ATi'nin yeni nesil R600 serisine yönelik olarak yine yeni ve bu sefer ekran görüntüsü de olan 3DMark 2006 test sonucu ortaya çıktı. Açıkçası model belirtilmiyor ama test sonucunun büyük bir ihtimalle R600XT (Radeon HD 2900XT) modeline ait olduğu belirtiliyor.
Heralde bu puan düşüklüğü sürücüden kaynaklanıyor.
Evet. Bu skor daha iyi bir işlemci ve 8.361 sürücüleri ile 8800 GTX ile kafa kafaya gelecek. Zaten Ati'nin kozu bu kart. XTX modeli çok sınırlı sayıda olacakmış ve geç kalacak biraz. Büyük ihtimalle maliyeti yüzünden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 15 Nisan 2007; 18:32:40 >
Evet. Bu skor daha iyi bir işlemci ve 8.361 sürücüleri ile 8800 GTX ile kafa kafaya gelecek. Zaten Ati'nin kozu bu kart. XTX modeli çok sınırlı sayıda olacakmış ve geç kalacak biraz. Büyük ihtimalle maliyeti yüzünden.
Benim asıl merak ettiğim konu yüksek çözünürlüklerde 8800 GTX ile 2900 XT'nin karşılaştırılması. 3D Mark 06 testi standart olarak 1280*1024'de yapılıyor. Ama özellikle AA açık ve 1600*1200 çözünürlük ve üstü ayarlarda (özellikle 1920*1200 ve üstü gibi) 512 MB bellek 2900 XT'nin başını yakabilir mi diye düşünmeden edemiyorum açıkçası. Rakibi 384 bit ama 768 MB belleğe sahip. Böyle bir durum oluşursa açıkçası HD 2900XT çok da HD değilmiş gibi bir durum oluşur bence. Çünkü artık çözünürlük standartları yükseliyor. Herkes HD görüntüden bahsediyor. Yüksek çözünürlükler artık eskisinden çok daha önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 15 Nisan 2007; 18:50:53 >
8800 gts hd2900xt den daha düşük scor alıyor hd2900xt neredeyse def ayardaki 8800gtx e yakın scor almış. hd2900xt overclock ile 12k civarı skor çıkarabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 15 Nisan 2007; 18:55:56 >
XTX demi sınırlı sayıda olacakmış
O konuda bir bilgi yok ama hem 1GB GDDR4 bellekli XTX'in üretim maliyetleri hemde 512MB GDDR3 bellekli R600XT'nin daha kolay satılabilmesi ve tabii diğer bazı etkenler bir araya gelince AMD-ATi ağırlığı R600XT'ye vermeyi tercih etti ama R600XTX'in üretim kapsitesi konusunda su an için net bir haber veya bilgi bulunmuyor.
test de kullanılan sürücü eskisi zaten yeni sürücü 8.36, fudzilla.com un buradaki haberine göre 8.36 sürücüsü ile r600 xt 8800 gtx den daha hızlı, nfs carbon testinde r600 xt, 8800 gtx e göre %10-17 arası daha performanslıymış
Puan düşük geldi bana..Nerede ise GTS ler civarında..Ama tabi O.C. siz ve vista altında..Ama işin ilginci CPU puanıda düşük 6600 ün daha yüksek CPU puanı elde etmesi gerekmez mi..
2MB cache li E6300 ümü 2.7 GHZ e OC ederek ve ekran kartıma ufak bir dokunuşla aldığım puan 10200
ATI ye benden bir
Bir 320MB 8800GTS ayarında mı kart yapabildiler bunca zamanda
Gerçekten de birkaç spekülatif bilgi dışında Ati'nin 8800 GTS 320'ye karşı nasıl bir model sunacağına ilişkin net bilgiler gelmedi. Birkaç bilgi gelmişti ama hep belli belirsiz şeyler. Ati ya bu modelini iyi saklıyor ya da henüz böyle bir model çıkarmayacak gibi. Ben önümüzdeki ay böyle bir modelin çıkabileceğini düşünüyorum. Eğer çıkmazsa iyi olmaz bence. Çünkü fiyat indirimleriyle tüm GF8'ler ucuzlayınca zaten ucuz olan 8800 GTS 320 ve 8600 GTS biraz daha ucuzlayıp Ati için tehlike oluşturabilir. Bakalım neler olacak?
2MB cache li E6300 ümü 2.7 GHZ e OC ederek ve ekran kartıma ufak bir dokunuşla aldığım puan 10200
ATI ye benden bir
Bir 320MB 8800GTS ayarında mı kart yapabildiler bunca zamanda
Valla atinin seni muahuhuanı hiç sallayacağını zannetmiyorum. Bence default sonuçlar olarak hem işlemci hemde de ekran kartında hız aşırtma yapılmadan vista altından oturmamış driverlar ile alınan bu sonuç süper olmasa bile oldukça tatminkar. Sen o senin işlemcin ve ekran kartını hız aşırtma yapmadan bi default sonuç dene bakalım 3DMark 2006 ' da kaç alıyorsun...
Yahu bide arkadaşlar allah için artık kendimizi biraz aşalım. Genelde burda tartışma yapan insanların %95'inin şu veya bu şekilde oyun oynadığını zannediyorum. Arkadaşlar önümüzde aklımızın hayalimizin alamayacağı oyunlar var. Bırakın artık yok benim Atim şööle yok benim Nvidiam şöyle muhabbetini... Buyrun şurdan bir oyun motorunun vaadebileceklerini görün ve asıl amacımız olan daha iyi oyun oynama mantelitesine odaklanın. http://www.gametrailers.com/player.php?id=18588&type=wmv
Doğrusu benim için şu an 3D Mark 06'dan alınan teslerin hiçbir manası yok. Crysis ve Hellgate London ve tabi bir de Alan Wake ne zmn çıkacak ve testleri ortaya dökülecek o zmn gidecez paşa paşa bütçemizin yettiği en bomba ekran kartını alacaz... kobb arkadaşımıza katılıyorum default skorlar artık en azından benim için hiçbirşey ifade etmiyor. HD HD HD 1680x1050 ve ötesi artıq çok ama çok daha önemli hale gelmeye başlıyor.
Bugünden itibaren R600, RV610 ve RV630 hakkında genel bir üst konu açılmıştır. Bundan sonra paylaşma ve tartışmaların bu konu altında yapılması önemle rica olunur. http://forum.donanimhaber.com/m_13597301/tm.htm
İşlemci Core2Duo E6600@3150 MSI 8800gtx defaultta.. bir sürücü saçmalamasından dolayı 1280*1024 çözünürlük yoktu seçenekler arasında testi yaparken, gerçi 1024 ve 1280 çözünürlükleri arasında toplam 100 puan farkediyor...
Arkadaslar bir seyi hep yanlis telafuz ediyorsunuz R600 XT ile 8800GTX zaten bir birlerinin karsiti R600XTX ile 8800GTX Ultra üst seviyeler yani bence Ati beklendigi kadar bir basari saglayamamis ve 6-7 ay gecikerek ancak basa bas bir savas olacak yani hic bir üstün yani olamayacak birde malesef ATI R600 ler 8800 ler gibi OC kapasitesine sahip olamayacaklar oda isi sorunundan dolayi belki iyi sogutucular takarak yapilabilir ama kendi orginal sogutuculari ile fazla beklemeyin
@marstazaman
Arkadasim senin verdigin o linklerdeki sonuclar defoult ayarlardaki sonuclar dikkat edersen vede bayagi iyi sonuclar
Şu bir gerçek ki r600xt nin rakibi 8800gtx dir. Kimse kendini "Bak benim 8800gts 320mb lık bile 3dmark dan 10k yı deviriyor" diye avutmasın. Ve ilerde çıkaracağı ddr4 bellekli r600xtx le kesinlikle 8800gtx i performans olarak belirgin biçimde sollayacaktır. Peki diyeceksiniz ki madem 8800gtx r600xt ile aynı performansı veriyor, niçin r600xt yi alalım? Bence bunun cevabı da net: Optimizasyon. Evet 8800 serisi malesef bir çok oyunda problemli. 6 aydır nvidia sürücü konusunda net bir gelişme kaydedemedi. Misal: Ben strateji hastasıyım. Ve en çok da medieval 2 total war ı oynuyorum. Daha önce de rome total warı oynuyordum. 8800gts yi bu oyunlarda denedim. Tamam performansa lafım yok ama gelin görün ki bizim bu çok meşhur ortalığı kasıp kavuran 8800 ler muhtemelen nvidianın çözemeyeceği driver problemleri yüzünden savaş alanında birimlerin gölgelerini gösteriyor ama ağacların ve bir kısım başka görsel öğelerin gölgelerini göstermiyor. Ve bu da oyunun atmosferini tamamen baltalıyor. Ben gerekli görselliği alamadıktan sonra ne yapayım... İsterse 100fps alayım oyunda...Aynı sorun rome tw da da mevcut. Onda ne birimlerin ne de başka şeylerin gölgelerini görebiliyorsunuz.
Bence r600 bütün bu problemlerin çoğundan uzak olarak piyasaya sürülecek. İşte o zaman bilinçli kullanıcı r600 e yönelecektir. İş böyle olunca da nvidia nın işi zor görünüyor.
Ne yazık ki vista oyunlar için rezil bir platform olacak, çünkü neredeyse herşey %10 civarında yavaşlıyor (driverlar oturdukça biraz iner ama çok da inmez çünkü yavaşlığın sebebi driverlar olduğu kadar Vista'nın DRM sistemi), ve ne yazıktır ki DX10 sadece vista'da olacak. Ben vista'ya elimden geldiğimce direneceğim. Bir arkadaş XP'deki skorun daha fazla olduğundan bahsetmiş te oradan geldim bu konuya.
Şunu bilin ki arkadaşlar vista'ya geçtiğiniz an 10 adım geriden başlayacaksınız.. Fakat DX10 kartlarının özelliklerini ancak bu rezil işletim sisteminde kullanabileceksiniz. Pek fena!