Şimdi Ara

Amazon, yüz tanıma yazılımını kolluk kuvvetlerine satmaya devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, yüz tanıma yazılımı olan Rekognition ile ilgili olarak son zamanlarda oldukça eleştiriler alıyordu. Tüm bu eleştirilere rağmen şirket hükümet ve kolluk kuvvetlerine sattığı bu yüz tanıma yazılımının lisans dağıtımına devam edeceğini açıkladı.

     


    Amazon: Düzenlemeler hükümetin sorumluluğunda


    İnsanların potansiyel olarak tehlikeli gösterilmesi gibi etkiler doğuracağı düşünülen bu sistemle ilgili pek çok sivil toplum örgütü eylemler yapmaya devam ederken Amazon Web Servisleri CEO'su Andrew Jassy konuyla ilgili olarak: "Amazon Rekognition'ın her boyuttaki müşterimize, kolluk kuvvetlerine ve yasa dışı uygulamalara sağladığı değer gerçekten çok iyi ve güçlü hissediyoruz." ifadelerini kullandı.


    Jassy, yüz tanıma teknolojisinin gerektirdiği düzenlemelerin ABD hükümetinin sorumluluğunda olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekleyerek topu hükümete attı. Amazon şirketinin için de de birçok çalışanın yüz tanıma sistemiyle ilgili endişeler taşıdığı da gelen bilgiler arasında.

      







  • Sadece giriste guvenlik gorevlisi var ve begendiginiz urunleri alip cikiyorsunuz odemeniz de Amazon hesabinizdan yapilmakadir. Bence hos ve yenilikci yaklasik 1 yildir var pek yaygin degil ama yayilacak. Bence sorun degil . Bicak misali nester gibi olursa da hayat kurtatir cinayet aleti de olabilir ! Suclu her zaman kullananin algisi ve niyetine baglidir . Araclar araci argumanlarin sucu yoktur .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.