Şimdi Ara

LG ilk Google Asistan destekli akıllı ekranını piyasaya sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • LG, akıllı ekran pazarındaki ilk ürününü uzun olarak nitelendirebileceğimiz bir şekilde isimlendirmiş. XBOOM AI ThinQ WK9 akıllı ekran, Google Asistan desteği ve ses alanında oldukça iyi ürünler sunan Meridian marka hoparlörlerle geliyor.

     


    Eğlenceli bir kullanıcı deneyimi


    8 inç HD ekranı olan XBOOM AI ThinQ WK9, sunduğu kaliteli ses sistemi ile birlikte kullanıcılara eğlenceli bir deneyim sunmayı vaat ediyor.  Bu akıllı ekranı kullanarak YouTube videolarını izleyebilir, müzik dinleyebilir ve Google Arama ile desteklenen görsel yanıtlar alabilirsiniz.


    Çarpıcı bir görsel ve ses kalitesi sunduğu ifade edilen ürünün öne çıkarılan temel özelliklerinden biri de Google Asistan desteği. Yemek tarifleri, hava durumu ve birçok bilgiyi sorabildiğiniz asistan, binin üzerinde markanın ve 10 binden fazla akıllı cihazın kontrolünü de sağlayabiliyor. Cihaz 199 dolardan satışa sunulacak.

    XBOOM AI ThinQ model WK9 Özellikleri:


    Ekran:
    8 inç HD Dokunmatik Ekran

    Hoparlör Çıkışı:
    2Ch / 20W

    Kamera:
    5MP

    İşletim Sistemi:
    Android Things

    Boyut (G x Y x D):
    370 x 244 x 145 mm

    Ağırlık:
    1.51kg

    Bağlantı:
    Wi-Fi / Bluetooth

    Güç Kaynağı:
    5.6W

    Renk: Siyah

      







  • bataryadan bahsedilmemiş?

  • Çok pratik bir ürün. Bakalım LG buna da hayalet ekran deneyimi getirecek mi?

  • Esasında bu asistan destekli akıllı ekranlar çok faydalı. Diyelim ki ev hanımı yemek yapıyor ve yemek tarifi sordu. Hemen yapılış videosu ve gerekli malzemeler falan gibi şeyleri görebilir.

  • Bu akıllı asistan olayı alışınca baya iyi. Hele henüz emekleme aşamasında olduğu düşünülürse. Bende mesela benim Galaxy'nin Bixby si ile epey konuşur oldum. Elim dolu oluyor, telefona gitmeye üşeniyorum, hemen sesleniyorum, yarın yağmur yağacak mı? Son gelen mesaj neydi? Son çektiğim fotoyu whatsapp tan şuna göndersene, şunu ara ve hoparlörü aç, youtube u aç şunu oynat, eve gidince bana şunu yapmam gerektiğini hatırlat, şuraya varınca şunu hatırlat, yarın bana bunu hatırlat. :) Kim bilir daha ne özellikleri vardır da, ben işte 3 aşağı 5 yukarı genelde bunları kullanıyorum. Genel olarak nesnelerin interneti arttıkça bunlar birbirleriyle bağlantıda oldukça tek yerden verilebilecek komutlarda epey artacak. Baya yanımızda jarvis gibi bir şey olacak.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    İngilizce mi hocam ? Birde telefona dokunmadan nasıl yapıyorsunuz ?
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Evet ne yazık ki Türkçe henüz desteklemiyor Bixby. Ben İngilizce konuşuyorum. İngilizcem iyi olduğundan sıkıntı yaşamıyorum. Telefona dokunmadan Hi Bixby diye seslendiğinizde sizi dinlemeye başlıyor. İlk bixby kurulumunda görevimiz tehlike filmindeki gibi size tekrarlamanız için metin veriyor, sesinizi tanıyor, bir kaç kez seslendirtiyor. Sonrasında vediğiniz komutları başarılı yerine getiriyorsa harika seçeneği ile doğru yaptığını kendisine öğretiyorsunuz, bir nevi daha kendini geliştiriyor. Anlayamazsa ise ben şunu dedim aslında diye öğretebiliyorsunuz. Bir de makro komutlar öğretme var. Örneğin ben şunu söylediğimde sen şunu şunu şunu yap diye kısayol atayabiliyorsunuz. Ben onu bir tek aramalarda yapıyorum. Zira Rehberdeki Türkçe isimleri söylerken algılamada zorluk çekiyor. örneğin "hi bixby call annem" deyince anlamakta zorlanıyor. Onun yerine "hi bixby call my mom" dediğimde şu numarayı ara diye kısayol atıyorum. Normalde mom isminde rehberde kimse olmamasına rağmen öğrettiğim numarayı arıyor. Yine mesela Eşim kelimesini anlaması zor. Ama diyorum ki call my wife dersem şu numarayı ara. Böylece rehberi ingilizceye çevirmiyorum, sadece sık kullandıklarımı kısayol atıyorum. Bir de mesela bana gelen son mesajı oku diyebiliyorsunuz. Yabancılar için gayet güzel rahatlık. Ama ne yazık ki bize gelen mesaj Türkçe olduğundan, okurken pek bir şey anlaşılmıyor.




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler deneyeceğim birazdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.