Şimdi Ara

Mürekkep tanklı, düşük maliyetli yazıcı 'Canon PIXMA G3411 incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  



    Canon’u Canon’cular diye ayıran bir DSLR kolu var, bir de fanatiklik seviyesinde değil tabii ama yazıcı kolu var. Yazıcı dünyasında Çinliler mürekkep tankı trendini getirdiler, bu trendi ister istemez Canon gibi büyük markalar da benimsedi. Elimizde hepsi bir arada ve en önemlisi mürekkep tanklı bir çözüm Canon PIXMA G3411 var.



    Detaylı bir kutusu var, şekli şemali, dolu tanklarla ne kadar basım yaptığı, hangi mürekkepleri kullandığı yazılı. Yazıcının kendisi, mürekkep şişeleri, kartuşlar, güç kablosu ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor, 2 yıl garantili.



    44.5cm eninde, 33cm uzunluğunda ve 16.3cm boyunda bir cihaz. Tankları içerisinde, dışarıda ekstra bir ünite yok, normal bir yazıcı boyutlarında yani, bu bence konumlandırası, bütünlüğü anlamında önemli bir şey. Gövdesi siyah renkli, malzemesi sert plastik. Üstünde ve önünde sırıtmayan Canon logoları var. Giriş çıkışları arkada, bir USB B bir de güç girişi var.



    Hepsi bir arada bir cihaz demiştik, 600x1200dpi çözünürlüğünde bir tarayıcımız var. 29.7cm eninde ve 21.6cm uzunlukta, yani A4 kağıt koyunca kenarlarda bir tık boşluk kalıyor. Defter, kitap sığıyor, fotoğraf tarayacağınızda da 3 tane alıyor.



    Arayüzünde hem butonlar var, hem de cihaz durumunu, hata kodlarını, olan biteni takip edebileceğiniz, mesela fotokopi çekerken kaç kopya alacağınızı görüntüleyebildiğiniz 1.2 inçlik tek renkli bir ekran var.



    Aç/kapa, servis butonu, siyah-beyaz, renkli fotokopi, kopya sayısı butonları dışında kablosuz bağlantı, evet Wi-Fi destekli bir yazıcı, butonları var. İsterseniz bir ağa bağlayıp ağdaki tüm cihazların kullanımına sunabilirsiniz, önemli bir not, sadece Windows’lu sistemlerde çalışıyor, isterseniz telefona veyahut tablete direkt bağlayabilirsiniz, Android ve iOS destekli.



    İki kademeli kağıt tepsisi, kağıtları koyduğunuz ayarlı kısım, aslında görünüm anlamında, temel şeyler anlamında anlatılabilecek pek bir şey yok. Normal bir yazıcıdan farklı olarak tanklar var, mürekkep seviyesini fiziksel olarak da takip edebiliyorsunuz.



    Kurulumu aslında hiç zor değil. Kutudan biri siyah, diğeri renkli kartuş çıkıyor. Kapağı kaldırıyorsunuz, normal bir kartuş takar gibi takıyorsunuz, mavi sabitleyicileri bastırıyorsunuz, burası bu kadar.



    Mürekkeplere gelelim. GL-490 kodlu FINE serisi mürekkepler bunlar, her renk 70ml, siyah ise 135ml. Kıyaslayabilmeniz için ekleyeyim, normal bir kartuşta ortalama 10ml mürekkep bulunur.



    Solda siyah, sağda renkli tanklı var, silikon tıpalarla kapalı haldeler. Tıpayı çıkar, şişeyi daya ve sık. Sağım solum mürekkep olacak diye düşünebilirsiniz, genelde Çinli çözümlerde oluyor da ama bu şişeleri çok zorlamamak lazım tabii ama havalı oldukları için yanlışlıkla dökmeniz zor, dökmek için sıkıyorsunuz. Her şişe tankı bir defa dolduruyor, siyahın tankı biraz daha büyük.



    Bittiği vakit piyasada bulması, temin etmesi kolay, karıştırması zor, kartuşlulardan çok daha kolay bir süreç var burada. Canon’un iddiasına göre 2 şişe siyah mürekkeple 12 bin siyah, renkli şişelerle de 7 bin sayfaya varan çıktı alabiliyorsunuz, tabii bunlar fabrika verileri, uzun süre kullanıp görmek lazım ama şurası ml cinsinden değerler ortada, imkansız değil haliyle.



    Siyah beyaz çıktı kalitesini, hızını test edelim. Şimdi mesela üniversitede hazırladığım 4 sayfalık bir ödevi yazdırayım, bir metin bu. Canon’un Print uygulamasından ki Android, iOS destekli, dökümanı seçiyorum ve yazdır.



    Uygulaması masaüstü arayüzünden daha kullanışlı aslında. Hazır profiller var, kolaj çeşitleri var, takvimler, kartlar, posterler ve işinizin düşebileceği bir çok şey. Telefonunuzdaki, sosyal medyadaki veya bulut depolama hizmetlerindeki fotoğraflarınızdan seçebiliyorsunuz, hangi kağıt, kalitesi ne olacak, temel ayarlar bu arayüzde de var.



    Renkli performansına gelelim. Düz, normal bir A4 kağıtla standartta ve yüksek ayarda Windows’un kendi fotoğraf görüntüleyicisi üzerinden iki çıktı aldım. Standart az mürekkep kullanıyor ve hızlı, yüksek ayar daha fazla mürekkep kullanıyor, kıyasla yavaş ama çıkan sonuç, çok daha makbul bir sonuç. Canon’un Easy Photo Print yazılımından yazdırınca hem bir miktar daha hızlı hem de daha iyi sonuç alacağınız şekilde renklerle bir tık oynuyor, fotoğraf yazdıracaksanız Windows’un kendi ayarlarına kalmayın derim, kendiniz özelleştirin renk ayarlarını.



    Fotoğraf kağıdına fotoğraf çıktısı da alabilirsiniz elbette, mürekkep bol, hatta böyle olması bol bol çıktı almaya teşvik ediyor. Renkler otomatik ayarlarda bir tık soluk gelebilir, yine Easy Photo Print’ten kontrastı bir tık yükseltiyorsunuz, çok daha canlı, keyifli fotoğraflar çıkıyor ortaya, çözünürlüğü ise yeterli. Kalite anlamında fotoğraf yazdırmak için üretilmiş, bunun üzerine kurulu cihazlar kadar iyi değil tabii ama bence ev ortamında gayet kullanılası sonuçlar çıkıyor.



    Kullandığınız fotoğraf kağıdı çok önemli, özellikle de koyu tonlarda, siyahlarda farkı ortaya çıkıyor, canlılığı da etkiliyor, fotoğrafın ömrünü de belirliyor. Canon’un da kaliteli kağıtları var, beğendiğiniz farklı markalar da kullanabilirsiniz ama özetle ev ortamında, önemli anıları böyle fiziksel olarak kayıt edecekseniz, belki benim gibi fotoğraf albümlerinden keyif alıyorsunuzdur, ucuza kaçmamak gerek diye düşünüyorum.



    Tarayıcıyı özellikle fotokopi alırken kullanacağınızı tahmin ediyorum. Kağıdı koy, fotokopi sayısını gir ve çek. Siyah beyaz bir şeyin bir metnin fotokopisini çekiyorsunuz diyelim, sonuç olması gerektiği gibi. Renkli performansını merak ediyordum asıl, gayet iyi çıktı, bir tık noise oluşuyor ama karşılaştırırken fotokopi olanı işaretleme ihtiyacı hissedecek kadar iyi.

    Bir şeyleri tarayıp dijitale almak istediğinizde hazır ayarlar var, siyah beyaz, belge, fotoğraf, hızlıca tarıyor, hızlı ayarda kalite çok iyi değil ama çözümü var. Yavaş yavaş tarasın, daha kaliteli tarasın derseniz ayarlıyorsunuz, ben 400-600DPI’da tarattırdım, otomatik ayarlardan çok daha iyi sonuç alıyorsunuz.



    Canon PIXMA G3411. Mürekkep tanklı hepsi bir arada bir yazıcı. Normal bir ev kullanıcısı olarak her türlü işinizi görür, odağında da ev kullanıcıları var zaten. Öğrenciyseniz ödevler için ve küçük ofislerde de aslında lazere, tonere gitmeden kullanılabilecek bir çözüm. Özellikle renkli çıktılarda tonlar bir tık açık gelebilir, yazılımını kullanınca, yaptığı otomatik ayarlardan, sizin yapacağınız manuel ayarlardan faydalanınca güzel şeyler ortaya çıkıyor, fotoğraf kağıdına aldığım çıktılar da bir ev kullanıcısı olarak beni memnun etti. Ürünün fiyatı bu videonun çekildiği tarih itibarıyla 800 ila 1000TL arasında değişiyor, fiyatı rakipleriyle benzer düzeyde. Dolar-TL dalgalı arkadaşlar, güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Özetle, kullanımı, tankı doldurması kolay, en önemlisi sorunsuz çalışan ve çıktı başına maliyeti düşük kartuşlu sistemlere göre çok daha düşük, evde de maliyetini pek düşünmeden fotoğraf çıktısı alabileceğiniz bir çözüm, Wi-Fi yetenekleri sizin için pek önemli değilse daha ucuza G2411’i de tercih edebilirsiniz.

     









  • Kendinden tanklı yazıcılarda içinde gelen kartuşlar normal kartuş gibimi, onların ömrü ne kadar kullanan varmı, bir arkadaşım beni aydınlatabilirmi alacak olanlara fikir verebilir , şahsen sonradan monte sistem kullanıyorum belirli petiyotlarla çıktı almazsam ilk önce renkli kartuş mefta oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer her hafta 1 kez olsun kullanılacaksa kârlı ama uzun süre çalışmadan durursa kartuş donabilir.

  • Fabrikasyon tanklı yazıcı trendini bildiğim kadarıyla ilk olarak ülkemize Epson getirdi, ilk günlerinden beri bu sistemi kullanan biri olarak bu tür sistemlerin olumlu ve olumsuz şu yanlarını sayabilirim:

    + Tankların kullanımı hazır kartuşlara göre gerçekten çok kolay, doldurulması hiç de zor değil.
    + Tanklı sisteme geçince gerçekten basım maliyetlerini unuttum ve maliyetlerden korkmadan baskı alabiliyorum.
    + Doldurma mürekkepleri piyasadaki kartuşlara oranla oldukça ucuz.
    +/- Bir süre kullanmayınca kartuş başlıklarında tıkanmalar olabiliyor ama sürücüdeki temizleme işlemleriyle açamadığım tıkanmayla karşılaşmadım.
    +/- Tanklarda sensör olmadığı için kalan mürekkep miktarı gözle takip edilmeli, sürücü belli bir baskı adedi sonrası tankları kontrol edin diye uyarı verebiliyor.
    +/- Baskı maliyetleri düşük görünse de aslında belli bir mürekkep parasını yazıcıyı alırken peşin peşin ödemiş oluyorsunuz, yine de bu maliyet ismi lazım değil iki harfli bazı firmaların kartuşlara istediği fahiş fiyatların yanında düşük sayılır.
    - Her ne kadar ürün tanıtımlarında bir tankla 5bin, 10bin baskı gibi rakamlar telaffuz edilse de tanklı sistem sonsuza kadar mürekkep doldurup kullanabileceğiniz bir sistem değil, üretici firmalar bu yazıcıları belli bir baskı adedinden sonra kafa mürekep boşaltma tankı doldu diyerek çalışmayacak şekilde programlamışlar, bu durumda yetkili servise göndererek söz konusu atık mürekkep tankının boşaltılması için belli bir ücret daha ödemeniz gerekiyor.
    - İnternet üzerinde atık tankı sıfırlayıcı yazılımlar var ama bunlar da paralı ve gayrıresmi, üretici firmalar devamlı firmware yayınlayarak bu tür yazılımları engellemeye çalışıyorlar.




  • benim gibi kırk yılda bir kullananlar için donmayan kartuş var mı yeda lazerli sistem falan
  • 2015 yilinda Canon pixma e314 (model noda hata olabilir) modelini almış biri olarak söylüyorum kesinlikle bulaşmayın. Masraflari bitmiyor.

    Şöyle anlatayım yazıcıyı 160 liraya aldım. yanında yedek mürekkep de vardı. 250 sayfa çıktı verdikten sonra kartuş bozuldu 100 lira verdim kartuş aldım. Sonra 250 sayfada bir kartuş daha 460 liraya mal oldu. Şu an hala yesek mürekkepleri duruyor. Kısaca para tuzağı. Ha şimdi naptılar bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 20 Kasım 2018; 18:50:38 >
  • Sonradan dönüştürme sistemlerde yaklaşık 7000 sayfada tıkanıklık hatası verip kafalar değişiyor vs. değişiyor.

    Ben öyle vaat edilenler gibi yüksek rakamlar göremedim. 1/2 si hatta 1/3 ü gibi rakam belki.

  • Epson yazıcıyı 160 TL ye aldım. 150 TL de doldurulabilir kartuş ve mürekkebi tuttu. Herhalde 3 yıl olmuştur çocukların işini görüyor. Tanklı yazıcılar lüzumsuz pahalı, renkli baskı alınmayacaksa lazer yazıcılar incelenebilir.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    tecrübeli gördüğüm için size soruyorum sizce aynı paralara lazer yazıcı mı yoksa tankerli yazıcılar mı mantıklı?

  • Fotoğraf gibi kaliteli renkli baskılar alınacaksa tanklı mürekkep püskürtmeli yazıcılar öne çıkıyor, siyah beyaz belge çıktısı öncelikse lazer daha ekonomik olacaktır.
  • Canon candır,lakin G Serisinden uzak durun... Orta seviyede IP ve LX serisi Üst seviye de ise Pro ve diğer başlıklara bakınız...G serisinin fotoğraf performansı berbat.... Zaten hangi 4 renkli yazıcının fotoğraf performansı düzgün ki? Epson lar bile yerlerde..Bilgi isteyen olursa Pm den Canon,Epson,Brother ve Lexmark hakkında yazıcı ve mürekkep ve baskı kafaları hakkında Kullanıcı deneyimlerimi iletebilirim.

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Haftada bir deneme sayfasi cikarin donmaz. Murekkebin bitmesi icin de en az 10 - 15 yil deneme sayfasi almaniz gerekir zaten.
  • Ben de bu yazıcıdan satın aldım fakat telefon ile yazdırma işi yapabiliyorken bilgisayardan wifi ile çıktı alamadım bir türlü. Bilgisayardan wifi açtığımda canonu görüyor fakat bağlan dediğimde şifre istiyor. Halbuki telefonlarda direkt bağlanıyor. Bilgisayarda sifre istemesinin sebebi nedir acaba yardimci olur musunuz?

  • Ayrıca bildiğin E Serisi ile aynı baskı kafayı kullanıyor.Sadece modernize edilmiş

  • Sinifimda Epson var 2 ayda 5000 çıktı almışım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonomik lazer hangisi onerebilir misiniz ? Benim tankli yazicim 10 tl lik siyah murekkeple 80 ml ile 1500 2000 sayfa cikariyor.



    Lazer araştiriyorum. Toneri falan cok daha pahaliya geliyor. Bildiginiz sorunsuz cihaz var mi ? 300 400 civari ? Mesala murekkepli yazicimla tek seferde 500 sayfa cikartiyorum. 2 saat civarinda. Lazer yazici ile mumkun mu bu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bu sıra tanklı yazıcıya dönmeyi düşünüyorum 400 500 e ikinci el lazer yazıcı almaktansa sıfır tanklı yazıcı alıp devam etmek daha iyi varsın geç yazsın biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insaatmüh. İ kullanıcısına yanıt
    Konuyu daha fazla dağıtmadan şunu ekleyeyim ekonomik bir lazer sistem yoktur, uygun fiyatlı lazer yazıcılar var ama onların da lazer yazıcıların tamamında oluğu üzere gizli bir tambur (drum, merdane) değişim maliyeti vardır.
  • fotoğraf baskısı kalite istiyorsanız epson arkadaşlar ben teknosada çalışıyordum yazıcı tarafında arkadaşlar vardı örnek baskılar alıyodum hepsinden(hp, canon, epson)
    en iyi renk kalitesi vs. epsondu
    lazerin çıktısı 1-3 bin arası iken bu doldurma sistemler 6,7 bin renkli 13 bin siyah beyaz baskı alabiliyosunuz 150 -200 tl maliyetle
    lazer de 4 toner takılıyor her biri 250 lira gerisini siz düşünün

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.