Şimdi Ara

Turkcell 2. el ve cep telefonu kiralama işine giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell'in geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'da düzenlediği Teknoloji Elçileri etkinliğinde Turkcell Satıştan Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Erkan, firmanın 2019 planları adına önemli açıklamalar yaptı.

     

    Artan cep telefonu fiyatlarına karşın düşen taksitlendirme sayısı nedeniyle tüketicilerin tepe modellere erişim güçlüğü yaşayacağını öngören Turkcell, 2. el alım-satım ve cep telefonu kiralama modelini devreye sokacak.

    Garantili 2. el cep telefonu satışı yapılacak 


    Turkcell, satış noktalarında yenilenmiş 2. el cep telefonları satacak. Telefon yenilemek isteyen müşterilerden alınan eski cep telefonları KVK ve Genpa'nın teknin servisinde yenilenerek kutulanacak ve Tukcell satış noktalarında Turkcell garantisi ile son kullanıcıya ulaştırılacak. 

     

     

     

    Sıfır telefonlara erişimi olmayanlar ve elindeki modeli bir üst modelle değiştirmek isteyenler için alternatif yollar oluşturmak isteyen Turkcell, 2. el telefon satışında yenilenmiş modellerle kullanıcıya güveli alım-satım ortamı sunmayı hedefliyor.

     

    Kiralama yöntemi ile istediğiniz an son model telefonlar cepte olacak 


    2019'da Türk akıllı telefon kullanıcılarının tanışacağı yeni sistem ise Cep Telefonu Kiralama sistemi olacak. Vestel'in V Hepyeni ismiyle başlattığı televizyon kiralama sistemine benzer bir yapı Turkcell ile cep telefonlarına gelecek.

     

     

     

    Sunumda iPhone XS Max'in resmi satış fiyatını da 15000TL olarak açıklayan Murat Erkan, tüketicinin artık bu denli yüksek fiyata satılan telefonları 6 taksit ile almasının iyice zorlaştığını bu yüzden alternatif yollar sunulması gerektiğini belirtiyor.

     

    Murat Erkan'ın açıkladığı alternatif yol ise Cihaz Kiralama sistemi. Cihaz Kiralama ile kullanıcılar aylık düzenli ödemeler ile istedikleri cihazı, sahibi olmadan alıp kullanacak ve kiralama süreci sonunda da Turkcell'e geri teslim edecekler.

     

    Her zaman en yeni modelleri kullanma konusunda hevesli kullanıcılar için iyi bir alternatif olabilecek kiralama konusunda ise fiyatlandırma, sigorta ve kasko gibi konularda ise detay verilmiyor.
     

    Başarılı olur mu? 

     
    Özellikle Turkcell'in kiralama konusunda uygulayacağı fiyatlandırma stratejisi, sistemin başarısı için kilit rol oynuyor. Kullanıcılar; 24 aylık kiralama sonunda sahibi olmadıkları bir telefonun kullanım bedeli olarak, sıfır bir telefon kadar para ödemek zorunda kalırlarsa sistemin popülerlik kazanması zor olacaktır.
     
    Benim görüşüm, başarı için 24 aylık kiralamanın en az %50 fiyat avantajı sağlaması lazım.
     
    Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? 

     

     


    Güncelleme: Video, Turkcell'in talebi ile kaldırılmıştır. 

     







  • almanyada ikinci el giysilerin popüler olma sebebi, ekonomik ısrafı sevmedikleri için halkın kendi arasında el değiştirmesidir, devlet eliyle fakirlikten ikince el giysi teşviği yapılmıyor, oysa bu örnekte ülkenin ilk onunda yer alan firmalardan biri halkı fakirlikten ürün alamayacağı için ekonomik yarar sağlamak için birşeyler yapıyor, ayrıca bilmem farkında mısınız turkcell yönetim kurulu kısmen devlet yada hükümet (hangisini demek doğru bilemedim) tarafından ele geçirilmiştir, yönetiminde devlet vardır. Almanlarda devletin ele geçirdiği bir ikinci el pazarı ben duymadım, tamamen serbest piyasa koşulları hakimdir.

    ayrıca hiç bir operatörden cihaz almanın ekonomik bir avantajı bugüne kadar yoktu, bi hizmetinde detaylı hesap yaparsanız bir karı olmayacak, yine büyük olasılıkla tutmayacak bir hizmet olarak tarihin tozlu sayfalarına gömülecektir.
    Ayda 300 lira ver



    İPhone nün en güncel telefonunu kirala turkcell tarifesi ile birlikte. Yeni modeli çıktığında anında yenisi ile değiştir.



    Ya da 250 Lira ver iPhone un bir önceki modelini kirala.



    Bence tutar.

    Kiralık Araç anahtarı ve

    Kiralık telefon u masaya koy.

    Sonra günlük kiralık rezidansta takıl



    Valla bu devirde zenginlerle takılmak isteyen hatunların işi de zor. Kim zengin kim değil anlayamıyorsun.
    Asağıda yazdıklarım tamamen artık hiçbir şeye güvenememiş olduğumun ürünüdür


    Kabullenme 1: Her sene yeni telefon cıkar.
    Kabullenme 2: Her sene telefon fiyatları artar.
    Kabullenme 3: Bizde onu alacak para yok
    Kabullenme 4: Satılan her sey kiralanabilir.

    Gerçek 1: Bir kişi bunu kiralama yoluyla alır.
    Gerçek 2: Kiralayan kişi özel bilgilerinide içine girer.
    Gerçek 3: kiralama bitip yeni kiralama başladığında yeni kiralayan kişi eski bilgileri elde edebilir. yada bir onceki kiralayan kişinin yapmış olduğu yasaklı sitelere girişten sorumlu olabilir.
    Türkiye gerçeği 1: 2. el telefonlarda da özel bilgiler olabilir sonuçta silinir dersiniz bir şekilde tekradan elde edilinebiliyor. Servise fabrika ayarına dondürülerek verilen bircok telefondan bircok veri cıkıyor.

    Turkiye gerçeği 2: sizden onceki kullanıcı yasaklı sitelere girdiyse siz o tarihte ben bu telefonu kullanmıyordum diye bilirsiniz ama ne kadar kendinizi ifade edebilirsiniz yada sizi dinlerler.

    Sonuç : Bu sistemin ise yaramadığı anlaşılır. Telefonlar elden gecirilir 0km diye bilmemne gününe özel şok indirimli olarak piyasaya sürülür (sadece haberde adı gecen operatör değil tüm operatörlerden beklerim).
  • ALLAHIMMM ŞU HABERİ GÖREN ALAMANYA KISKANÇLIKTAN GEBERİYODUR
    ŞU OLAY 5. DÜNYA ÜLKELERİNDE OLMAZ :(
    hangi ara telefon alamıcak hale geldik lan biz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 21 Kasım 2018; 23:15:48 >
  • Ona bakarsan alamanyada 2. El kıyafetler de çok popüler bu kötü bir şey değilki.

  • Bence sistem başarılı olur.
    Ve üstelik Mesut'un söylediği gibi sistemin başarılı olabilmesi için % 50 fiyat avantajı sunmasına da gerek yok.
    Telefon kiralayan kişiler 24 ay sonunda telefonun satış fiyatından daha fazlasını öderlerse bile şaşırmam.
    Sonuçta memleket taksit ile dünyayı verseniz satın alacak tipler ve masaya Iphone koyup hava basmak için can atanlar ile dolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 21 Kasım 2018; 23:23:4 >
  • Sayın Turkcell yöneticisi Video nun tam 3. dakikasına 'Müşterimiz diğer operatörlerin müşterilerine göre 2 kat 3 kat bir deneyim yaşayacak' diyor.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=181&v=PcUqhXJdodE

    Resmi satış fiyatı olarak da 15.000 TL açıklanmış. Aynı telefonun Amerika satış fiyatı 1099 dolar. Bugünkü kurdan 6600 TL civarına gelir. Oranlayınca 2.27 kat yapıyor.

    Buradan diğer operatörün Amerikan operatörü olan Verizon ya da AT&T olduğunu anlıyoruz. Yaşanacak 2 kat 3 kat deneyim farkının da fiyat deneyimi olduğunu anlıyoruz.

    Matematik yalan söylemez.





  • telefon düşüp ekranı kırıldığında kaskolu mu olacak yani, bence kiralama modelinde satın almaya göre çok fiyat avantajı oluşacağını düşünmüyorum. Ancak mevcut durumda cep telefonları için uzun vadeli taksit olmayışını bu yönde bir avantaja çevirerek araba kiralama fiyatlarında olduğu gibi bi sistem yapacaklar gözüken o . malum telefon fiyatlarıda araba fiyatlarına yaklaştı dicem ama telefon fiyatları kovalıyor otomobil fiyatları uçuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SigSauer6 S kullanıcısına yanıt
    almanyada ikinci el giysilerin popüler olma sebebi, ekonomik ısrafı sevmedikleri için halkın kendi arasında el değiştirmesidir, devlet eliyle fakirlikten ikince el giysi teşviği yapılmıyor, oysa bu örnekte ülkenin ilk onunda yer alan firmalardan biri halkı fakirlikten ürün alamayacağı için ekonomik yarar sağlamak için birşeyler yapıyor, ayrıca bilmem farkında mısınız turkcell yönetim kurulu kısmen devlet yada hükümet (hangisini demek doğru bilemedim) tarafından ele geçirilmiştir, yönetiminde devlet vardır. Almanlarda devletin ele geçirdiği bir ikinci el pazarı ben duymadım, tamamen serbest piyasa koşulları hakimdir.

    ayrıca hiç bir operatörden cihaz almanın ekonomik bir avantajı bugüne kadar yoktu, bi hizmetinde detaylı hesap yaparsanız bir karı olmayacak, yine büyük olasılıkla tutmayacak bir hizmet olarak tarihin tozlu sayfalarına gömülecektir.
  • ergenler gıbı resımlere dh logosu yapmak nedır
  • dere.beyi kullanıcısına yanıt
    Bu olay başta amerikada olmak üzere bir çok ülkede var. adamlar iphone, ipad kiralayarak her yıl yeni ürün kullanıyorlar.
    Kiralama derken 1 - 2 günlüğüne hava atmak için verilen kullanım bedelinden bahsedilmiyor.

  • ensardan çöp almam
  • Turkcellden halkın yararına ve ucuz bir şey beklemek hayal olur nerde emilecek kan var imdadınıza turkcell yetişir o yüzden uzak durun kafanız rahat olsun... Ayrıca İphone Xs Maxın fiyatından da nasıl bir fiyat politikası uygulayacakları belli değil mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne günlere kaldık.

  • Turkcell yenilenmiş telefonları millete taahhütle normal sıfır cihazın fiyatından bile pahalıya satar. Mağazadan telefon alma devri geçti artık. Devir internet devri.

    Tabi faturaya ek cihaz satışı 6 ay ile sınırlandırılınca kötü oldu.
  • Faktoring şirketleri gibi yapacaklar kiralama süresi dolduğunda isterseniz şu kadar daha para verin telefon tamamen sizin olsun diyecekler. Yani kısaca taksit sayısındaki sınırlamayı böyle aşacaklar. Büyük ihtimalle de ödeyeceğimiz para telefonun satış fiyatına yakın olacak. Umarım böyle olmaz eğer ki olursa Mesut beyin belirttiği gibi sistemin ömrü çok kısa olur.

  • Telefonu dahil kiralayarak kullanmak durumunda kalmak.. Diyecek birşey bulamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    Bu olay başta amerikada olmak üzere bir çok ülkede var. adamlar iphone, ipad kiralayarak her yıl yeni ürün kullanıyorlar.
    Kiralama derken 1 - 2 günlüğüne hava atmak için verilen kullanım bedelinden bahsedilmiyor.
    kardeş ordaki adam çeşitlilik için bizimkiler alamadığımız için yapıyor okumadın sanırım haberi ?
    asgari ücret 2,500 dolar olan amerikalı adam iki tane iphone x alabilir
    garson arkadaşım haftalık 1,500 dolar kazanıyor orda ona girmiyorum bile tabaka işçiden bahsediyorum...
  • Ülkemizi getirdikleri noktaya bakarmısınız! 15000? bulan telefon fiyatları yüzünden kiralama modeli geliştirmiş adamlar.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.