Şimdi Ara

Samsung mobil bölümü krizin eşiğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2016 yılında Galaxy Note 7 modelinde batarya problemi yaşayan ve teknoloji tarihinin en büyük geri çağırma programını başlatmak zorunda kalan Samsung, buna rağmen krizden çıkmasını bilmişti. Bugün ise yoğun rekabete yenik düşmek üzere.


     


    Bizzat patrondan haber var


     


    Samsung mobil bölümü başkanı ve etkinliklerin sempatik yüzü DJ Koh’un çalışanlarına gönderdiği iddia edilen bir mektupta işlerin pek yolunda gitmediği anlaşılıyor. Koh mobil bölümün pazardaki pozisyonunu korumakta zorlandığını ve gelecek yılın amiral gemilerinin başarı kazanmasını beklediklerini dile getirdi.


     


    Ayrıca Bkz.G.Skill kristal LED tasarımlı bellek kitlerini duyurdu

    Koh ayrıca mobil bölümün krize girmesini engellemek için elinden geleni yapacağını ifade ederken tüm kaynakların Galaxy S10 serisi ve katlanabilir akıllı telefon için ayrıldığını da sözlerine ekliyor.


     


    Uzun yıllar önce akıllı telefon pazarında liderliği Nokia’nın elinden alan Samsung bugüne kadar da korumasını bildi. Ne var ki üst seviye segmentte artık tüketicilerin doyuma ulaşmış olması, akıllı telefon pazarında durgunluk ve Çinli rakiplerin önemli pazarlarda fiyat-performans ürünleri ile Samsung’u alt etmesi işleri zorlamaya başladı.


     


    Bu yıl Apple ile kıyasıya bir mücadeleye giren Huawei 2020 yılında Samsung’u da geçmiş olmayı planlıyor. Xiaomi, Oppo gibi diğer önemli üreticiler de yıllık 100 milyon satış barajını geçti veya geçmek üzere. Yani aslında Çin ülke olarak akıllı telefon pazarının lideri diyebiliriz.


     


    Elbette Samsung telefonların yüksek fiyat etiketleri de ilginin düşmesinin en önemli sebeplerinden. İlla marka tercihi yapmak isteyen tüketiciler de haliyle orta seviye Samsung telefonlara yöneliyor. Bu da kâr marjını ve faaliyet kârını aşağı çekiyor. Bakalım 2019 yılı Samsung için ne getirecek?


     







  • Fiyat Fiyat Fiyat, problem burada!

    Karı koca çalışıp aylıkları neredeyse 7000 euro olan Alman çift iPhone ve samsung çok pahalı diyor ve almıyor. Fiyatı düşünce Ya bir önceki amiral gemisi alıyor yada aktüel model diğer markalardan alıyor.

    Faturalı cazip teklifler olmasa sıfır satarlar burada(Almanya)



    İşin komik tarafı bu iki pahalı firmanın cihazları yine biz türklerin elinde boy gösteriyor. Elhamdülillah🤣
    Şimdi birileri beter olsun batsın inşallah falan yazar biliyorum.
    Ancak her zaman dediğim gibi hiç bir firma babamın malı olmadığından körü körüne bağlılık duymak ne kadar saçmaysa firmalara karşı nefret beslemekte saçma. Apple sayesinde gelişen akıllı telefon pazarının bu güne gelmesini sağlayan şey Samsung - Apple mücadelesiydi. Şimdi bu mücadeleye diğer firmalarda dahil oldu ve artık pasta bölüşülürken bizede pay düşecek (Fiyat / Performans + Yenilikler) diye sevinmeliyiz.
  • 500 dolarlık cihazları 1000 dolara kakt..... aman satmaya çalışırlarsa öyle olur :)

  • Şimdi birileri beter olsun batsın inşallah falan yazar biliyorum.
    Ancak her zaman dediğim gibi hiç bir firma babamın malı olmadığından körü körüne bağlılık duymak ne kadar saçmaysa firmalara karşı nefret beslemekte saçma. Apple sayesinde gelişen akıllı telefon pazarının bu güne gelmesini sağlayan şey Samsung - Apple mücadelesiydi. Şimdi bu mücadeleye diğer firmalarda dahil oldu ve artık pasta bölüşülürken bizede pay düşecek (Fiyat / Performans + Yenilikler) diye sevinmeliyiz.

  • Hemen hızlı bir yorum yazarak tüm artıları kapmalıyım!
    Zaten olacağı buydu Samsung, bir sürü model çıkardın sonra olmadı işte.

  • Demek ki neymiş o fiyatlara telefon satamazsınız apple da samsungda fiyatlarında indirim yapmak zorunda kar marjınızı biraz düşürün de cihazları gerçek değerinde satın...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasada fiyata oynayan çok fazla firma olduğu için fiyattan başka promosyonlar da yapmaları gerektiğini düşünüyorum, yenilik desek diğer firmalar da artık çok çabuk adapte olabiliyor satış için artık büyük bir etken değil, insanların ilgisini çekebilecek kullanışlı ürünleri kutu içeriğine koymak etkili bir yol olabilir, samsung akg kulaklık koyuyor fakat insanların beklentisi daha farklı gündelik hayatlarında kolaylık sağlayacak ürünler.

  • Ortalığı telefon çöplüğüne çevirirsen olacağı bu. Dj Koh biliyor mu acaba kaç çeşit modelleri var piyasada.

  • Aslında amiral gemisi bir telefona tum yeni ozelliklerin yaninda, yogun kullanimda mobil verisiyle, oyunuyla vs minimum 8 saat ekran suresi verecek bir batarya koysalar satislari arttiracak ama yapan yok. Disarida konumu acip, mobil veri ve tam ekran parlakligiyla kullaninca batarya hizlica tukeniyo. Ozellik cok ama ya kullanamiyosun ya da kisiyosun bir cok seyi. Hicbir anlami da kalmiyor o ozelliklerin.

  • xaomi 10 yıl sonra elmayıda samsung u da siler. Göreceksiniz

  • İnsanlar akıllı telefona doydu
  • Daha ne kadar satmaları gerekiyor

  • Hadi amiral gemileriniz pahalı anladık. Orta sınıf telefonlarınızda pahalı. Önce bir orta sınıfta rekabetçi ucuz telefonlar çıkarın zarar edecekseniz amoled ekran koymayın ama ucuza model çıkarın.

  • Urunleri asiri pahali ve kisa surede de fiyatlari klasik dusmektedir 3 ay kafidir ... Telefonda Samsung tercih etmemin tek sebebi rakipsiz cihazda yuvasu olan gelismis S-Pen ve guncel guclu islemcilerden biri ile gelmesidir ... Sirf S-Pen mimarili Note5 gorunumlu Android One li cihazlar da Eylul de satisa baslanmisti Turkiye haric ... Tek eksigi islemcisi gpu su ust seviye degildir ama S-Pen odakli bir cihaz olmasi ile meseleyi sadece islemci hizi RAM kapasitesi veya kamerasina odaklananlara iyi bir secenek olacagini dusunuyorum. Samsung bence uygun fiyata da S-Pen li cihazlari cikartmali hatta mumkunse tum modelleri S-Pen cihaza gomulu kalemi standart olmali :)

  • Samsung'un ana önceliği şu an tahmin ettiğimiz gibi mobil bölüm değil. Daha önce de paylaşmıştım. Telefon satışlarından gelen karlılık azaldığı için pahalı modellere yöneliyorlar ve ellerindeki teknolojileri diğer firmalara pazarlıyorlar. Mobil de şu an önem verdikleri temel teknoloji "ekranlar".

    Merak edenler için 45. saniyede Samsung un önceliklerini belirttiği açıklama ve buna ilişkin vlogger ın yorumları var.
    https://www.youtube.com/watch?v=k05Q1k4A5ls#t=45s

  • Önemli olan zirve de olmak değil orada kalmak zaten. Samsung'un bunu yaşayacağı belliydi çünkü piyasa dengeleri farklı noktalara geldi. Apple'da bunu yaşıyor bu gayet normal çünkü fiyatlar aşırı yüksek ve özellikle de ülkemiz de amiral gemilerine ulaşmak çok zor. Bu saatten sonra yapılması gereken tek şey segmente ve özelliklere bakılmaksızın makul fiyat politikası izlemektir. Samsung eğer fiyatta denge sağlayamassa tutunması çok zor. Çinliler şu an revaçta ama bu onların fiyat politikalarından dolayı oluyor özellikle de Xiaomi. Eğer onlarda dengeyi tutturamazlarsa onlarda tutunamazlar.

  • Huawei Samsung’u geçecekmiş hahahahah. Sen önce avrupada 750$’a sattığın p20 pro türkiye’de 1000$’lık note 9’dan niye pahalı onu bir düşün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnPlayerExitVehicle -- 21 Kasım 2018; 15:12:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okadar yüksek fiyat olursa millet daha çok özellik az para der ixaomi yı zengin eder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birçok yabancı teknoloji sitesinin söylediği gibi düşük fiyatlı çin telefonları piyasayı aşağı çekmeye çalıştıkça samsung telefon üretmenin karlı olmadığını ve yarı iletken, çip, işlemci üretmenin geleceğinin çok açık olduğunu görmüş durumda. Şuan kendisi ekmek değil, un piyasasını tekeline almaya çalışıyor.
  • Galaxy note 8 telefon aldım. Os son sürüm değil. Çıkışta olması gereken Oreo 8 ay sonra geldi. Şimdi Note 9 a gelecek olan arayüz bana gelmeyecek. Pie ne zaman gelecek belli değil. Q'dan zaten ümidim yok. Tahmin edin bir dahaki telefonum ne olmayacak ...

  • A9 serisini 4 kameralı diye 4.300 TL den pazara sürersen (ve daha bir sürü şey) bu haberi normal karşılarım, hatta zevk alırım. Ederinden satın canımı yiyin :)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.