Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sony STR-DA1200ES RECEIVER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: Sony STR-DA1200ES RECEIVER Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
xmasterx

14 Temmuz 2007; 21:17:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ve bu sinyal bozukluğu özellikle composit video out a tv yi bağladığım zaman oluyor. O kabloyu çektiğimde cızırtı direkt kayboluyor diyebilirim. video out ile ses sinyalinin ne alakası var onuda anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasterx -- 14 Temmuz 2007; 21:18:07 >

the_cantan

16 Temmuz 2007; 20:00:12 

quote:

Orjinalden alıntı: xmasterx

ve bu sinyal bozukluğu özellikle composit video out a tv yi bağladığım zaman oluyor. O kabloyu çektiğimde cızırtı direkt kayboluyor diyebilirim. video out ile ses sinyalinin ne alakası var onuda anlamış değilim.

olmaz mı? pure direct mesela saf ses amacı.
anlattığına göre cızırtı hatası onkyo nun. onkyo nun buna benzer ufak değişik şikayetlerini okumuştum.

KING
zart

16 Temmuz 2007; 20:09:59 

üstad bu sorun kablodan dolayı olamaz dimi?

Yamaha rx-v659,Philips dvd player dvp-5980,Wharfedale 9.6,Luxman ocean III,Ps3 60 gb ,Samsung 66 Lcd
xmasterx

17 Temmuz 2007; 12:36:33 

Valla arkadaşlar, şans eseri şöyle bir deneme oldu. Digiturk tv ye scart üzerinden bağlı. philips cihaz var. digiturk'u kapatıp yada scartı çektiğim zaman gürültü bir miktar azalıyor. Ama tamamen gideremiyorum sorunu. ancak anfideki tv ye giden cvbs kablosunu çektiğimde düzeliyor. Gürültü analog ses girişi kullanırken hat safhada. Örneğin cd analog ses kaynağında digiturk açıkken 65 ses seviyesinde inanılmaz yüksek tahmin edemeyeceğiniz bir zırlama var. Kaynağı digitale aldığımda gürültü %80 oranında kesiliyor ama kaybolmuyor. Ben bu tv ve digiturk ile 3 anfi eskittim onkyonun bunu yapması şaşırtıcı.

erkanberk

17 Temmuz 2007; 16:51:15 

harika bir receıver ne dene bilir ki. ama bu sistemi destekliyecek olan kolanları bir araya getirmek biraz pahalı olur.

canon a 570ıs
DJ ICEMAN

18 Temmuz 2007; 17:53:42 

kabloluyayın varmı evinde
bende kablolu takılı ike dt acık oldugu zamanlarda tv bir vınlama var aynı dediğin gibi
kablolu yayın kablosunu sokunce olay bitiyor birde bunu denermisin

TaVa

26 Temmuz 2007; 1:07:34 

Bu receiver a technics eqolizer nasıl bağlanır bilen var mı?

Intel Q6600 G0 rev.2,4@3,0Ghz(Stokfan) - MSI Neo F - 2x1GbCorsair800mhz - Seagate 2x250Gb 410AS - 500WHighPower AktifPSU - Aopen H600-b12Kasa - Sparkle8800gt - 22''Mirai 522w100 - Asus 1814Blt Sata Dvd-rw - Skystar2,6D + Acer 5715Z Notebook
zart

19 Ağustos 2007; 13:13:46 

neden cinama amfisine eq bağlamak istiyorsun ki
ben daha önce ilgilenmemiştim o yüzden bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Yamaha rx-v659,Philips dvd player dvp-5980,Wharfedale 9.6,Luxman ocean III,Ps3 60 gb ,Samsung 66 Lcd
zart

19 Ağustos 2007; 13:31:03 

pain
Uzaklaştırılmış
13.9994016203709 gün cezanın 4 günü kaldı.

19 Ağustos 2007; 13:34:51 

quote:

Pain rica ederim.
bu arada 1200ES ile QS sınıfı şasilerini gözden tekrar geçirmem gerekecek. ben pek benzerlik farkedemedim.belki farketmedim. biraz da şu şüphelendirdi 1200ES muadili dediğin maalesef kıayaslayamacağı1000ES bizim piayasa da satılan yanılmıyorsam sony sb-795 in makyaj yönünden birebir kopyası.kasayı vs m. font yazıları ise DE sersinden gelme.ona çok kızarım.
bu yüzden 1200ES gövde olarak benzer malzeme şaşi kullanmış olsalar da 1200ES aynı şasi içinde daha gelişmiş şasi içinde olduğunu düşünüyorum. ufak bir not misal sony db940QS ile bir ES amplinin şasisini kıayslarsan kasa kaliteleri aynı gibi ama en basitinden çıkış katları tamımıyle farklıdır. 1200ES ilk gördüğüm yerde dikakat. bunlar da benim fikirlerim bakacağız. ufak not 1200ES ve bir kaç ampli ile beraber denon tam hatırlayamadığım 3xx li modelli dinleyip sony daha başarılı olduğunu söyleyen bir arkadaş vardı.onu pek sallamazdıma başka biri aynen teyit edince farklı kişi ki biraz güvenirim o zaman işin rengi değişik seyir aldı neden fiyatının uygunluğu beni 1200Es den şüphenlendirdi.ama 1200ES ineceleyip kasası vs görünce yaw tamam dedim. ufak not sony S-Master amfileri duyrduğundan beri çıkan yeni analog çıkış katlı bir amplidir 1200ES. öncesinde analog çıkış katları sadece STR-DN790,795,798QS ile sınırlı kalır aynı makyaja sahip str-db2000QS S-Master ile devam ederdi.daha sonra s-master pro. Ha S-Master öncesinde tüm sony amfiler analog çıkış katlı idiler. işin aslı S-Master çok teknolojik bir yapıdır her amfi yapanın yapacağı bir şey değil.

1200es in şasisi qs serisi ile farklı zaten en basit örneği kullanılan potansların hepsinin metal alaşımdan yapılmış olması (tone input selektor volume vs vs) zaten cihazların içini açıp bir göz atığımda qs ile es arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm sırf şasi olarak değil kullanılan devre elemanları ve bunların dizilişler bile çok çok farklı
ben benzerlik konusunu 1000es için söylemişitim 1000es birkaç ekstra özelik dışında db-798 in kopyası tabi bunlar kağıt üzerinde öyle gözüküyor şahsen ben 1000esi ne görme nede deneme şansını yakaladım ...
denon konusuna gelince polemik oluşmaması için için pek yazmak istemedim ama daha öncede bahsetiğim gibi çok fazla distorsion var ve ses rengi pek tatmin edici değil konuyu biraz daha açıcak olursak Kathleen Battle ve Itzhak Perlmanın the batch albümününde denonda keman sesini elektro akustik bir gitar ile ayırt etmek neredeyse imkansız Kathleen Battlenin sesi ise dünyanın önde gelen sopranolarından birisi olmasına karşın sesinib tenor robusto hatta neredeyse bariton gibi gelmesi beni tam anlamı ile şok etti kaldı ki Vangelisin Chariots of fire albümü ile aynı adı taşıyan parçasındaki piano ise tam bir rezaletti kaldı ki filmlerdeki surroundun kaybından ve diyalogların dinamiksizliğinden bahsetmiyorum bile 1200es e gelince uzun uzadıya yazmaya gerek bile yok işin ve seslerin rengi tamamen çok farklı neredeyse doğal zaten sinema performansından bahsetmeme bile gerek yok bu arada bu denemelerimde her iki sistemdede tannoy sensys ve sony x serisi hoparlör takımları ile kullanma fırsatım oldu

eğer deneme şansın olur ise senden özelikle 3806 yı ve 1200es i aynı kolon takımları ve aynı kaynaklar ile hem müzik hemde sinema performansını incelemeni rica ediyorum ozaman inan bana ne kadar haklı olduğumu anlarsın

S-Master için ise yorum yapamayacağım şahsen gidip dinleme şansım olmadı fakat yurtdışındaki bazı forumlarda azda olsa S-Master teknolojisi kullanılmış olan db-900 için sesi biraz cılız olduğu yorumu yapılmış ama ben onların yalancısıyım dediğim gibi dinle şansım olmadı gerçi öyle bir sorun olsa dahi S-Master Pro da böyle bir olayla kimsenin karışılaşıcağını tahmin etmiyorum kaldı ki S-Master Pro hakında henüz olumsuz bir görüş bile görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pain -- 19 Ağustos 2007; 17:16:30 >
zart

19 Ağustos 2007; 13:35:56 

pain
Uzaklaştırılmış

19 Ağustos 2007; 13:37:53 

quote:

Orjinalden alıntı: zart

Bu arada sizde hangi receiver var
zart

19 Ağustos 2007; 13:37:57 

mesajın için teşekkürler @pain
yamaha rx-v659 var.bu arada resimleri teker teker atıyorum ki daha anlaşılır daha güzel olsun diye yanlış anlaşılmaz umarım.bu arada sayın @pain sizin avr niz nedir meraklandım şimdi
saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zart -- 19 Ağustos 2007; 13:48:47 >

zart

19 Ağustos 2007; 13:42:58 

pain
Uzaklaştırılmış

19 Ağustos 2007; 13:45:39 

O zaman sizi tebrik etmem gerekiyor neden mi ? nedeni çok basit biliyorsunuz ki insanlar kendi kullandıkları ürünleri överken diğer markların üretmiş olduğu ürünler hakında olumsuz yorumlar yaparlar ama görüyorum ki siz bunun tam tersi iyi olan için iyi demesini biliyor ve insanları yanlış yönlendirmeyip tam tersine gerçekleri söyleyip insanların aydınlanmasında ve fikir edinmesinde rol oynuyorsunuz sizi tekrar kutlar bu şekilde devam etmenizi dilerim
zart

19 Ağustos 2007; 13:52:58 

hakkımda yazdıklarınız ve nazik üslubunuz için teşekkür ederim.

zart

27 Ağustos 2007; 21:36:48 

bu arada sevgili @pain sizde 1200 es sahibisiniz galiba hayalimdeki stereo amfi olan meridian ile resimlerinizi bizlerden esirgemezseniz seviniriz.

saygılarımla

pain
Uzaklaştırılmış

5 Eylül 2007; 21:52:17