Bildirim
Samsung M86 ve M87 hakkında
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
sadece kasa farkı var bildiğim kadarıyla -
Forumuz içinde bu modeller hakkında bayağı sohbet edildi.Arama motoru sayesinde bulmanız kolaylaşır.
Yada en basitinden,
http://forum.donanimhaber.com/m_13119237/tm.htm
8X li serilerin Türkiyeye gelişini daha öncede bildirmiştim.
Samsung yetkili satıcısıwww.teknomix.com.tr
bu hafta içinde fiyatlarıyla beraber mağazalarda.
86 ile 87 arasında hiç bir fark yoktur. AYnı R serilerinde olduğu gibi.Ülkemizde le40r71b de vardı 72b de.Tek fark altlarındaki mavi ve gri şerittir.71b serisi alışveriş merkezleri / marketler için 72b seriside sadece tv satış yapılan yerlerde genelde görülüyordu avrupada.
http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMLE40M86BD-SAMSUNG-LE40M86BD.htm
buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz (fransızca ancak çoğu birim anlaşılabilinir)
-
sevgili bilvarch bilgi için teşekkürler. bu arada arada bir girdiğimwww.hdtvtest.co.uk sitesindede 40M86 nın yorumunu nihayet tamamlamışlar. az önce orayı okudum. çok doyurucu yorumları var. bir çok tanıdık tv nin detaylı testleride mevcut. eğer M serisi uygun fiyatlı olursa almayı düşünüyorum. (5500-6500 YTL fiyat aralığı) -
Backlight bleeding e bir çözüm getirmişler superclear panel kullanarak. Bence alınacak LCD böyle olmalı -
sony bravia full hd yi bitiren modellerdir.suana kadar çikan en iyi lcd tv bence... -
Arkadaşlar ,
Samsung 86 serisi 5480 YTL den satışta
bilgilerinize
Alan olursa yorumlarını bekliyoruz.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/ -
quote:
Orjinalden alıntı: kelto3
sony bravia full hd yi bitiren modellerdir.suana kadar çikan en iyi lcd tv bence...
haklsınız ama sonuçta bravia serisi de samsung panel.Aylar önce bir yazımda şunu belirtmiştim.Smsung sony ye panel verip piyasada rakibinin daha iyi olmasını desteklermi sizce .? Elbette ticaret gereği panelini verir ama her zaman kendi bir gömlek panel üretip kullanır buna mecburda pazarda söz sahibi olmak için.M serisi muhteşem gerçektende... -
quote:
Orjinalden alıntı: Begonvill
Arkadaşlar ,
Samsung 86 serisi 5480 YTL den satışta
bilgilerinize
Alan olursa yorumlarını bekliyoruz.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/
Anadolu grubunun ithalat işlemleri herhalde bitmek üzeredir..Yetkili satıcılarda (teknomix) e gelemsini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 16 Nisan 2007; 19:45:33 > -
Ben de kendime samsung m86 serisinden alacağım fakat benim amacım PC yi bu TV ye bağlayabilmek. Şuanda yazılım versiyonları ile ilgili çok karmaşık durumlar var. Alacağınız TV paneli S serisi yani samsung üretimi olmalı. A serisi tercih değil. Ayrıca panel modeli SQ1 değil SQ2 olsursa daha iyi olur. yazılım güncelleme ile uğraşmak istemiyorsanız 1009 ile sorunlar gitmiş görünüyor. Neyse 127 sayfalık incelemenin özetini hemen burada yapamam çüngkü her gün bu TV ile ilgili yeni birşeyler keşfediliyor. Vaktiniz varsa en baştan okumanızı öneririm.
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=511377
Saygılar.
Koray Üstüner
-
Evet avforums'u ben de takip etmeye çalışıyorum yanlız orada konu hakkaten çok uzadı ve karıştı.Ben de bir süre daha model numarasıymış seri numarasıymış takılmamaya karar verdim.Çok çok bi sw upgrade'i yaparım düzelir.Pek takılmıyorum yani
Bir de konu hep xbox üzerine gitmiş yanlış anlamadıysam.XBOX alacağımı sanmıyorum şimdilik ps3 için biriktiriyorum paraları
Eğer bir yerlerden vga kablo bulabilirsem bakacağım 1:1 pixelmapping olaylarına.Şimdilik teknosa ve bimeks'te bulamadım.Cevahirde EPCenter'da kesin vardır diye düşünüyorum ama yeri bana biraz ters kalıyor. -
Olay sadece Xbox 360 vey aps3 ile alakalı değil. belli çözünürlüklerder belli frekansta bazen 10 sn görüntü verip kendini kapatma olayı. Bunun için firmware güncellemesi yapmak gerekiyor fakat işin kötü yanı samsung bunu nezaman çıkartır nasıl sunar belli değil. 2 seçenek var. DVB-T üzerinden bunu yapabiliyor fakat TR de samsung bu hizmeti vermez muhtemelen. 2. seçenek ise Samsung güncellemeyi CD de verecekmiş ve PC bağlayarak bu güncelleme yapılabilecek. Bu Cd yi Türkiyeden temin edebilecekmiyiz? Belli değil. Çünkü avrupadaki tuner ile türkiyede kullanılan tuner farklı olabilir ve bu da pal BG destekli yazılımı bulmamız gerektiği sonucunu ortaya çıkartır. Kısacası avrupa versiyonu için hazırlanmış firmware güncellemesi bize burada sorun çıkartabilir. Bu nedenle bu TV yi alacaksanzı bence yazlımı 1009 olan ve paneli SQ2 olan bir modelini bulmaya çalışın.
saygılar...
Koray üstüner
-
ben şimdi bizim bilgisayarda baktım ve 1004 müş bizim revizyon. Güzel söylemişsiniz de adamlar daha kompozit ne scart ne bilmiyorken software'ini bilsin bence. Asıl sorun şimdi nasıl update edeceğim. samsung'un sitesinden mi olacak acaba.
Televizyon'dan genel olarak memnunum çünkü normal yayın kalitesi hiç bozulmadı eski crt tv'ye göre. Ancak renk ayarları ile çok oynamak gerekti ilk geldiğinde, doğal renkleri halen yakalayamadığımızı düşünüyoruz.Bir de ps3 almayı planlıyoruz bakalım neler olacak hd görüntüde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 13 Mayıs 2007; 16:19:21 > -
Sizin TV muhtemelen SQ1 dir. Yan tarafında bir yerde sq1 veya sq2 diye yazıyordur. Dikkatlice bakmak gerekir. Bir de tuner ve chip versiyonlarına bakıp yazabilirmisiniz? TV kapalı iken kumandadan sırasıyle bir kere info menu mute ve power tuşlarına basınca ekranda bazı bilgiler gelecek . Bu bilgileri yazarsanız TV niz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmuş olacağız. tabi bu işlemi yaptıktan sonra tüm renk ayarlarınızve kanal ayarlarınız gidecek. yazılım güncellemesi yaptıktan sonra da gidecek gerçi :)
Sizin Tv için muhtemelen en son yazılım 1006 dır ve yazılım güncellemesini henüz samsung dağıtmaya başlamadı diye biliyorum. Bir CD ile bilgisayarı TV ye özel bir kablo ile bağlamak suretiyle yazılım güncellemesi yapılır. Veya digital karasal yayınlar ile otomatik olarak yapılır fakat samsung'un bu hizmeti Türkiyede verebileceğini sanmıyorum.
Bu nedenle siz de benim gibi yukarıda adresini verdiğim siteyi takip ederek yazılım güncellemesi çıkarkenden edinebilirsiniz.
Bu arada TV den memnunmusunuz? Şuanda bence Sharp XD1E den sonra çıkan ve daha kaliteli bir TV bu. Kasım ayında Sharp HD1E ile yine sharp liderliğe oturabilir. Bakalım...
Saygılar...
Koray Üstüner
-
selamlar
siz söyleyince baktım şimdi.TV nin sağ tarafındakibir etikette sq2 yazıyor. Sanırım bu iyi birşey, değil mi -
Jaiko kardeş yabancı forum adreslerine göre bu iyi birşey
Jaiko kardeş eğer mümkünse pc'ye bağlayıp bizleri bilgilendirirsen seviniriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cineos -- 12 Mayıs 2007; 18:07:56 > -
Evet SQ2 güzel birşey. Samsung sorunların çözümü için bugün bir dizi testlere başladı. Eğer Xbox 360 ile ilgili ve movie plus ın kapalı olsa bile aktif olduğuy ile ilgili sorunları halledebilirse, yakında firmware güncellemesi yayınlayacak.
Bilmeyenler için özetleyim, movie plus görüntüyü daha kötü yapıyor. Amacı daha iyi yapmak ama kullanıcıların çoğu bunu beğenmediler. Menüde OFF olsa bile movie plus aktif oluyor. Eğer bir kere on ve akabimnde off yaparsanız kapanıyıyor. Tabi bu hep kapalı kalmıyor. Sinyal girişini değiştirdiğiniz andan itibaren off olsa bile tekrar aktif oluyor. Bu sorun en son çıkan sürümlerde bile devam ediyor ve bugün Samsung yetkilileri bu ve diğer şikayetleri değerlendirip çözüm bulmaya çalışacak.
Gelişmeleri size bildiririm.
Saygılar.
Koray Üstüner -
samsung 40m87 almayı düşünüyordum sanırım bir süre daha bekleyip ona göre karar vermem gerekecek bilgi için teşekkürlerkorayus -
ewet bende en kısa sürede m87 düşünüyordum hala düşünüyorum ama cineos un dedigi gibi biraz daha bekleyip sn duruma bakmak gerekicek sanırsam. -
http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le32m86bdxxeu.asp
32" lerde full hd yok ama 100hz yapmislar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 12 Mayıs 2007; 23:34:34 >
Benzer içerikler
- samsung qled tv görüntü ayarları
- wanbo x5 pro
- lg tv en iyi görüntü ayarları
- grundig televizyon yorumlar
- awox tv kanal ayarlama
- lg g5 oled
- apple tv nedir
- telefon ekranını tv"ye aktarma kablosuz
- en iyi beyaz eşya markası
- projeksiyon cihazı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X