olsa bu adamlar bu paraları yavaş yavaaaaaş ellerinden çıkartırlardı. Oysa adamlar Bitcoin'i düşürüyorlar ki, biriktirdikleri parayla tekrar alım yapıp yükseltecekler ki paralarına para katacaklar.
    Siz Balon deseniz de, birkaç sene içinde kağıt ve madeni para kalkacak ve yerini bu Dijital Kripto Paralar alacak...

  • Arz talep meselesi, herkes kolay para kazanma niyetiyle bir anda mininge yüklenince başka birşey olması beklenemezdi zaten.
    Sistemin karlı olarak yürümesi için dengenin tutturulması şart, herkes miner olursa o iş karlı olmaz. İşin sonunda en çok karı
    elde eden ekran kartı üreticileri oldu, bir de ele ayağa düşmeden önce bu işi yapıp zirvede bırakanlar.
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Dijital Kripto Paranın bitmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bir gün öyle bir mutlak değere ulaşacak ki, herkes buna ihtiyaç duyacak. Özgür bir para birimi, hiçbir devletin kontrolü altında olmayan, taşıması ve saklaması güvenli bir para birimi. Btc biter, yerine başka bir şey gelir ama kripto piyasası bitmez.

  • Bakalım acaba ekran kartı fiyatları düşecek mi?

  • Tarihten (Hollanda Lale Soğanı Balonu) hiç bir ders almamışlar ki beter olsunlar!

  • Anladım, yanlış anlama olmasın fiyat ve yükseliş olarak bilgim var fakat 1 gün iken 1 yılda bir çıkma olayını bilmiyordum. Teşekkürler.

  • hyasing40 kullanıcısına yanıt
    Şuna emin olabilirsiniz, piyasa da bol bol ikinci el AMD ekran kartı olacak. Soğutması kuvvetli, kaliteli olanlarından (580 8GB) çok uygun fiyatla alabilirsiniz bence. Az önce sahibinden.com da gördüm :))

    Sapphire RX580 Nitro 1000 TL altına satıyor adam. 32 adet. 6-7 kullanılmış, garantili vs..

  • vurgunu vuranlar çok pis vurdu zamanında geçmiş olsun

  • Gelmiş geçmiş en büyük vurgun, en büyük balon.

  • 627829647 Nolu ilan ile 952 TL'den 32 adet 8 GB Nitro modelini satışa koymuşlar, zamanında piyasayı silip süpürdüler, şimdi ceremesini çekecekler

  • Adamlarda nasıl kafa var dünyanın ekran kartını sattılar madencilere. Bu sistemi tam bilmiyorum ama kayıt kuyut bakiye işlemlerini tek bi server le çözülebilirdi heralde.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.