Şimdi Ara

Jeff Bezos, Amazon'un bir gün iflas edeceğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Modern tarihin en zengin insanı ve neredeyse 1 trilyon dolar değerinde bir şirketin başı olan Jeff Bezos, Amazon'un uzun vadeli geleceği konusunda ilginç açıklamalarda bulundu. Bezos şirketinin eninde sonunda iflas bayraklarını çekeceğini ifade etti.

     


    Uzun vadede iflas kaçınılmaz


    Geçen hafta Seattle'da yapılan bir toplantıda, Jeff Bezos'a başta Sears olmak üzere diğer büyük perakendecilerin son iflaslarıyla ilgili düşünceleri soruldu. CNBC tarafından yayınlanan söyleşide Bezos konuyla ilgili olarak: "Büyük şirketlere bakarsanız ömürleri 100 yıldan fazla değil. Bir gün Amazon'un da başarısız olacağını ve iflas edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı


    Bezos, Amazon'un müşteri odaklı bir stratejiyle devam etmesi sonun başlangıcını ertelemesi gerektiğini düşünüyor. CEO'nun bu sözleri ve Amazon'un baş döndürücü bir hızda büyümesi göz önüne alındığında, şirketin iflas etme ihtimalinin ne denli realist bir açıklama olduğu ise tartışmaya açık.

      







  • mesajım burda bulunsun, bir gün donanımhaber kapatılacak.
    100 yıla kalmaz kesin kapanır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odyssa

    mesajım burda bulunsun, bir gün donanımhaber kapatılacak.
    100 yıla kalmaz kesin kapanır.
    Yedirmeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar size bir sır vereyim 100 yıl sonra hiç birimiz burada olmayacağız.

  • 1500'lerden kalma saat firmaları var hala niye batmıyor?çünkü büyümüyorlar atölye gibi küçük ve elde yapılan nesilden nesile geçen bir iş dünyanın parasına satıyorlar.sürekli satış üzerine değil.1500'lerde satılan saatlerle şimdikiler arasında kalite düşmesi olmuş mudur belki şimdikiler daha kalitelidir çünkü yapanlar torununun torununun torunu ve malzeme teknoloji daha iyi.

    McDonald's ın filmini izlemiş miydiniz kurucuları zincir olmasını istemiyor kontrol edemeyiz kalite düşer diyor.netekim öyle olmadı mı?şimdikilerin içindeki et mi belli değil ama 50 küsüre gitsek 25 cent'e sattıkları hamburger daha iyi değil midir?sürekli satış üzerine ayakta kalan çok büyüyen şirketler batar demek istemiş adam çünkü akım bunlar şimdi var yarın ne olacağı belli değil.McDonald's hayatta yemem diyenler çoğaldı ama adamlar her yere kurmuş işlemezse o hız olmazsa nasıl ayakta kalacaklar?iki gün sonra net2 diye bişi icat olur netten alışveriş diye bir şey kalmaz ve amazon ayda 5-6 saat satsam durumu kurtarırım diyebilecek bir firma değil satışların azalması bile iflas getirir.




  • bu vizyonla bu şirketi nasıl bu hale getirdi anlaması güç. Charisma skill point: 2

  • Evren bile yok olacak. Yazın bir kenara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erol Mütercimler 2 ????????

  • Amazon'un kontrolsüz büyüdüğünü düşünmüyorum. Öyle bir büyüme gerceklesseydi şuan dünyanın her yerinde yıllardır bulunurlardı. Hızlı ama kontrollü büyüdüler, hızın sebebi de tamamen ABD halkına hitap etmeleri. Yaşam alanlarından uzak AVM'lere gitmek yerine evinden 1-2 saat içinde gelecek şekilde, geri iade imkanları da geniş bir alışveriş imkanı sunuyor. Fakat Bezos haklı şimdi, bu kadar büyük kim kalmış. Eninde sonunda ya küçülmeye ya batmaya gidiyorlar.

  • Hepsiburada bunu begendi :)

  • Kiz Bezos kalk sogan dogra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beceriksiz Amerikalilar icin gecerli olabilir ama diger ulkelerde durum farkli be Bezos.

    Dünyanın en eski şirketi 1400 yıllık. 41 ülkede yapılan araştırmada 5 bin 586 şirketin 200 yıldan fazla eski bir tarihi bulunuyor. Ancak en eski şirketin Japonya’daki inşaat şirketi Kongo Gumi olduğu ortaya çıktı.
    https://www.dunya.com/ekonomi/dunyanin-en-eski-sirketi-1400-yillik-haberi-340494



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 17 Kasım 2018; 19:16:44 >
  • İnovasyon bittiği zaman zaten kaçınılmaz son...

  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Nerden biliyorsun. Sen kâhin misin?

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Maalesef bende Kassandra'nın laneti var

    http://edebiyatsultani.com/kassandra-laneti/
  • Benzer açıklamayı internetin kurucusu adamda yapmıştı o Facebook ve Google için söylemişti bunu. Siyasi otoritesi olmayan devletin kontrolüne girmeyen hiçbir şirket sonsuza kadar barınamaz. İngilizler bu konuda inanılmaz başarılı ama Amerika'nın olayı bir strateji. Başarısızlık değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 yıl sonra iflas etse ne etmese ne? Ya da şimdi iflas etse ne etmese ne? Amazon biter mamozon gelir, bu çark öylede dönecek böylede o yüzden saldım çayıra mevlam kayıra hadi bakayım

  • Jeff Bezos sen ne saçma beyanda bulunmuşsun ya? Aç biraz internete bak. Ne demek 100 yıllık şirket yokmuş, oymuş buymuş. Sen bu açıklamayla acaba ne yapmaya çalışmaktasın? Nasıl bir cehaletin ürünü bu? Dünyanın en büyük birkaç dükkanının birinin sahibisin ve çıkıp yaptığın açıklamaya bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sadece açık bir sırrı sesli söylemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.