Şimdi Ara

Intel 5G modem planlarını hızlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Teknoloji üreticisi Intel, gelecek yıl sıklıkla duyacağımız 5G teknolojisi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket bugün XMM 8160 moden numarasına sahip olan 5G modemini duyurdu. Modem, akıllı telefonlar, PC'ler ve geniş bant ağ geçitlerinin 5G mobil ağlara bağlanmasını sağlayacak ve maksimum 6 Gbps'ye kadar hız sunacak.

     


    2020'deki cihazlarda kullanılacak


    2019 yılının ikinci yarısından itibaren ekipman üreticilerinin kullanımına sunulacak olam modem bu nedenle planlanan süreden altı ay önce piyasaya girmiş olacak. Intel'e göre modem 600 MHz ve 6 GHz arasındaki frekansları ve 4G LTE, 3G ve 2G mobil radyo standartlarını destekleyecek.


    Intel'in yeni modemleriyle piyasaya sürülecek ürünlerin en erken 2020 yılında geleceğini de belirtelim. Bunun öncesinde piyasada göreceğiniz 5G cihazların çoğunda Qualcomm modemleri mevcut olacak. Zira birçok dev şirket 5G teknolojisi için Qualcomm ile birlikte çalışıyor.

      







  • İşlemciler son zamanlarda büyük değişim yaşadılar 5G ile birlikte mobil alanda büyük farklılıklar da olacaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mobil işlemci tarafında umduğunu bulamadı Intel. ARM mimarilerine rakip kendi mimarisi ile girmeye çalıştı piyasaya ama umduğu ilgiyi bulamadı.

    Satışların büyük bölümü mobil tarafında olduğu için bir şekilde buraya ağırlık vermeleri gerekiyordu. Kendi ana pazarları olan PC işlemci pazarı aleyhine, maliyet artışlarına sebebiyet verecek şekilde, mobil modem işine ağırlık veriyorlar.

  • Bu çipler tam bir kablosuz ağların İsviçre çakısı gibi oldu.

    6-7 nesil öncenin wi-fi
    5 nesil Bluetooth
    4 nesil gsm şebekesi ve belki dahası acayip bişi oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İntel, apple'dan qualcomm'un gizli kodlarını aldıktan sonra atağa kalkmış anlaşılan. Bu zamana kadar bu alanda hiçbir varlık gösteremeyen intel bir anda atağa geçmesi bu iddiaları güçlendiriyor.

  • 4G telefon zorla aldık şimdi başımıza 5G çıkardılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.