Şimdi Ara

Leica Q-P tam kare fotoğraf makinesi duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Genelde kameralarını elden geçirerek P isimlendirmesi altında yeniden piyasaya süren Leica bu kez 2015 yılında piyasaya çıkan tam kare sokak kamerası Q için bir iyileştirme yaptı. Leica Q-P bazı noktalarda orijinal modelden biraz daha iyi.


     


    Leica Q-P özellikler ve fiyatı


     


    24MP çözünürlüğünde tam kare bir sensör kullanan makine orijinalden farklı olarak 28mm f/1.7 Summilux lens ile geliyor. Sensör 4K video kaydı yapabiliyor. Dijital vizör 3.7MP çözünürlüğünde iken dokunmatik ekran ise 3 inç boyutunda. WiFi ile bağlantı sağlanırken NFC ile hızlı eşleşme yapılabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Dijital ekranları engelleyen gözlük geliştirildi

    Değişiklik ise dış kısmında yapılmış. Kırmızı Leica logosu kaldırılırken, gövdeyi saran siyah desenli kaplama üzerine işlenmiş. Böylece daha az dikkat çekmesi sağlanmış. Ayrıca deklanşör ve güç tuşları da birbirine biraz daha yakın konumlandırılmış.


     


    Leica Q-P için istenen fiyat 4995$ ve orijinalden 700$ civarında daha pahalı. Sadece Leica markasını tercih edenler için bir değişim fırsatı olabilir. Yine de Fujifilm ve Hasselblad’ın daha uygun fiyatlı orta format kameraları daha iyi alternatif olabilir.

     







  • Orta format iyi olabilir ama adamlar burada taşınabilirliğe kompakt olmasına dem vurmuş...
    Ayrıca Sony rx1 fiyat olarak buna göre çok daha avantajlı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Great Responsibility -- 8 Kasım 2018; 0:29:26 >
  • Çevirdiği haberi doğru okuyamayan bir editör olabilir mi ? Bu kamera 4K video kaydı yapamıyor, en yüksek video çözünürlüğü 1080p. Ayrıca Engadget aleti Hasselblad ve Fujifilm'in orta format kamerlarıyla karşılaştırırken fiyatı temel almış, yoksa bu sokak kamerasının yanında orta formatlar çok iri ve ağır olacaklardır. Orjinal haberde olmayan ve sevgili editörün eklediği subjektif yorumu da ayrı ele almak lazım; Hasselblad ve Fujifilm'in orta format kameraları hangi anlamda daha iyi? Bazı açılardan evet, bazı açılardan ise daha iyi değiller kesinlikle, çünlü başka katagorinin cihazları bunlar. Fotoğrafçılığa ilgisi olmayanlar atıp tutmasın bence.

  • makinenin tipi çok sıkıcı. hiçbir albenisi yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B6C467102

    Çevirdiği haberi doğru okuyamayan bir editör olabilir mi ? Bu kamera 4K video kaydı yapamıyor, en yüksek video çözünürlüğü 1080p. Ayrıca Engadget aleti Hasselblad ve Fujifilm'in orta format kamerlarıyla karşılaştırırken fiyatı temel almış, yoksa bu sokak kamerasının yanında orta formatlar çok iri ve ağır olacaklardır. Orjinal haberde olmayan ve sevgili editörün eklediği subjektif yorumu da ayrı ele almak lazım; Hasselblad ve Fujifilm'in orta format kameraları hangi anlamda daha iyi? Bazı açılardan evet, bazı açılardan ise daha iyi değiller kesinlikle, çünlü başka katagorinin cihazları bunlar. Fotoğrafçılığa ilgisi olmayanlar atıp tutmasın bence.
    Haberi yapan editör arkadaş kaynağından yaptığı yanlış çevirileriyle ve yazım yanlışlarıyla ünlü birisi zaten, o yüzden pek de eleştirmemek lazım




  • @ekrem71 kardeşim anlamıyorsan haberini yapma.

    Aynı paraya orta format makine daha iyi demek kadar saçma bir yorum olabilir mi? Bu makine kompakt bir ff makine. O paraya orta format daha iyi demek büyük saçmalık. Senin kafayla gidersek eğer o paraya citroen c3 daha iyi bir seçim de olabilir misal.
  • Ekrem bu makineyi kıyaslayacaksan sony rx1 serileri ile kıyasla.

  • leıca yı severim ama türkiye şartlarında 5000 dolar cok pahalı
  • Zenginin malı ve bizim çenemiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.