Yeni nesil ses formatları ve bunların kullanımı ile ilgili olarak bu aya ait home teknoloji dergisinde açıklayıcı bir yazı var rg, alıp okumanı tavsiye ederim...
sayın kürşat,
dergideki bilgileri okudum. hatta bu bilgilerin pek çoğu dts ve dolby'nin resmi sitesinde kotarılma. Benim öğrenmek istediğim; dergideki ve dts'nin resmi sitesindeki bilgiler doğrultusunda hdmi girişi bulunan mevcut av receiver'lerden bu yeni hd ses formatlarını hdmi bağlantı ile dinlemek mümkün ama bu receiverlerda da sony 1200 ES gibi hdmi girişinden ses aktarılamıyor mu? çünkü sony'deki gibi hdmi bağlantısı olupta sadece görüntü aktarımında kullanılması bana çok mantıksız geliyor. sadece dijital görüntü aktarılacaksa hdmi gereksiz dvi giriş yeterli. yani denon, onkyo, yamaha gibi hdmi girişi olan av receiverlardan hdmi üzerinden ses aktarımı deneyen olup olmadığını üstadlardan öğrenmek istemiştim. saygılar.
kesinlikle teknika arkadaşım katılıyorum sana fırtına öncesi sessizlik sözüne gerçekten çok uyuyor.bütçeleri ayarlamak lazım.bende yakından takipteyim bu konuda
rg206 bende yamaha 1600 var.HDMI üzerinden ses ve görüntü destekleyen bir cihaz.(ses 5.1 destekli yalnız)netteki sitelerinden receiver modellerini incelediğim denon yeni modelleri 7.1 destekli ,yamaha 1700 ve 2700 de öyle.sanırım onkyo ve pioneer larda öyledir.pdf file larında buna dikat ederek bakıp,cihaz seçmeni öneririm.ekte dosya veriyorum.
Ayrıca, Sony'nin yeni çıkan TA-FA1200ES Stereo anfisi, bir Stereo anfi de akustik kalibrasyon mikrofonu ile, Oda yapısı ve yansımaları ölçerek, ses ayarlarını detaylı bir şekilde kalibre eden, dünyadaki ilk cihazdır.
Bu da, Sony'nin, isterse ne kadar güçlü atılımlar yapabileceğinin kanıtlarından sadece bir tanesidir.
Bu cihaz ayrıca, S Master pro tipi Digital Anplifikasyonla birlikte, 32 bit yüksek duyarlıklı SHARC işlemci kullanmaktadır.
sayın zapatero, birkaç gündür nete giremiyordum cevapta geciktim,kusura bakmayın. İlginize çok teşekkür.
Bildirdiğin Yamaha RXV 1700 muhteşem ve çok güçlü bir cihaz. 8x170 W süper güç. desteklediği formatlar full. (THX hariç)sanırım yurt dışı fiyatı 1200 Dolar civarı. gerçi benim gönlümden ONKYO geçiyordu ama Yamahaları da hep merak etmişimdir. Ayrıca Yamaha'nın intenational web sitesinde Turkiye'ye de link açmaları çok hoşuma gitti. Türkiye'ye önem veriyorlar belli.
Bir de yine HDMİ giriş-çıkışları olan ve Nisan 2007'de satışa sunulan RX-V661 modeli var. Fiyatını bulamadım ama ben her ikisini de değerlendireceğim. Yani fiyat/performans oranına göre karar vereceğim. Tabii bir de en üst model RXV 2700 var ama fiyatı uçuyordur herhalde. Ama 8x200W korkunç!! Denon'da bile bu kadar güç var mı bilmiyorum, belki çok üst modellerde vardır.
Son olarak ben müzik olarak da Yamahanın Stereo performansını merak ediyorum. Benim için önemli bir ölçü çünkü, bu konuda bazı üstadlar Yamaha'nın stereo performansını yapay buluyorlar, hiç dinlemedim ama acaba benim Harman/Kardon'un çok memnun olduğum stereo performansına yakalaşabiliyor mu, özellikle pure audio yani hiçbir tone ayarı olmaksızın alınan ses nasıl acaba ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür